background img
banner
banner

Υποχρεωτική από 1η Ιουλίου

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Η ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ 

Βαθιά… ανάσα δίνει στον δήμο Αιγιαλείας η διάταξη που μετατοπίζει χρονικά κατά ένα μήνα την περίοδο δραστηριοποίησης ναυαγοσωστών για το έτος 2020. Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη ναυαγοσωστών διεξάγεται σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου, ωστόσο λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, ο δήμος υποχρεούται να έχει ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες παραλίες του από την 1η Ιουλίου και όχι από την 1η Ιουνίου που ίσχυε κάθε χρόνο.

Όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr ο Διοικητής του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Αιγίου Μιχάλης Κωστάκης, ΄΄στον νόμο 4688/2020 που αφορά τις «Ειδικές Μορφές Τουρισμού, Διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη και άλλες διατάξεις», στο άρθρο 47, ρυθμίζεται ο χρόνος έναρξης ισχύος της υποχρέωσης πρόσληψης ναυαγοσώστη για το έτος 2020 λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού covid-19. Λόγω των έκτακτων μέτρων, για το τρέχον έτος, η υποχρέωση πρόσληψης ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες, ισχύει για τη χρονική περίοδο από την 1η Ιουλίου έως και την 30ή Σεπτεμβρίου από ώρες 10.00 έως 18.00 κατ’ ελάχιστον΄΄.

Η παράταση ενός μήνα διευκολύνει τον δήμο Αιγιαλείας που ναι μεν έχει κινήσει τις διαδικασίες ωστόσο η εξεύρεση ναυαγοσωστών κάθε χρόνο μόνο εύκολη δεν είναι. Και τούτο διότι πέρυσι όπου οι παραλίες που όφειλε να έχει ναυαγοσώστη ήταν έντεκα δεν υπήρξε το παραμικρό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς κάλυψη και να επιβληθούν στον δήμο πρόστιμα. Φέτος ωστόσο, η αρμόδια επιτροπή έχει αποφασίσει από τον περασμένο Φεβρουάριο να χαρακτηριστούν ως πολυσύχναστες παραλίες μόλις πέντε και άρα η ναυαγοσωστική κάλυψη είναι υποχρεωτική μόνο γι’ αυτές.

Ποιες παραλίες αφορά

Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό που διενεργείται σήμερα, το έργο έχει προϋπολογισμό 61.996,78 € ευρώ (με Φ.Π.Α.). και η δαπάνη θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του δήμου. Αφορά την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του δήμου Αιγιαλείας, για χρονικό διάστημα τριών μηνών από την έναρξη εκτέλεσης των εργασιών. Πρόκειται για την εκτέλεση των εργασιών ναυαγοσωστικού έργου εν γένει στην παραλιακή ζώνη των πολυσύχναστων ακτών (Σελιανιτίκων, Λόγγου, Αλυκής, Ακράτας 1, Ακράτα 2).

Σημειώνεται ότι οι ακτές Σελιανιτίκων, Λόγγου, Αλυκής, Ακράτας 1 και Ακράτας 2 τις οποίες κατέχει εντός των ορίων του ο δήμος Αιγιαλείας, έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες λουτρικές εγκαταστάσεις σύμφωνα σχετικό άρθρο του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής του Κ.Λ Πάτρας και Γ Λ/Τ Αιγίου και επομένως επιβάλλεται η επιτήρηση τους από ναυαγοσώστες.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr