background img
banner
banner

Θρίλερ με τη συνεδρίαση των 20 της αντιπολίτευσης

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΤΩΝ 11 ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ  ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ματαιώθηκε χθες βράδυ το προγραμματισμένο και πολυαναμενόμενο δημοτικό συμβούλιο, την σύγκληση του οποίου είχαν προκαλέσει 20 δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Χρήστος Γούτος, Βασιλική Ψυχράμη, Παναγιώτης Παπακωνσταντινόπουλος, Παναγιώτης Γιαννούλης, Γεώργιος Γιοβάς, Γεώργιος Γκίκας, Παναγιώτα Γκρέμου-Γούσα, Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, Μαρία Ιατροπούλου, Γεώργιος Κουβαράς, Μιχαήλ Κυριακόπουλος, Παναγιώτης Μαρινόπουλος, Παναγιώτης Μάρκου, Δημήτριος Μπούνιας, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, Δημήτριος Παναγιωτακόπουλος, Βασίλειος Τομαράς, Παναγιώτης Τσερεντζούλιας, Βασίλειος Θ. Χριστόπουλος, Αθανάσιος Χρυσανθόπουλος), εξαιτίας εξώδικου που έλαβε ο τεχνικός σύμβουλος που θα κάλυπτε διαδικτυακά τη συνεδρίαση.

Το εξώδικο της αντιπολίτευσης στον πρόεδρο

Με την κόντρα δημοτικής αρχής – αντιπολίτευσης να έχει φτάσει στα άκρα, χθες το μεσημέρι, ήταν η σειρά των 20 συμβούλων να στείλουν εξώδικο – απάντηση στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργο Ντίνο, πως  «θέλει με το δικό του εξώδικο να παρεμποδίσει τη συνεδρίαση».

Συγκεκριμένα, το εξώδικο καταλήγει: «ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ρητά, κατηγορηματικά και λέξη προς λέξη την από 11.12.2020 εξώδικη δήλωση, πρόσκληση και διαμαρτυρία σας και όλους τους περιεχόμενους σε αυτήν ισχυρισμούς σας ως παντελώς αβάσιμους, αναληθείς, μη νόμιμους, καταχρηστικούς και άκρως απαράδεκτους.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τις παραπάνω πρωτοφανείς και μη νόμιμες ενέργειές σας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να ανακαλέσετε την παραπάνω εξώδικη δήλωσή σας και τους άνω ισχυρισμούς σας, να απέχετε από κάθε ενέργεια που θα κωλύει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουμε προσκαλέσει για την Δευτέρα 14.12.2020 και ώρα 20.00΄, καθώς και να προβείτε στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειές σας, ιδίως προς τους αρμόδιους δημοτικούς υπαλλήλους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ανεμπόδιστη διεξαγωγή της παραπάνω συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης.

ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι επιφυλασσόμαστε ρητώς για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας και την αναζήτηση κάθε ευθύνης ενώπιον κάθε αρμόδιου Δικαστηρίου και Αρχής.»

Μπροστάρηδες οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής

Το protionline.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Αιγιαλείας, ο οποίος ετοιμάζεται να απαντήσει στο εξώδικο των 20 όπως θα τον συμβουλέψουν οι νομικοί του σύμβουλοι, όπως είπε.

Εντωμεταξύ με ανακοίνωσή τους το βράδυ της Κυριακής, οι σύμβουλοι που συμμετέχουν στη δημοτική αρχή, έδωσαν στη δημοσιότητα ανακοίνωση που εξηγούν τους λόγους που δε θα συμμετέχουν στη συνεδρίαση που θέλει η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Α. Μας καλείτε να συμμετέχουμε σε παράνομη συνεδρίαση, όπως προκύπτει  από τις  υπ’ αριθμ. πρωτ. 33113/10.12.2020 και 33107/10.12.2020 δύο αντίστοιχες σχετικές  γνωμοδοτήσεις της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγιαλείας, μία για κάθε θέμα προς συζήτηση. Το ίδιο προκύπτει και από την με ίδια ημεροχρονολογία εξώδικη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προς κάθε έναν από σας.

Β. Με βάση τα παραπάνω δεν έχουμε νόμιμο δικαίωμα ούτε να υποκαταστήσουμε τις αποκλειστικές αρμοδιότητες άλλου συλλογικού οργάνου, ούτε να προβούμε αυθαίρετα σε τροποποίηση απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου παρά τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες και απαγορεύσεις.

Γ. Θεωρούμε ότι καμία πλειοψηφία συλλογικού οργάνου δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, αντίθετα οφείλει να συμμορφώνεται σε αυτούς.

Δ. Υπό τα προεκτεθέντα, αρνούμενοι να παραβιάσουμε τις κείμενες διατάξεις της ισχύουσας Νομοθεσίας, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι  δεν πρόκειται να συμπράξουμε κατά τα ανωτέρω  σε δημιουργία  ανυπόστατων και μη νόμιμων αποφάσεων χάριν μόνο και μόνο πρόσκαιρων εντυπώσεων, ούτε προτιθέμεθα  με την παρουσία μας εκεί να νομιμοποιήσουμε μία νομικά έωλη διαδικασία.

Για τους λόγους αυτούς

σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΜΕ στην παραπάνω συνεδρίαση,  με οποιαδήποτε μορφή και όποτε  λάβει χώρα αυτή.-

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  της Δημοτικής Αρχής.”

Καλογερόπουλος: «Η αντιπολίτευση παλλινδρομεί»

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, διευκρινίζει μεταξύ άλλων πως: «Σε σχέση με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την περίφημη συνεδρίαση που ζήτησαν οι 20 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και που ως αίτημα έλαβε αρνητική γνωμοδότηση από τη αρμόδια Νομική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας, θα πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν πως στην αρχή υπήρχε ξεκάθαρα ο προσανατολισμός προς λήψη απόφασης για ματαίωση του διαγωνισμού για τη μεταφορά των απορριμμάτων και για την αλλαγή του τρόπου διαχείρισης της ύδρευσης. Αφού αντιλήφθηκαν, έστω και καθυστερημένα, πως δεν είναι δυνατόν το Δημοτικό Συμβούλιο να αναιρέσει νόμιμες αποφάσεις που ελήφθησαν από το αρμόδιο θεσμικό όργανο (Οικονομική Επιτροπή), σήμερα «παλινδρομούν» και μιλούν για το δημοκρατικό τους δικαίωμα στη συζήτηση, το διάλογο και την έκφραση απόψεων, με σκοπό τους πλέον να κατατεθεί ανάλογη πρόταση/γνώμη προς την αρμόδια για τα θέματα Οικονομική Επιτροπή!

Όλα αυτά σίγουρα προκαλούν προβληματισμό στους πολίτες για την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα όσων φωνασκούν και επινοούν προβλήματα και «σκάνδαλα» απλά για τις εντυπώσεις -αλλά προ του κινδύνου να διαπράξουν ποινικά αδικήματα που δεν είχαν προβλέψει πάνω στο «ενδιαφέρον» τους για την πρόοδο του Δήμου, κάνουν πλέον στροφή 180 μοιρών. Δεν μπορεί να είναι αποδεκτή η «γραμμή» τους, να αποφασίζουν αυτοί ως «περισσότεροι» με τα όποια ετερόκλητα κίνητρα και κριτήριά τους και να είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις τους ο θεσμικός εκπρόσωπος του Δήμου, δηλαδή ο δήμαρχος. Αν θέλουν να λειτουργούν, λοιπόν, υπεύθυνα θα πρέπει και να προσκομίζουν τις ανάλογες εμπράγματες εξασφαλίσεις για τυχόν ζημιές που θα υποστούν ο Δήμος και οι δημότες από τις όποιες αποφάσεις και προτάσεις τους.

Βεβαίως, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε προς πάσα κατεύθυνση πως οι ίδιοι απευθύνθηκαν πρώτοι στις αρμόδιες πολιτικές και δικαστικές αρχές σχετικά με τη συνεδρίαση που ήθελαν παρανόμως να διεξαχθεί και με σκοπό να καταργήσουν νόμιμες αποφάσεις, οπότε και για μας ήταν μονόδρομος η εξώδικη διαμαρτυρία του προέδρου προς τους 20 της αντιπολίτευσης, που επίσης τέθηκε υπόψιν των αρμοδίων αρχών.»

Το εξώδικο στην εταιρεία υποστήριξης

Έτσι οι 11 σύμβουλοι που συμμετέχουν στην δημοτική αρχή (Παναγιώτης Ανδριόπουλος, Διαμάντω Βασιλακοπούλου, Μαρία Γιδά, Δημήτρης Καλαμίδας, Νικόλαος Καραϊσκος, Γιώργος Ντίνος, Μαρία Σταυροπούλου, Μαρία Τσουκαλά, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, Βασίλης Χριστόπουλος, Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος), μετά την ανακοίνωσή τους ότι δε θα συμμετέχουν δεν έμειναν εκεί, αλλά έστειλαν εξώδικο στον τεχνικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης που θα διευκόλυνε τη συνεδρίαση, καλώντας τον να μην προχωρήσει στη μετάδοση της από κανάλι στο YouTube.

Συγκεκριμένα το εξώδικο καταλήγει: «ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ:

Μη προβείτε κατ’ ουδένα τρόπο, σεις ή άλλος προστηθείς στις υπηρεσίες σας, σε ζωντανή ή μαγνητοσκοπημένη μετάδοση τη εν λόγω συνεδρίασης.

Να μην παρέχετε σεις, ή άλλος προστηθείς σας, καμίας μορφής τεχνογνωσίας και υλικοτεχνική υποδομή προς τούτο.»

Ραντεβού την Τετάρτη στις 8 το βράδυ

Το χθεσινό θρίλερ με τα εξώδικα, οδήγησε στην ματαίωση της συνεδρίασης, δεν έκαμψε όμως την βούληση της αντιπολίτευσης, με τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας, Τάκη Τσερεντζούλια, να προαναγγέλει νέο διαδικτυακό ραντεβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε χθεσινοβραδινή σύσκεψη των επικεφαλής των τριών δημοτικών παρατάξεων «Αιγιάλεια Αύριο», «Ποιοτική Αιγιάλεια» και «ΜΠΡΟΣΤΑ» προτιμήθηκε η λύση της ματαίωσης, ώστε να λυθεί το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το εξώδικο των 11 συμβούλων της δημοτικής αρχής, ώστε ο κόσμος να ακούσει αυτά που έχουν να πουν σε πείσμα αυτών που θέλουν να σιωπήσουν, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά.

Η σύγκληση του συμβουλίου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πηγαίνει για την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ στις 8 και θα ξεκαθαρίσει σήμερα με σχετική ανακοίνωση από τους 20 συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Το θέμα έχει πάρει πλέον μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού έχει διαδοθεί η πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης και εκτός Αιγιάλειας, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστο Γούτο, να τονίζει στo protionline.gr πως «η δημοτική αρχή θέλει να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου, αν έχουν αντίθετη άποψη, ας την καταθέσουν στο συμβούλιο».

“Το δημοτικό συμβούλιο δεν ποδηγετείται”

Αργά χθες το βράδυ, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής: «Οι 20 δημοτικοί σύμβουλοι που ζητήσαμε την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με όλες τις νόμιμες διαδικασίες,  όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος του κράτους ,διαμαρτυρόμαστε για τις αντιδημοκρατικέςενέργειες  της δημοτικής αρχής   με μοναδικό σκοπό να εμποδίσει την ελεύθερη έκφραση μεγάλου αριθμού δημοτικών συμβούλων και να αποκλείσει τον λαό της Αιγιάλειας από την ενημέρωση.

Με απειλές και νέα εξώδικα,  τώρα στον τεχνικό υποστήριξης του προγραμματισμένου δημοτικού συμβουλίου για  δήθεν παράνομη ενέργεια , η δημοτική αρχή έγινε αιτία προσωρινής ματαίωσης του δημοτικού συμβουλίου.

Η ενέργεια αυτή  της δημοτικής αρχής  για  να μην συνεδριάσουν, όπως είχαν  το νόμιμο δικαίωμα, τα 2/3 του δημοτικού συμβουλίου με την δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά την συνεδρίαση  και να ενημερωθεί ο κάθε δημότης, δημιουργεί πρωτόγνωρα δεδομένα και εκθέτει ολόκληρη την Αιγιάλεια.

Ο αυταρχισμός δεν θα βρεί πρόσφορο έδαφος. Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες στο δημοτικό συμβούλιο και όχι με εξώδικα και απειλές στους δημοτικούς συμβούλους.

Δηλώνουμε  στους δημότες  ότι ο αυταρχισμός και οι απειλές δεν θα μας κάμψουν.   Οι δημότες της Αιγιάλειας θα ενημερωθούν. Θα  προχωρήσουμε σε νέα σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου άμεσα, όπως ο νόμος ορίζει και θέτουμε στην κρίση τους τις   αντιδημοκρατικές ενέργειες της δημοτικής αρχής.»


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr