background img
banner
banner

Πολλές οι ζημιές, μεγάλο το κόστος για την αποκατάσταση του καμένου Νηπιαγωγείου

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΑΥΤΟΨΙΑ – ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ 7.000 ΕΥΡΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

Βαθιά… το χέρι στην τσέπη θα χρειαστεί να βάλουν Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας και δήμος για να καλύψουν τις ανάγκες που προέκυψαν από την εμπρηστική επίθεση στο Νηπιαγωγείο Ακράτας τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, που είχε ως αποτέλεσμα από τη φωτιά που προκλήθηκε στο κτίριο, να υποστούν σοβαρές ζημιές υποδομές και εξοπλισμός.

Υπενθυμίζεται ότι τη φωτιά έβαλε εσκεμμένα 37χρονη κάτοικος της περιοχής που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω και ομολόγησε την αψυχολόγητη πράξη της, αποτέλεσμα της οποίας, συν τοις άλλοις, ήταν να σκορπίσει θλίψη και απογοήτευση για το γεγονός ότι μπήκε φωτιά σε ένα διδακτήριο εκεί που μικρά παιδάκια, μεταξύ των οποίων και το δικό της κοριτσάκι, λαμβάνουν τα πρώτα ερεθίσματα της γνώσης. Ένα Νηπιαγωγείο που έγινε στόχος, δεν μπορεί παρά να δημιουργεί προβληματισμό για την κατάντια μιας κοινωνίας… Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 14/12 παρουσία της αντιδημάρχου Μαρίας Σταυροπούλου, του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας Δημήτρη Ελευθεριώτη, της διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας Αναστασίας Ευσταθίου, της προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου Ακράτας Αγγελικής Αδαμοπούλου και της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κατερίνα Καλύβα.

Θα χρειαστεί αντικατάσταση εξοπλισμού

Όπως μετέφερε στο protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ελευθεριώτης, ΄΄αυτό που είδαμε ιδίοις όμμασι είναι ότι όντως οι ζημιές είναι εκτεταμένες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται σε μία αίθουσα διδασκαλίας εκεί όπου υπέστη ζημιές το γραφείο της προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου. Καταστράφηκε το φωτοτυπικό μηχάνημα, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, τηλεόραση ενώ χάθηκαν και πολλά αρχεία. Εκτιμώ ότι η αντικατάσταση του εξοπλισμού θα είναι αυτή που θα κοστίσει περισσότερο. Με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς θα μπορούσα να πω πως ίσως χρειαστούν 4.000 και 5.000 ευρώ για να προμηθευτούμε καινούρια. Εάν δε υπολογίσουμε και τις ζημιές στον χώρο και τις εργασίες που θα χρειαστούν, δηλαδή βαψίματα, ηλεκτρολογικά, τζάμια, γραφείο, θρανία κ.λπ. τότε μπορεί να μην επαρκούν ούτε 7.000 ευρώ΄΄.

Θα συνεργαστούν για να… κερδίσουν το στοίχημα

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ελευθεριώτη, για την αποκατάσταση του σχολείου το συντομότερο δυνατόν, θα… επιστρατευτεί και τεχνικό προσωπικό του δήμου ώστε να μην… ξεφύγει πολύ το ποσό που θα χρειαστεί αφενός και να γίνουν άμεσα οι εργασίες αφετέρου. Ωστόσο ο εξοπλισμός πρέπει να αντικατασταθεί με καινούριο αφού έχει τεθεί εκτός λειτουργίας. ΄΄Το δυσάρεστο, πέρα από την απογοήτευση που πηγάζει από το γεγονός ότι μπήκε φωτιά σε ένα εκπαιδευτήριο, είναι ότι θα δαπανηθούν χρήματα τα οποία θα μπορούσαμε να διαθέσουμε για την αναβάθμιση ενός σχολείου ή για την κάλυψη άλλων αναγκών. Τέτοιες ενέργειες μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν, διότι παλινδρομούν το έργο μας΄΄, σημείωσε.

Ένα άλλο στοιχείο που ανέφερε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής είναι η έντονη μυρωδιά καμένου που επικρατεί στον χώρο. ΄΄Ας ελπίσουμε ότι αυτή η αίσθηση θα φύγει γρήγορα και το νηπιαγωγείο θα ξαναγίνει «πολύχρωμο» όταν τα παιδάκια θα επιστρέψουν εκεί΄΄, ανέφερε, προσθέτοντας: ΄΄Είναι ευτύχημα το γεγονός ότι έχουμε τον χρόνο μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία όταν γίνει η άρση της αναστολής λειτουργίας. Όμως πρέπει να βιαστούμε για να ξανακάνουμε το σχολείο όπως πριν. Είναι ένα στοίχημα για μας που θέλουμε να κερδίσουμε. Θα συνεργαστούμε δήμος, σχολική επιτροπή και τοπικοί φορείς ώστε να τα καταφέρουμε΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr