background img
banner
banner

Οι Αιγιαλείς αγωνιούν για τον κορωναϊό…

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – ΜΕΤΡΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Με επιβεβαιωμένο πια το πρώτο κρούσμα του κορωναϊού στην Ελλάδα (από χθες το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη), η κινητοποίηση του υπουργείου, των νοσοκομείων και των αρχών είναι ήδη αρκετά μεγάλη. Η κινεζική επιδημία των ημερών «χτύπησε» την πόρτα της χώρας ήδη, με αποτέλεσμα και στην Αιγιάλεια να υπάρχει έντονη ανησυχία από τον κόσμο για την εξέλιξη και την αποφυγή προσβολής του ιού. Πιο συγκεκριμένα, αυξάνεται ώρα με την ώρα η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής για την εξάπλωση της ασιατικής ραγδαίας επιδημίας.

«Άδειασαν» τα φαρμακεία από μάσκες και αντισηπτικά

Οι μάσκες οξυγόνου στα φαρμακεία της ευρύτερης περιοχής της Αιγιάλειας έχουν εξαντληθεί εδώ και δέκα περίπου μέρες, όπως προέκυψε από έρευνα του protionline.gr σε φαρμακεία της περιοχής, ενώ και οι δύο εταιρείες φαρμακευτικής ύλης που διοχετεύουν ανάλογο υλικό στην Αιγιάλεια, δηλώνουν εξάντληση προϊόντος στις μάσκες προστασίας λόγω της μεγάλης και μαζικής ζήτησης. Το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Μονάδα Αιγίου) εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες και τις ενέργειες που γίνονται για κάθε πιθανό περιστατικό.

Διαλογή των πιθανών περιστατικών στην είσοδο του Τ.Ε.Π. στο Γ.Ν.Α.

Από την διοίκηση του Νοσοκομείου Αιγίου ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι πως οι Αιγιαλείς πρέπει να δείξουν ψυχραιμία και να ενημερώνονται από τους αρμόδιους για το τι πρέπει να κάνουν. Η κινητοποίηση προβλέπει την διαλογή των πιθανών περιστατικών στην είσοδο των επειγόντων περιστατικών από νοσηλεύτρια με εξειδίκευση, που θα συμπληρώνεται ένα ειδικό ερωτηματολόγιο, για την διαπίστωση του ιστορικού ή των συμπτωμάτων. Επίσης, στα εξωτερικά ιατρεία έχει διαμορφωθεί ένας θάλαμος απομόνωσης για τυχόν κρούσματα.

Εντωμεταξύ τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε εσωτερική άσκηση ετοιμότητας στο νοσοκομείο, με το νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό να αποδεικνύεται ετοιμοπόλεμο σε κάθε περίπτωση.

Σε ετοιμότητα το Ρίο για να καλύψει την ευρύτερη περιοχή

Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, είναι ένα από τα 13 ετοιμοπόλεμα και πλήρως οργανωμένα νοσοκομεία της χώρας για την αντιμετώπιση του κορωναϊού.  Ο ιός βρίσκεται στην ¨πόρτα¨ της Αιγιάλειας και ο μηχανισμός ετοιμότητας αποδεικνύεται σε εγρήγορση.

Η μεγάλη ανησυχία στο Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή οφείλεται κυρίως στην κοντινή απόσταση της Αιγιάλειας από την Πάτρα, το λιμάνι της οποίας αποτελεί… δίαυλο με την Ιταλία και η ¨επαφή¨ της περιοχής με την γείτονα χώρα όπου έχουν εκδηλωθεί αρκετά κρούσματα, προκαλεί ανησυχία.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr