background img
banner
banner

Γιώργος Μπακατσέλος: «Δεν θέλω να αρκεστώ στα τοπικά πρωταθλήματα»

Ο ΑΙΓΙΩΤΗΣ «ΒΙΟΝΙΚΟΣ» ΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR

Ανάμεσα στις μεγάλες ποδοσφαιρικές μορφές του Παναιγιάλειου αναδείχθηκε ο μελανόλευκος αμυντικός μέσος Γιώργος Μπακατσέλος. «Κλειδωμένος» για μια ολόκληρη 15ετία στον Απόλλωνα Αιγίου, συνέχισε στο Διακοπτό για να καταλήξει στον Παναιγιάλειο, εκεί όπου η κοινή γνώμη τον χαρακτήρισε σαν μια από τις σπουδαιότερες μεταγραφές του Αιγιώτικου Συλλόγου.

Δεν πρόλαβε πέρυσι να ολοκληρώσει την αγωνιστική σεζόν, αφού λίγο πριν σημάνει η καραντίνα τραυματίστηκε (σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών). Μια άτυχη στιγμή που του στέρησε το δικαίωμα να έχει τη δική του συμμετοχή στην προετοιμασία της ομάδας, αλλά και να χρησιμοποιηθεί στα επίσημα παιχνίδια ανάλογα με τις μεγάλες του δυνατότητες.

Ο Γιώργος Μπακατσέλος αποδείχθηκε …βιονικός, επιστρέφοντας στις προπονήσεις διαψεύδοντας κάθε πρόβλεψη, ενώ πρόλαβε να αγωνιστεί για 20 λεπτά απέναντι στην Ζάκυνθο, ανοίγοντας έτσι διάπλατα την πόρτα της επιστροφής του στ επίσημα παιχνίδια.

Ο χρόνος γιάτρεψε τις «πληγές» του μελανόλευκου μέσου, η διακοπή του πρωταθλήματος του έδωσε την ευκαιρία να γίνει ακόμα πιο δυνατός και να επιστρέψει στην δράση «σιδερένιος». Αν και ο ίδιος δεν θα προτιμούσε την διακοπή του πρωταθλήματος, όπως εξομολογείτε στην συνέντευξη που έδωσε στo protionline.gr

Πιστεύεις ότι άργησες χρονικά να φύγεις από τις Ερασιτεχνικές στις Εθνικές κατηγορίες; Είχες άλλες ευκαιρίες πριν τον Παναιγιάλειο;
Ναι πιστεύω πως άργησα χρονικά να ανέβω στις Εθνικές κατηγορίες. Βέβαια είχα ευκαιρίες, όπως το 2010 στα 16 μου, όπου είχα δοκιμαστεί στον Απόλλωνα Αθηνών και μια χρονιά αργότερα, το 2011, στις ακαδημίες του Παναιτωλικού. Επίσης, το 2012 είχα έρθει στα δοκιμαστικά του Παναιγιαλειου στην Γ΄ Εθνική, αλλά δεν είχα επιλεχθεί. Αυτός ήταν και ο λόγος που με έκαναν να πεισμώσω και να παλέψω γι’αυτό.

Κέρδισες θέση στην βασική μελανόλευκη 11άδα της Γ΄ Εθνικής, τι σήμαινε αυτό για σένα και πόσο ανταποκρίθηκες στον ρόλο σου στη μεσαία γραμμή;
Για να κερδίσεις θέση βασικού πρέπει να δουλέψεις σκληρά σε κάθε προπόνηση τόσο με την ομάδα, όσο και σε ατομικό επίπεδο. Επίσης, σημαντικό είναι να πιστεύεις και στις δυνατότητες σου. Θεωρώ ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο με βοήθησε πολύ στο να κερδίσω μια θέση στην εντεκάδα. Ο ρόλος μου στη μεσαία γραμμή πιστεύω πως βοήθησε την ομάδα μου σε όλα τα παιχνίδια και η απόδοση μου στα περισσότερα ήταν πάνω από τα στάνταρ που είχα θέσει στην αρχή της σεζόν.

Συγκαταλέγεσαι μαζί με τον Βασίλη Μπούνα στους ποδοσφαιριστές με τεράστιες αντοχές, που βγάζουν το 90λεπτο χωρίς ιδιαίτερη κόπωση, αυτό νομίζεις είναι έμφυτο ή έχει αποκτηθεί μέσα από τις προπονήσεις;
Αυτό θεωρώ ότι μπορεί να το βελτιώσει κάποιος μέσα από την προπόνηση σίγουρα σε κάποιο βαθμό. Από εκεί και πέρα πιστεύω οτι είναι έμφυτο και παίζει ρόλο πόσο σκληρά έχεις δουλέψει τα προηγούμενα χρόνια, για να μπορέσεις να εξελίξεις αυτό το προσόν.

Πέρυσι είχες σκοράρει 4 φορές, λίγα ή πολλά γκολ για τις ευκαιρίες που σου παρουσιάστηκαν;
Για την θέση που αγωνιζομουν ως αμυντικό χαφ και για την δουλειά που έπρεπε να κάνω στην μεσαία γραμμή τα τέσσερα γκολ που πέτυχα με ικανοποιούν, καθώς και οι έξι ασίστ που έδωσα στους συμπαίκτες μου.

Ταλαιπωρήθηκες πέρυσι με τον τραυματισμό σου, γεγονός που σου στοίχισε την αγωνιστική σου απουσία και από τα φετινά παιχνίδια. Υπάρχει ακόμα κάποιος κίνδυνος υποτροπής;
Δυστυχώς είναι ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός που είχα μέχρι τώρα, ο οποίος με κράτησε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός και ακόμα μπορώ να πω πως δεν έχω επανέλθει στο 100%. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έναν τραυματισμό που κάνεις δεν ξέρει πως μπορεί να εξελιχθεί. Σίγουρα, όμως δεν θέλω να σκέφτομαι το ενδεχόμενο μιας υποτροπής, γι’ αυτό συνεχίζουμε με καλή ενδυνάμωση και θετική σκέψη.

Πως πας με το ατομικό πρόγραμμα προπόνησης;
Συνεχίζω να προπονούμαι ατομικά λόγω αυτής της κατάστασης που υπάρχει για να μην μένω πίσω όσων αφορά την φυσική μου κατάσταση και για να είμαι έτοιμος σε περίπτωση που ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα.

Αυτή η διακοπή ήταν ωφέλιμη για την αποκατάσταση του τραυματισμού σου; Πόσο επιθυμείς την επιστροφή στην αγωνιστική δράση;
Η διακοπή ίσως να μην ήταν ωφέλιμη για την κατάσταση του τραυματισμού μου, γιατί όταν το πρωτάθλημα διακόπηκε ήμουν στην φάση που θα ξαναγυρνούσα στην αγωνιστική δράση και ένιωθα έτοιμος να ανταπεξέλθω στις ομαδικές και πιο δυνατές σε ένταση προπονήσεις. Η επιστροφή στα γήπεδα ελπίζω να είναι όσο πιο σύντομη γίνεται.

Σύμφωνα με την κοινή γνώμη είσαι ξεχωριστός στους αγωνιστικούς χώρους, έχεις σκεφτεί να ακολουθήσεις το ποδόσφαιρο επαγγελματικά;
Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον φίλαθλο κόσμο του Παναιγιάλειου για την στήριξη του απέναντι μου. Τώρα όσο για το αν έχω σκεφτεί να ακολουθήσω το ποδόσφαιρο επαγγελματικά, πιστεύω ότι αν δεν το ήθελα δεν θα το είχα κυνηγήσει έως τώρα και θα είχα αρκεστεί στα τοπικά πρωταθλήματα. Επίσης, ποιος δεν θα ήθελε να ανέβει και να αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες; Είμαι ένας άνθρωπος που έχω μάθει να κυνηγάω τους στόχους μου και να παλεύω για την επίτευξη τους.

Τι ήταν για σένα ο Παναιγιάλειος και πως βλέπεις το μέλλον σου στα μελανόλευκα;
Από μικρή ηλικία που ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο κι ήταν όνειρο μου να αγωνιστώ στον Παναιγιάλειο. Πρόκειται για μια καταξιωμένη ομάδα με μεγάλο ιστορικό υπόβαθρο, επομένως είναι μεγάλη μου τιμή να φοράω την φανέλα του Παναιγιάλειου. Όσον αφορά το μέλλον μου στην ομάδα εύχομαι να μπορέσω να συνεχίσω να είμαι μέλος της, εφόσον βέβαια μου το επιτρέπουν και οι καταστάσεις. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο καλή χρονιά με υγεία και να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τους φίλους μου που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr