background img
banner
banner

‘‘Lemon tree’’: Μια νέα… «γευστική» πρόταση στην παραλία του Αιγίου

Είναι ένα φωτεινό και ζεστό σε ατμόσφαιρα μαγαζί που η θέση του είναι τέτοια – με θέα τον Κορινθιακό κόλπο – που αμέσως συγκαταλέγεται στις επιλογές εξόδου με ¨φυσικό πλεονέκτημα¨.
Πρόκειται για έναν όμορφο χώρο που κυριαρχούν τα φωτεινά χρώματα και περισσότερο το λευκό, ενώ είναι ορατό με τη πρώτη ματιά το ¨μεράκι¨ της αισθητικής άποψης. Το ¨Lemon tree¨ μετράει μόλις δύο μήνες ζωής περίπου και όμως… δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει άλλες παλιότερες ή διαχρονικές γαστρονομικές προτάσεις της περιοχής.

Γεύση με χρώμα και… ήχος

Το εστιατόριο λατρεύει την ελληνική κουζίνα και τις κατά τόπους γαστρονομικές επιλογές από κάθε σημείο της Ελλάδας και πειραματίζεται επάνω σε αυτές. Το μενού από μόνο του ¨προτείνει¨ την σύγχρονη κουζίνα και τολμάει νέες γεύσεις και μίξεις υλικών και αισθήσεων, παρόλα αυτά όμως διατηρεί τα «παραδοσιακά» ελληνικά πιάτα σε πρώτη προτεραιότητα. Αυτό, του δίνει αμέσως ¨πόντους¨… που σε συνδυασμό με το οπτικό αποτέλεσμα του κάθε πιάτου και την σωστή και μετρημένη γεύση, το καθιστά σε κάθε περίπτωση μια καλή επιλογή. Η μουσική που ακούγεται από τα ηχεία δεν ενοχλεί και κινείται σε jazz, soul, chillout ηχοχρώματα μα και ροκ στοιχεία και είναι κατά βάση ξένη μουσική. Το κατάστημα διαθέτει και βινύλιο, δηλαδή δίσκους που κατ΄ επιλογή προτιμά, κάνοντάς το ακόμα πιο ενδιαφέρον το κάθε άκουσμα και με χαρακτήρα νοσταλγικό και¨ ρετρό¨.

Σεφ με φαντασία και άποψη

Ο Γιώργος Φωτεινόπουλος είναι αρκετά χρόνια σεφ και σπούδασε στην σχολή μαγείρων Le monde ενώ στο βιογραφικό του υπάρχει και η πενταετής ¨θητεία¨ του στο εξωτερικό ως σεφ, σε Ολλανδία και Αγγλία κυρίως. Η επιστροφή του στα πάτρια εδάφη ύστερα από την μεγάλη του γαστρονομική «βόλτα», του γέννησε την ιδέα για την δημιουργία του «Lemon tree» και έτσι και έκανε. Ο ίδιος λέει στo protionline.gr:  «Η αλήθεια είναι πως η μαγειρική είναι το μεγάλο μου πάθος και το μεράκι μου από πολύ μικρή ηλικία. Αποφάσισα να γίνω σεφ γιατί αγαπούσα την έκφραση της δημιουργίας μέσα από το φαγητό και τις γεύσεις. Έστησα το μαγαζί αυτό με την βοήθεια της γυναίκας μου και τώρα έχουμε βαλθεί να το παλέψουμε μέχρι τέλους, λαμβάνοντας όμως υπόψη τους δύσκολους οικονομικά καιρούς. Ο σκοπός είναι η απόλαυση και ικανοποίηση των γεύσεων και η εξυπηρέτηση των πελατών μας, είναι η μεγάλη μας ικανοποίηση να φεύγει ο κάθε μας πελάτης ευχαριστημένος σε κάθε επίπεδο». Στο ¨Lemon tree¨ μπορεί οποιοσδήποτε θελήσει με 15 έως 20 ευρώ να φάει απολύτως καλά και σε ποσότητα μα και σε ποιότητα.

Must…

Δεν πρέπει να χάσει κανείς την εξαιρετική φάβα με λάδι τρούφας, σύγκλινο, κοκκάρια, φρέσκο κρεμμυδάκι και πετιμέζι. Επίσης ονειρικά γευστικό είναι και το κριθαρότο με το χταπόδι που σαν σάλτσα έχει από πάνω καπνιστή πάπρικα και πιπεριά. Αυτά τα δύο πιάτα τα συνιστούμε ανεπιφύλακτα και συντελούν και τα δύο ένα ¨πάντρεμα¨ γεύσεων με ιδιαιτέρως επιτυχημένο αποτέλεσμα. Βεβαίως υπάρχουν και οι επιλογές με τα πιο απλά, καθημερινά πιάτα, που όμως είναι το ίδιο πετυχημένα σε γευστικό επίπεδο. Το protionline.gr προτείνει την χοιρινή τηγανιά…

Εν κατακλείδι…

Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τις 12 περίπου το μεσημέρι έως τις 12:30 το βράδυ. Το όνομα είναι εμπνευσμένο από την μεγάλη λατρεία του σεφ στη γεύση του λεμονιού, καθώς ο ίδιος την θεωρεί μια από τις πιο ιδιαίτερες και ενδιαφέρουσες γεύσεις, προτιμώντας την όξινη υφή του σε αρκετές δημιουργίες στα πιάτα του.

Τέλος, το κατάστημα έχει κλιματισμό αρκετό για να θεωρείται ζεστό και άνετο, η δε δυναμικότητά του σε καθήμενους είναι περίπου 45 με 50 άτομα.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, από τα τέλη του Μαΐου και μετά δηλαδή, θα διαθέτει και εξωτερικό χώρο με θέα την θάλασσα και με μια γαστρονομική ¨έμφαση¨ και στα ψάρια και τα θαλασσινά, εκτός των ήδη υπαρχόντων πιάτων του. Μια ¨γευστική¨ βόλτα σε κάποια έξοδο, σίγουρα θα πείσει τον καθένα.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr