background img
banner
banner

Δίκτυα αποχέτευσης και άρδευσης σε προτεραιότητα

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τα πρακτικά της Επιτροπής του Διαγωνισμού για το έργο «Εσωτερικά Δίκτυα Λυμάτων Παραλιακών Κοινοτήτων της Αιγιάλειας» αναμένεται να επικυρώσει την Παρασκευή το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, μετά και το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών. Μειοδότης ήταν η εταιρία Μεσόγειος με έκπτωση 35%, ωστόσο προβάδισμα για την ανάληψη του έργου έχει η Intrakat που αν και έδωσε μικρότερη έκπτωση 26,13% έχει καλύτερη τεχνική προσφορά, που περιλαμβάνει 192 μήνες συντήρησης του έργου.

Θυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός ήταν μεικτός, 60% τεχνική προσφορά και 40% οικονομική προσφορά, με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ να έχει επικυρώσει την βαθμολογία για την πρώτη, στη συνεδρίαση της 28/12/2020 και έπεται δεύτερη την ερχόμενη Παρασκευή.

Η διαδικασία προβλέπει μετά την ανάρτηση και της βαθμολογίας των οικονομικών προσφορών, 10 ημέρες περιθώριο για προσφυγές, με την Μεσόγειο να έχει προσφύγει ήδη στο ΣτΕ κατά της απόφασης του Δεκεμβρίου, με την υπόθεση να εκδικάζεται στις 16 Μαρτίου 2021.

Κηδεύτηκε χθες η άτυχη καθαρίστρια

Εντωμεταξύ αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για προχθές Δευτέρα η συνέντευξη Τύπου του δημάρχου – προέδρου Δημήτρη Καλογερόπουλου για την άρδευση, εξαιτίας του τραγικού γεγονότος με την 45χρονη καθαρίστρια της ΔΕΥΑ που έχασε τη ζωή της, όταν επέστρεφε από το Διακοπτό που είχε μεταβεί για rapid τεστ.

Η άτυχη Διαμάντω Παπασταύρου, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών κηδεύτηκε χθες σε κλίμα οδύνης για τον άδικο χαμό της.

Η συνέντευξη Τύπου του δημάρχου θα πραγματοποιηθεί τελικά την ερχόμενη Δευτέρα με την άρδευση να αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Δημήτρη Καλογερόπουλου, αφού η απόφασή του να μεταφέρει την υπηρεσία από το δήμο στην ΔΕΥΑ, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Αιγιάλεια Αύριο και ΜΠΡΟΣΤΑ) να συγκαλούν δημοτικό συμβούλιο, απουσία της δημοτικής αρχής και να παίρνουν απόφαση για την επιστροφή της.

Το θέμα βρίσκεται κάπου στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης, με τον δήμαρχο τη Δευτέρα να δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία για το έργο που έχει γίνει από τη ΔΕΥΑ εν όψει και της νέας αρδευτικής περιόδου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr