background img
banner
banner

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι πολύ άδικη απόφαση»

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΡΙΝ… ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΣΕΖΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ

Η Ε.Ο.ΠΕ. πήρε την απόφαση να ματαιώσει τα Εθνικά πρωταθλήματα της Pre League Ανδρών-Γυναικών και της Α2 Ανδρών και την διακοπή της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, για να έχουν και τα σωματεία και οι αθλητές/αθλήτριες τον απαιτούμενο χρόνο για σωστή οργάνωση και προετοιμασία για τη σεζόν 2021-2022, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει αγωνιστική σεζόν φέτος για τον Α.Ο. Αιγιαλέων και τις υπόλοιπες ομάδες της Pre League Ανδρών, γεγονός που έχει επιφέρει μεγάλη απογοήτευση στους ανθρώπους του αθλήματος και κυρίως στους αθλητές. Που έστω και την τελευταία στιγμή περίμεναν ότι θα αντιστραφεί η κατάσταση και θα ξεκινούσαν οι προπονήσεις. Ανάμεσα στους παίκτες που διατηρούσε μία – έστω και συγκρατημένη – αισιοδοξία ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει, ήταν και ο Ανδρέας Παπασταθόπουλος του Α.Ο. Αιγιαλέων.

«Ποια είναι η διαφορά με τη volley league;»

«Από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων είχε εκφράσει την πρόθεση να αναλάβουν μέρος ή ακόμη και το σύνολο του κόστους των covid τεστ, πίστευα ότι η εκκίνηση του πρωταθλήματος συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες. Ποια είναι η διαφορά μας με τη volley league που παίζουν κανονικά; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό της απόφασης», δηλώνει στo protionline.gr ο Αιγιώτης διαγώνιος και προσθέτει: « Με την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου νομίζω ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Ότι κάνουν οι αθλητές της volley league θα κάναμε και εμείς. Οι ομάδες είναι λίγες, χωρισμένες μάλιστα σε βορά και νότο, άρα οι μετακινήσεις πιο κοντινές και περιορισμένες. Είναι πραγματικά άδικο».

Πόσο δύσκολο θα είναι πλέον να επανέλθουν οι αθλητές μετά από τόσο μεγάλη αποχή;

Δεν είναι μόνο η φετινή χρονιά που πήγε χαμένη. Θα πρέπει να υπολογίσουμε και την περυσινή ουσιαστικά, έστω τη μισή. Μετά λοιπόν από ενάμιση χρόνο χωρίς καν προπονήσεις, είναι πολύ δύσκολο. Τα πόδια… ξεχνάνε. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Εμείς στην ομάδα κάναμε μία τεράστια προσπάθεια, είχαμε φιλοδοξίες για τη φετινή χρονιά και βλέπουμε ότι όλα πήγαν στράφι. Επικρατεί πολύ μεγάλη απογοήτευση σε όλους μας.

Και για πολλούς αθλητές της κατηγορίας προφανώς υπάρχει και οικονομικό αντίκτυπο

Ασφαλώς. Πολλοί αντιμετωπίζουν οικονομικό και βιοποριστικό πρόβλημα καθώς η pre league, παρότι θεωρητικά ερασιτεχνική κατηγορία, είναι η δεύτερη κατηγορία μετά τη volley league με αρκετούς παίκτες και προπονητές να ζουν από το βόλεϊ. Βεβαίως αντιλαμβανόμαστε την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο ιος σε όλο τον κόσμο, με χιλιάδες ανθρώπους να έχουν δυστυχώς χάσει τη ζωή τους, με κλειστές επιχειρήσεις και ανθρώπους να μην εργάζονται. Ελπίζουμε να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης για όλο τον κόσμο και να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Θέλω να είμαι αισιόδοξος αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε το αύριο τι μας ξημερώνει. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή. Υπομονή και ελπίδα.

Ο Ανδρέας Παπασταθόπουλος γεννήθηκε το 1992 στο Αίγιο και βρίσκεται 8 χρόνια στις τάξεις του Α.Ο. Αιγιαλέων. Έχει ύψος 1.84 και τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται ως διαγώνιος (ξεκίνησε ως κεντρικός). Είναι πλέον ο μοναδικός Αιγιώτης στην ομάδα μετά την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Ανδρέα Αδαμόπουλου και του Βασίλη Αναστασόπουλου.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr