background img
banner
banner

Περιμένουν την εκδίκαση των προσφυγών

ΣΤΗ ΔΕΥΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ – ΝΕΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Για τις 15 Σεπτεμβρίου έχει ορισθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών, δικάσιμος για το μεγάλο έργο των 33,7 εκ. ευρώ των Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης των παραλιακών Κοινοτήτων της Αιγιάλειας με τις εταιρείες Μεσόγειος και Intrakat να προσφεύγουν, σε μία προσπάθεια η μία να ακυρώσει την τεχνική προσφορά της άλλης.
Θυμίζουμε ότι αρχικά στο διαγωνισμό συμμετείχαν πέντε εταιρείες, ωστόσο οι δύο κατάφεραν να περάσουν την πρώτη φάση του διαγωνισμού που αφορούσε τις τεχνικές προσφορές, στις οποίες η Μεσόγειος βαθμολογήθηκε με 84,5/100 από την Επιτροπή Διαγωνισμού και η Intrakat με 71,5/100.

Η πρώτη με την προσφυγή της ζητά να ακυρωθεί η προσφορά της δεύτερης, λόγω νομικών λαθών και η δεύτερη να ακυρωθεί η απόφαση της Επιτροπής γιατί δεν τεκμηριώθηκε η επάρκεια της πρώτης να εκτελέσει το έργο σε 14 μήνες όπως υπόσχεται στην προσφορά της, αλλά και γιατί δε λήφθηκε υπόψιν στη βαθμολογία, οι 192 μήνες υποστήριξης του έργου μετά την κατασκευή του.
Οι προσφυγές καθυστερούν το έργο που ολοκληρώνει το μεγάλο αποχετευτικό της Αιγιάλειας (Αναβάθμιση Βιολογικού Καθαρισμού – Συλλεκτήριος Αγωγός – Δίκτυα των παραλιακών Κοινοτήτων), αφού δεν επέτρεψαν να ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές που θα ολοκλήρωναν τον διαγωνισμό. Με την τεχνική προσφορά να μετρά κατά 60% και την οικονομική κατά 40% η απόφαση του δικαστηρίου που θα εκδοθεί τον Οκτώβριο, θα δώσει προβάδισμα στον νικητή αν και μετά υπάρχει και το Συμβούλιο της Επικρατείας για τον χαμένο.

Προχωρά η αντικατάσταση υδρόμετρων

Εντωμεταξύ με γοργούς ρυθμούς προχωρά η αντικατάσταση 12.000 υδρόμετρων από τη ΔΕΥΑ στην πόλη του Αιγίου, έχουν ήδη αντικατασταθεί 1.500, με το έργο να χρηματοδοτείται εξολοκλήρου, κοντά 3εκ ευρώ, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με ανάδοχο της εργολαβίας την Μεσόγειο που διεκδικεί και τα δίκτυα αποχέτευσης. Τα νέα υδρόμετρα, που χρησιμοποιούν το σύστημα τηλεμετρίας, προσφέρουν ακριβή μέτρηση σε πραγματικό χρόνο, καλύτερα στατιστικά στοιχεία και ιστορικά κατανάλωσης. Επιπλέον θα παρέχεται η δυνατότητα ειδοποίησης διαρροής και βέβαια δεν θα επιβαρύνουν οικονομικά τους καταναλωτές.

Αναφορά Παπακωνσταντινόπουλου στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ

Την ίδια ώρα μαίνεται η κόντρα ανάμεσα στη δημοτική αρχή και την παράταξη ΜΠΡΟΣΤΑ για την άρδευση και τη μεταφορά της από τον δήμο στην ΔΕΥΑ. Η κριτική που άσκησε με δελτίο Τύπου η παράταξη του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου για το νέο τιμολόγιο στην άρδευση, έφερε την απάντηση της ΔΕΥΑ, η οποία συντάχθηκε προφανώς σε γνώση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Με αφορμή την απάντηση αυτή ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος επανέρχεται με αναφορά στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ, ρωτώντας αν υπάρχει σχετική απόφαση για όσα του καταλογίζονται στο δελτίο Τύπου της δημοτικής επιχείρησης, ενημερώνοντας ταυτόχρονα πως η αναφορά αυτή θα διαβιβαστεί στα αρμόδια όργανα για την άσκηση διοικητικού ή πειθαρχικού ελέγχου όπως αναφέρει. Άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ της άρδευσης με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο και τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr