background img
banner
banner

Πάει… άνοιξη ή καλοκαίρι το έργο της ανάπλασης των πλατειών

ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ Η ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 100 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ

Μπορεί να γίνεται αυτές τις μέρες ένα σημαντικό βήμα για την δρομολόγησή του, ωστόσο το έργο της ανάπλασης των πλατειών και των περιμετρικών οδών αυτών, στο κέντρο του Αιγίου, φαίνεται πως θα καθυστερήσει αρκετά…

Οι ρυθμοί που προχωρούν οι διαδικασίες είναι αρκετά αργοί, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο που όσο θα είναι υπό εκτέλεση θα ανατρέψει την καθημερινότητα ενώ μετά την ολοκλήρωσή του θα αλλάξει άρδην την εικόνα του κέντρου της πόλης.

Το… βήμα που προχωρά αυτό το διάστημα έχει να κάνει με την δρομολόγηση του υποέργου, επίσης χρηματοδοτούμενου από την ίδια πηγή, της υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΗ ώστε να προχωρήσει το έργο της ανάπλασης.

Μάλιστα, στην αυριανή συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας πρόκειται να λάβει απόφαση για την υπογραφή σύμβασης με την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε. για την υλοποίηση του υποέργου «Υπογείωση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ στα πλαίσια του έργου «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 2 Πλατεία Αγ. Λαύρας και περιμετρικές οδοί και Ενότητα 3 Πλατεία Βαλφούρ και περιμετρικές οδοί.

Η αξία του έργου της υπογειοποίησης του δικτύου ανέρχεται στις 100 χιλ. ευρώ περίπου.

Ακόμη δεν έχει κατακυρωθεί το έργο

Ως γνωστόν, την πιο συμφέρουσα προσφορά κατέθεσε η εταιρεία «Α.Γ.Τ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ AGT CONSTRUCTIONS A.T.E.» με έκπτωση 54,99 % και αναμένεται το επόμενο διάστημα να καταθέσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που της έχουν ζητηθεί. Εκκρεμεί ακόμη η πράξη κατακύρωσης του έργου και το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου. Αμέσως μετά θα δοθεί η προθεσμία για την κατάθεση ενστάσεων που εάν υπάρξουν είναι βέβαιο ότι θα καθυστερήσουν περαιτέρω τη διαδικασία.

Ερωτηθείσα για το πότε εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το γραφειοκρατικό μέρος, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, με ενέργειες της οποίας είχε ενταχθεί το έργο στις «Δράσεις αστικής ανάπτυξης ιστορικών, εμπορικών και τουριστικών κέντρων της Περιφέρειας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα ΕΣΠΑ 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 3.215.815,25 €, εκτίμησε πως αυτό θα γίνει τουλάχιστον σε ένα τρίμηνο. Από εκεί και πέρα, το πότε θα ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου είναι μάλλον κάτι που δεν μπορεί να προσδιοριστεί αν και θα επιδιωχθεί να γίνει υπό καλές καιρικές συνθήκες ώστε να μην εμποδίζεται η καθημερινή ροή των εργασιών και καθυστερήσει. ΄

΄Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο με πολλές παραμέτρους και πριν ξεκινήσει θα τις εξετάσουμε όλες΄΄, τόνισε η κ. Ψυχράμη.

Υπενθυμίζεται ότι κύριος και φορέας κατασκευής του έργου θα είναι ο δήμος Αιγιαλείας με επιβλέπουσα υπηρεσία την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου.

Θα υπάρξει συνεννόηση

Κάπως έτσι, η εκτίμηση ότι το έργο μπορεί να ξεκινήσει αυτό το φθινόπωρο δεν ευσταθεί και όπως όλα δείχνουν την άνοιξη ή το καλοκαίρι θα… σηκωθεί η πρώτη πλάκα. Βεβαίως, επειδή πρόκειται για το πιο κεντρικό σημείο της αγοράς του Αιγίου, θεωρείται βέβαιο ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο και άλλους φορείς που σχετίζονται άμεσα με το έργο. Έτσι, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, σε συνεργασία με τον ανάδοχο, θα αναζητήσουν τον πιο γρήγορο τρόπο ώστε να μην επιβαρυνθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα το εμπορικό κέντρο της πόλης, εξαιτίας των εργασιών.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο περιλαμβάνει τις εργασίες ανάπλασης – ανακατασκευής – διαμόρφωσης της πλατείας Αγίας Λαύρας, των οδών Ζαΐμη και Γερμανού που ενσωματώνονται στους λειτουργικούς χώρους της πλατείας και της οδού Ασημάκη Φωτήλα από την οδό Ερμού έως την οδό Ταξιαρχών, σε συνδυασμό με την παράλληλη εξασφάλιση και διευθέτηση – επέκταση των εγκαταστάσεων δικτύων, λειτουργικών διαμορφώσεων, αστικού εξοπλισμού και ηλεκτροφωτισμού, που υποχρεωτικά ακολουθούν την πλατεία, τα πεζοδρόμια και τις οδούς. Η επιφάνεια της πλατείας που διαμορφώνεται περιλαμβάνει και το τμήμα του πεζοδρομίου που εφάπτεται του χώρου της πλατείας, όπως διαμορφώνεται, επί της οδού Κλεομένους Οικονόμου. Αναλυτικά, θα γίνουν: Εργασίες αποξηλώσεων – καθαιρέσεων – χωματουργικών. Οικοδομικές εργασίες – τεχνικά έργα (εργασίες τεχνικών έργων – λοιπές οικοδομικές εργασίες – εξοπλισμός). Εργασίες οδοποιίας. Εργασίες επιστρώσεων. Εργασίες δικτύων. Δίκτυο ηλεκτροφωτισμού. Δίκτυο ύδρευσης. Δίκτυο αποχέτευσης. Δίκτυο άρδευσης. Δεξαμενές και τέλος Εργασίες πρασίνου.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr