background img
banner
banner

Ο ιερέας- σημαιοφόρος του Εσπερινού ΓΕΛ σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και θαυμασμού!

Ο π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΠΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΣΤΑ 40 ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ 

Η θέληση για μάθηση και η διεύρυνση επιστημονικών αλλά και πνευματικών οριζόντων ώθησε τον ιερέα π. Κωνσταντίνο Καπαλόπουλο στο να ξανακαθίσει και πάλι στα θρανία.

Στα 43 του χρόνια, μαθητής του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Αιγίου, σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και θαυμασμού όταν στην χθεσινή μαθητική παρέλαση στο Αίγιο για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, ήταν αυτός ο σημαιοφόρος του σχολείου του που διέσχισε περήφανος την οδό Μητροπόλεως κρατώντας την Γαλανόλευκη και όπως ήταν αναμενόμενο, καταχειροκροτήθηκε!

Θα έλεγε κανείς πως η χθεσινή εικόνα του πατρός Κωνσταντίνου, ήταν κι ένας συμβολισμός για τον ρόλο των κληρικών σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα που πολλές φορές άλλαξαν τον ρου της Ιστορίας, όπως το κορυφαίο με την όρθωση του Λαβάρου της Επανάστασης από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό στην Αγία Λαύρα, που σηματοδότησε την έναρξη του αγώνα για την Ελευθερία.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κουνινάς διαμένει στην περιοχή με την οικογένεια του, ενώ πέρυσι στις 2 Μαΐου χειροτονήθηκε ιερέας στον Άγιο Αθανάσιο Κουλούρας. Είναι πατέρας τριών παιδιών και κατάγεται από την Αθήνα, ωστόσο, όπως ο ίδιος αναφέρει στο Protionline.gr , γνώριζε την περιοχή καθώς ερχόταν παλιά για διακοπές, του άρεσε και την επέλεξε. Κάπως έτσι πήρε μετεγγραφή από το Εσπερινό Λύκειο στον Πειραιά όπου φοιτούσε και εντάχθηκε στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγίου. Μαθητής της Γ΄ Λυκείου σήμερα, του απομένει μία χρονιά για να δώσει πανελλήνιες (στα Εσπερινά Λύκεια η φοίτηση είναι τετραετής), επιδιώκοντας να κάνει πράξη τον μεγάλο του στόχο. Την εισαγωγή στην Θεολογική Σχολή!

Υψηλό επίπεδο στο Εσπερινό ΓΕΛ Αιγίου

Μιλώντας στο Protionline.gr  για την απόφασή του να… ξανακαθίσει στα θρανία, είπε πως όταν ήταν μικρός, τελειώνοντας το Γυμνάσιο είχε φοιτήσει σε τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ με την ειδικότητα του υδραυλικού, επάγγελμα που εξασκούσε. ΄΄Μετά την απόφασή μου να ακολουθήσω και να ασκήσω του λειτούργημα του κληρικού, έβαλα ως στόχο να σπουδάσω Θεολόγος. Έτσι γράφτηκα στο Εσπερινό Λύκειο και συνεχίζω στο αντίστοιχο σχολείο του Αιγίου, στο οποίο πρέπει να αναφέρω πως γίνεται εξαιρετική δουλειά και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό καθώς διδάσκουν αξιόλογοι εκπαιδευτικοί΄΄, ανέφερε ο πατήρ Κωνσταντίνος, μη παραλείποντας να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον πνευματικό του π. Χρήστο Δημήτρουλα και την οικογένειά του που τον στηρίζει και σε κάθε εγχείρημά του, είναι δίπλα του.

Πλούσια συναισθήματα κρατώντας την Σημαία…

Όπως φαίνεται μάλιστα, οι επιδόσεις του π. Κωνσταντίνου στα μαθήματα είναι πολύ υψηλές και αυτός είναι και ο λόγος που χρήστηκε σημαιοφόρος. Να σημειωθεί ότι συμμετείχε με το σχολείο του, τόσο στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων την Παρασκευή όσο και χθες στην μαθητική παρέλαση, η συμμετοχή του οποίου δημιούργησε αίσθηση και απέσπασε ιδιαιτέρως θετικά σχόλια. Πώς όμως ένιωσε ο ίδιος γι’ αυτό; ΄΄Είτε κάποιος είναι παιδί που έχει τον ενθουσιασμό είτε μεγαλύτερος και πιο συνειδητοποιημένος, το να κρατά την ελληνική Σημαία είναι από τις πιο ανατριχιαστικές και συγκινητικές στιγμές της ζωής του. Κι εγώ ευχαριστώ το Θεό που μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αν μη τι άλλο, η θέλησή του να ξεκινήσει και πάλι το σχολείο στα 40 του χρόνια για να σπουδάσει, είναι άξια θαυμασμού και σίγουρα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr