background img
banner
banner

Δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου και Καταφυγίου

ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Τις διαδικασίες για τη δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου και Καταφυγίου κινούν στον δήμο Αιγιαλείας έχοντας προχωρήσει και στη χωροθέτηση. Πλην όμως, διευκρινίζουν ότι το Καταφύγιο δεν θα χρησιμεύει για τη φύλαξη ζώων αλλά για προσωρινή φιλοξενία για όσο χρειαστεί μέχρι να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Την ίδια στιγμή στο υφιστάμενο «καταφύγιο» στην Ακράτα, φιλόζωη έδωσε λύση ώστε να μην… παγώσουν τα ζώα από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, προσφέροντας σπιτάκια και σκεπάσματα…

Όπως ανέφερε και σε πρόσφατη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής για τα αδέσποτα Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ΄΄λαμβάνουμε μέριμνα και στο πλαίσιο διαχείρισης των αδέσποτων προχωρούμε στη δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου και Καταφυγίου για τα αδέσποτα΄΄. Συγκεκριμένα, ο κ. Φραγκονικολόπουλος έκανε γνωστές τις κινήσεις του δήμου στο μείζον θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της δημοτικής συμβούλου της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Γιώτας Γκρέμου, η οποία αναφέρθηκε στα προγράμματα μέσω των οποίων ο δήμος θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί ώστε να φτιάξει Δημοτικό Καταφύγιο για τα αδέσποτα προκειμένου να εκλείψουν από τους δρόμους.

Ο αντιδήμαρχος έκανε γνωστό πως ήδη έχει βρεθεί και ο χώρος που θα γίνουν Δημοτικό Κτηνιατρείο και Καταφύγιο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η χρήση τους θα είναι προσωρινή δεδομένου ότι ο νόμος απαγορεύει ρητά τα αδέσποτα να μένουν σε καταφύγια. ΄΄Έχουμε βρει τον χώρο και θα προχωρήσουμε στη δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου και Καταφυγίου που είναι μόνο για φιλοξενία. Μόνο σε πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις μπορούν να παραμείνουν στα καταφύγια αδέσποτα ζώα. Δηλαδή μόνο αν είναι κουτάβια μέχρι να γίνουν έξι μηνών κι αυτά που δεν μπορούν να αυτοσυντηρηθούν΄΄, επισήμανε, προσθέτοντας: ΄΄Ρίχνουμε το βάρος στις στειρώσεις και την ιατρική φροντίδα των αδέσποτων. Οι στειρώσεις αποσκοπούν στο να μην πολλαπλασιάζονται, άρα στη μείωση του αριθμού των σκυλιών στον δρόμο και οι φροντίδα στο ότι ακόμη κι αν άνθρωπος δεχτεί επίθεση από αδέσποτο ζώο να μην υποστεί τα χειρότερα΄΄.

Προσφορά σπιτιών από φιλόζωη για το καταφύγιο της Ακράτας

Στο πρόχειρο καταφύγιο της Ακράτας τώρα, η προσφορά της εικαστικού, ζωγράφου και φιλόζωης της περιοχής Εύας Τερζή είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη, αφού φρόντισε για την τοποθέτηση «σπιτιών» για τα σκυλιά ώστε να προφυλαχτούν από το κρύο. Συγκεκριμένα, ο Φιλοζωικός αναφέρει: ΄΄Όλα τα μπράβο του κόσμου, ανήκουν στην Εύα Τερζή, εικαστικό, ζωγράφο, καλλιτέχνη της περιοχής μας, μα πάνω απ όλα, άνθρωπο με ενσυναίσθηση, με όλη τη σημασία της λέξης, που με τα πινέλα της και την μεγάλη της καρδιά, έχει κάνει αυτό το δημοτικό καταφύγιο, ένα στολίδι. Με τις όμορφες ταΐστρες, ζωγραφισμένες με μεράκι, πριν μερικούς μήνες, και τώρα με τα υπέροχα σπιτάκια, για τα ελεύθερα σκυλάκια που ζουν στο καταφύγιο, δίπλα στον ποταμό… έχει καταφέρει λοιπόν, με δικά της έξοδα και πολύ προσωπική εργασία, να “ομορφύνει” και να δώσει χρώμα και ελπίδα, αλλά και λύσεις, μέσα σε μερικούς μήνες, ό,τι δεν κατάφεραν δύο δήμαρχοι Αιγιάλειας. Άρα ό,τι δεν κατάφεραν, δύο προηγούμενοι δήμαρχοι, το κατάφερε μια γυναίκα με το πείσμα της, τη δουλειά της, το πάθος της, και την τέχνη της!΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Ελπίζουμε πρόεδρε Γιώργο Φραγκονικολόπουλε, ο σημερινός δήμαρχος, να σε στηρίξει, και όταν τελειώσει το 2021, να μπορούμε και εμείς να έχουμε ένα πρότυπο, νόμιμο, δημοτικό καταφύγιο, που θα γίνει παράδειγμα για άλλους δήμους, και ίσως το 2022 να μην υπάρχει πουθενά στη χώρα μας, ούτε ένα δημοτικό καταφύγιο κολαστήριο, σαν αυτά που αντικρίζουμε σε πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, αυτές τις εικόνες ντροπής…΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr