background img
banner
banner

Μήνυμα ενότητας για τους συνεταιρισμούς

ΣΤΗΝ 3Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ – ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Π.Ε.Σ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Με… πυξίδα τα ιδανικά και τις αρχές του συνεργατισμού και του συνεταιρίζεσθαι, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, η 3η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, παρουσία –μεταξύ άλλων – του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη αλλά και του προέδρου της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών Θαν. Σωτηρόπουλου.

Εισηγητής των πεπραγμένων και των προγραμματικών στόχων ήταν ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Παύλος Σατολιάς, ενώ ο κ. Σωτηρόπουλος συμμετείχε στο προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Μάκης Βορίδης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Στρατάκος Γεώργιος Γενικός Γραμματέας ΥΑΑΤ, Αραχωβίτης Σταύρος πρώην υπουργός ΑΑΤ, Κασίμης Χαράλαμπος πρ. Γενικός Γραμματέας ΥΑΑΤ, Γαρδικιώτης Μενέλαος (ΓΕΩΤΕΕ) και Πάνας Απόστολος ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Η Συνέλευση έστειλε μήνυμα ενότητας δεδομένου ότι η και η ίδια η Οργάνωση γεννήθηκε από την ανάγκη των Συνεταιρισμών και των Συνεταιριστών να έχουν μια ενιαία φωνή για εκπροσώπηση στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης και ανάπτυξης τους αγροτικού χώρου, αλλά και της προάσπισης του συνεργατισμού και των αρχών του συνεταιρίζεσθαι. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά, τόσο με τη νέα ΚΑΠ όσο και με το νόμο για τον Συνεταιρισμό, τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, την εύρυθμη λειτουργίας της αγοράς, την αξιοποίηση των εφοδίων για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους για την παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων.

Πρόθεση Βορίδη να επισκεφθεί την Παναιγιάλειο Ένωση

Έντονη και πρωτοφανής ήταν άλλωστε η παρουσία πολιτικών στη συνέλευση. Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στους τρόπους που «θα αντιμετωπιστεί με ρεαλιστικό τρόπο μια παραγωγική χρηματοοικονομική ανασυγκρότηση των Συνεταιρισμών εκεί που είναι εφικτό να γίνει και εκεί που δεν είναι εφικτό να γίνει να δούμε πως θα αποδεσμεύσουμε περιουσιακά τους στοιχεία προκειμένου αυτά με άλλους τρόπους και διαδικασίες να αναδιαταχθούν παραγωγικά».

Τάχθηκε ανοιχτός σε προτάσεις και υπέρ του συνεταιριστικού κινήματος και αυτό καταδεικνύεται και με την παρουσία του στη Συνέλευση αλλά και την επαφή του με τους αγρότες.
Ο υπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών, τονίζοντας πως την γνωρίζει πολύ καλά και έχει την καλύτερη άποψη, αφού, όπως είπε, είναι από τις συνεταιριστικές εταιρείες που ξεχωρίζουν στη χώρα κατατάσσοντάς την στις κορυφαίες υγιείς συνεταιριστικές εταιρείες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr