background img
banner
banner

Όταν οι δημοτικές παρατάξεις ταυτίζονται με το δημιουργό τους

D Φέτος, η εφημερίδα “Πρώτη της Αιγιάλειας”  συμπληρώνει 25 χρόνια ζωής και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, έχουν διεξαχθεί έξι εκλογικές αναμετρήσεις στο στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής, πολλές δημοτικές παρατάξεις δημιουργήθηκαν, αλλά καμία δεν άντεξε στο χρόνο, παρά την επίπονη προσπάθεια των δημιουργών τους.

D Όσο ένας υποψήφιος δήμαρχος συνέχιζε να κατεβαίνει στις εκλογές, τόσο η παράταξη με διαφοροποιήσεις στη σύνθεσή της, κατάφερνε να συνεχίσει στην επόμενη εκλογική μάχη.

D Σημαντική παράμετρος βεβαίως, για τη διαιώνιση του είδους, ήταν η επιτυχία στις εκλογές, είτε κερδίζοντας το δημαρχιακό θώκο, είτε έχοντας πιάσει τα κομματικά στάνταρ, όπως στην περίπτωση του ΚΚΕ.

D Η προσπάθεια που έκαναν, κυρίως οι δήμαρχοι, να κρατήσουν την παράταξη ζωντανή με άλλον αρχηγό, απέτυχε παταγωδώς, για τον απλούστατο λόγο ότι οι δημοτικές παρατάξεις δεν είναι κόμματα, που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

D Παράδειγμα τρανταχτό ο μακροβιότερος εν ενεργεία δημοτικός παράγοντας σήμερα, ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος, πολιτεύτηκε για 16 χρόνια με τον αείμνηστο δήμαρχο Λεωνίδα Σιαβελή με την παράταξη «Αίγιο Σύγχρονη Πόλη», όταν το 2001 μπήκε θέμα διαδοχής εν όψει των δημοτικών εκλογών, τον Οκτώβριο του 2002. Ο Στάθης ήταν εκεί, το «δαχτυλίδι» δόθηκε με το ζόρι, έτσι ο Θεοδωρακόπουλος ίδρυσε τη δική του παράταξη «Πρώτα το Αίγιο», πολιτεύτηκε ως επικεφαλής με αυτή, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, το 2002 και το 2006, αλλά έπρεπε να έρθει το σωτήριο έτος 2010 όπου με τη βοήθεια πρώην ανταγωνιστών του, δημιούργησαν μια νέα παράταξη για να διεκδικήσουν, με νικηφόρο αποτέλεσμα αυτή τη φορά τον ενιαίο δήμο Αιγιαλείας.

D Έτσι γεννήθηκε η «Δημοτική Συσπείρωση Αιγιαλείας», που με δήμαρχο τον Θεοδωρακόπουλο, έχασε στις δημοτικές εκλογές το 2014, από μία άλλη ένωση δυνάμεων. Ο Θεοδωρακόπουλος όμως, προσπάθησε να κρατήσει αυτή την παράταξη ζωντανή, έστω και κατακερματισμένη, όμως από την στιγμή που ο ίδιος δήλωσε ότι δε θα διεκδικήσει ξανά τη δημαρχία, η παράταξη που δημιούργησε, θα φύγει μαζί του. Ο Στάθης προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα του προωθώντας  έναν δικό του άνθρωπο για την αρχηγία, αλλά λόγω ενός αναπάντεχου περιστατικού, η σκυτάλη έμεινε στα χέρια του.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr