background img
banner
banner

Εκτός αγωνιστικών πλάνων τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Η ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Όλο και απομακρύνεται χρονικά μια πιθανή επανεκκίνηση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Η αργοπορία αυτή έχει ρίξει σε …χειμέρια νάρκη τις διοικήσεις, που αρχίζουν να αισθάνονται και να εμπεδώνουν για τα καλά, πως με τις υπάρχουσες συνθήκες πανδημίας και με τα αυξημένα μεγέθη κρουσμάτων, το πιθανότερο είναι να παραμείνει το «λουκέτο» στα γήπεδα, τουλάχιστον για την τρέχουσα περίοδο.

Οι ποδοσφαιριστές θέλουν δράση, οι παράγοντες το ζυγίζουν

Σίγουρα το σύνολο των ποδοσφαιριστών εκφράζει την προτίμησή του για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση. Αυτή η προτίμηση έχει αρχίσει να μην βρίσκει σύμφωνους τους διοικούντες, που ζυγίζοντας την επικρατούσα κατάσταση, διαπιστώνουν πως έρχονται οικονομικές επιβαρύνσεις, που θα μεγαλώσουν τη ζημιά στα ταμεία τους.

Είτε το ήθελαν οι λοιμωξιολόγοι να φτάσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή, είτε αυτό προκλήθηκε από μόνο του ύστερα από τις μακροχρόνιες γνωστές εξελίξεις, το σίγουρο είναι ότι πλέον ενδεχόμενη επιστροφή, βρίσκει αντίθετους αρκετούς παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που επιθυμούν την επιστροφή στα γήπεδα από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις του ταμία της Αιγείρας / Ακράτας Νίκου Αλέφαντου: «Δεν συμφέρει εμάς, αλλά πιστεύω και κανένα ερασιτεχνικό σωματείο να επιστρέψει στην δράση, αν δεν υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις. Όπως να έχουμε δωρεάν διαιτησία, να υπάρχει έστω και με κάποιο ποσοστό κόσμος στις κερκίδες και εννοείται να έχει αναλάβει με κάποιο τρόπο η Πολιτεία, να καλύπτει το κόστος των ράπιντ τεστ. Η διακοπή έχει φέρει χάος, ακαταστασία και οικονομική επιβάρυνση στα τοπικά πρωταθλήματα, που δεν είναι πλέον σε θέση να σηκώσουν άλλα οικονομικά και αγωνιστικά βάρη.»

Σαρρής: Δύσκολοι καιροί για διοικήσεις και ομαλή λειτουργία πρωταθλημάτων

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων ΕΠΣΑ Δημήτρης Σαρρής, εξετάζοντας τις προθέσεις των παραγόντων, καθώς και τα χρονικά περιθώρια που ισχύουν για τα πρωταθλήματα του νομού μας, υποστηρίζει: «Δεν βλέπω να υπάρχει φως στο τούνελ του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και αναφέρομαι στη συνέχεια της φετινής σεζόν. Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου οι προπονήσεις και προς το τέλος Φεβρουαρίου να επαναδραστηριοποιηθούν τα πρωταθλήματα. 

Ωστόσο με τα τωρινά δεδομένα και με τον υψηλό αριθμό στα κρούσματα ανά την χώρα, πιστεύω ότι είναι αρκετά δύσκολο να ξεκινήσουν τουλάχιστον οι προπονήσεις. Πάντως είναι δύσκολες οι συνθήκες και οι περισσότεροι παράγοντες είναι αρνητικοί στο να έχουμε επανέναρξη. Θεωρούν ότι είναι πιο φρόνιμο να μπει παύλα στη φετινή σεζόν και να ξεκινήσουν οι κατηγορίες κανονικά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Υπάρχουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, οι διοικήσεις στην πλειονότητα αιμορραγούν οικονομικά και δεν βολεύει η επανεκκίνηση».

Χωρίς εμβόλιμες αγωνιστικές η Α΄ κατηγορία θα παίζει μέχρι τον Ιούλιο

Αναφερόμενος στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, ο Δημήτρης Σαρρής υπολογίζοντας τις 20 αγωνιστικές που απομένουν, κατέληξε: «Απομένουν ακόμα 20 αγωνιστικές στην Α΄ κατηγορία, αν πάμε χωρίς εμβόλιμες αγωνιστικές και αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να τελειώσει το πρωτάθλημα στα τέλη Ιουνίου ή Ιουλίου. Μετά δεν θα υπάρχει ικανό χρονικό διάστημα, για να γίνει προετοιμασία των ομάδων και να μπουν στην δράση από τον Σεπτέμβριο. Εκεί υπάρχει μεγάλο μπέρδεμα και για αυτό πρέπει να γίνουν προσεκτικές κινήσεις, αν και εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ξεκινήσουμε».

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr