background img
banner
banner

Κατέθεσε καταστατικό ίδρυσης και προχωράει για απόσχιση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Θεσμικά αναγνωρισμένος από το κράτος φορέας θα είναι η Ανεξάρτητη Κίνησης Ανατολικής Αιγιάλειας που κατέθεσε την Πέμπτη 20/2 προς έγκριση το καταστατικό ίδρυσής της στο Πρωτοδικείο Αιγίου, βαδίζοντας… ολοταχώς προς τον δρόμο της απόσχισης από τον δήμο Αιγιαλείας και της δημιουργίας νέου δήμου με την συμμετοχή των Δ.Ε. Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας.

Το καταστατικό κατατέθηκε χθες σε κλίμα αισιοδοξίας ότι το αίτημα που στοιχειοθετείται πλέον καλύτερα και πιο εμπεριστατωμένα, θα ικανοποιηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.
Την διακήρυξη υπογράφουν 75 κάτοικοι και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων, ενώ η κατάθεση έγινε από εννέα άτομα που αποτελούν την προσωρινή διοικούσα επιτροπή.

Πρόκειται για τους Μαρία Αποστολοπούλου του Θεοφάνους, κάτοικος Αιγών, Τρύφωνας Ιωαννίδης του Σπυρίδωνα, κάτοικος Διακοπτού, Οδυσσέας Καλύβας του Αθανασίου, κάτοικος Ακράτας, Παναγιώτης Μάρης του Γεωργίου, κάτοικος Αιγείρας, Κωνσταντίνος Νικολάου του Αντωνίου, κάτοικος Ακράτας, Κωνσταντίνος Οικονόμου του Στέλιου, κάτοικος Διακοπτού, Δημήτριος Παλαιολόγου του Ελευθερίου, κάτοικος Ελαιώνα, Αντώνιος Σταυρόπουλος του Γεωργίου, κάτοικος Σελιάνας και Απόστολος Φώτης του Αλέξανδρου, κάτοικος Συλίβαινας.

Ο σκοπός της Επιτροπής και των κατοίκων είναι η κατοχύρωση της δράσης της Κίνησης που θα κορυφωθεί με την άσκηση πιέσεων σε κυβερνητικό επίπεδο ώστε να γίνει αποδεκτό το αίτημα της απόσχισης και δημιουργίας νέου δήμου, που θα αποτελείται από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες.

Οι πρωτεργάτες της Κίνησης εκφράζουν την πεποίθηση ότι η μετατροπή της σε θεσμικό αναγνωρισμένο από το κράτος φορέα (σωματείο) ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του στόχου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr