background img
banner
banner

Ο Γούτος ζήτησε την παραίτηση Γκιώνη από την προεδρία της Κοινότητας Αιγίου

ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ” ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑΣ

“Η πρόταση του κ. Γκιώνη που εισακούστηκε και ψηφίστηκε από την Κοινότητα Αιγίου στην αρχή και στη συνέχεια από την “Ποιότητα Ζωής”, δεν είχε συζητηθεί πριν στη δημοτική μας ομάδα. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, όπως φαίνεται το είχε συζητήσει με τον δήμαρχο και την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και όχι με την παράταξη με την οποία εκλέχθηκε. Προσωπικά δεν πιστεύω πως έπραξε σωστά.”, δήλωνε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αιγιάλεια Αύριο”, Χρήστος Γούτος, με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση της δημοτικής του ομάδας για λήψη αποφάσεων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι δέκα δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, καθώς και οι τέσσερις εκλεγμένοι στο συμβούλιο της Κοινότητας Αιγίου.

Θυμίζουμε ότι το θέμα της πεζοδρόμησης της Κλ. Οικονόμου τις ημέρες των εορτών, είχαν ψηφίσει ο πρόεδρος Γιώργος Γκιώνης και το μέλος Σωκράτης Μαυρίδης, ενώ ο Τάκης Ρέλλας και ο Διονύσης Λουκόπουλος έμειναν πιστοί στη γραμμή της παράταξης που δεν ήθελε βιασύνες στο θέμα.

Παραίτηση αλλιώς διαγραφή

Έτσι λοιπόν ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον επικεφαλής για τις ενέργειες του προέδρου να φέρει το θέμα στο συμβούλιο της Κοινότητας προς ψήφιση, αγνοώντας την επιλογή της παράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξηγήσεις του Γιώργου Γκιώνη δεν κρίθηκαν επαρκείς, έτσι με εισήγηση του Χρήστου Γούτου, οι 13 από τους 15 παριστάμενους συμβούλους, ψήφισαν την παραίτηση του από την προεδρία της Κοινότητας.

Ο Γούτος ζήτησε την παραίτηση, με τον Γκιώνη να επιφυλάσσεται να απαντήσει σήμερα και εφόσον αυτός αρνηθεί, είναι βέβαιο ότι ο επικεφαλής της παράταξης “Αιγιάλεια Αύριο”, θα προχωρήσει στη διαγραφή του.

Την πρόταση για παραίτηση Γκιώνη, ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Δημήτρης Μπούνιας, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, Βασίλης Σταθακάρος, Βασίλης Χριστόπουλος, Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος, Βασίλης Τομαράς, Πάνος Γιαννούλης, Γιώργος Γιοβάς, Τάκης Τσερεντζούλιας και Μιχάλης Κυριακόπουλος.

Από την Κοινότητα ψήφισαν ο Τάκης Ρέλλας και ο Διονύσης Λουκόπουλος, ενώ δεν ψήφισε ο Σωκράτης Μαυρίδης, που παραλίγο γλίτωσε τη διαγραφή, αφού ζήτησε να παραμείνει στην ομάδα.
Η σκληρή στάση που κράτησε ο Χρήστος Γούτος στη χθεσινή συνάντηση για το θέμα της πεζοδρόμησης, έρχεται ως συνέχεια της κριτικής στάσης το προηγούμενο διάστημα, απέναντι στη δημοτική αρχή του Δημήτρη Καλογερόπουλου. Τώρα μένει να δούμε εάν ο Γιώργος Γκιώνης επιλέξει να παραμείνει στην παράταξη, με την προεδρία της Κοινότητας να αλλάζει χέρια και να πηγαίνει όπως όλα δείχνουν στον δεύτερο σε ψήφους, Τάκη Ρέλλα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr