background img
banner
banner

Ερήμωσαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Αιγιάλειας

ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Έρημα και …κλειδαμπαρωμένα παραμένουν για τρεις περίπου μήνες τα τρία κλειστά γυμναστήρια του δήμου Αιγιάλειας αλλά και οι κλειστοί ιδιωτικοί χώροι άθλησης. Και όπως φαίνεται θα συνεχίσουν για καιρό ακόμη. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το δημοτικό στάδιο Αιγίου λόγω της παρουσίας των αθλητών στίβου οι οποίοι πραγματοποιούν καθημερινές προπονήσεις με πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού. Ο αθλητισμός αργοπεθαίνει, οι άνθρωποι του χώρου νιώθουν ανήμποροι να αντιδράσουν αλλά «προέχει η υγεία», όπως λένε οι περισσότεροι που κάνουν υπομονή μέχρι να τελειώσει ο «εφιάλτης» της πανδημίας και η ζωή να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς. Το θέμα είναι τι γίνεται μέχρι τότε.

Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη το αγωνιστικό κομμάτι, που εν μέσω πανδημίας και με την χώρα να μετράει καθημερινά πληγές, απώλειες, «δεν έχει και μεγάλη σημασία» όπως υποστηρίζουν κάποιοι. Πώς θα ζήσουν όμως οι χιλιάδες οικογένειες που βιοπορίζονται αποκλειστικά από αθλήματα που παραμένουν στον «πάγο»; Πώς θα πορευτούν δίχως την παραμικρή εγγύηση για το άμεσο επαγγελματικό τους μέλλον; Μιλάμε για χιλιάδες οικογένειες που νιώθουν την εξαθλίωση να τους χτυπά την πόρτα.

«Από χώρα σε χώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Εμείς έχουμε φτιάξει μια δομή με απόφαση του πρωθυπουργού και για κάθε κλείσιμο, άνοιγμα, πρωτόκολλο, υπάρχει εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Όσον αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τα γήπεδα, τα γυμναστήρια ή τα κολυμβητήρια, έχουμε ήδη απευθυνθεί στην αρμόδια επιτροπή και στη συνεδρίαση της επιτροπής ήταν από τα θέματα που θα συζητήθηκαν πριν πάρουν την αρνητική απόφαση. Καταλαβαίνω πολύ καλά την κόπωση, την απογοήτευση, όλο αυτό που ακολουθεί όποιον έχει μπει στον αθλητισμό και ζητώ κατανόηση και υπομονή. Βήμα-βήμα πάμε», τόνισε σε τελευταίες δηλώσεις του ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης .

Κλειστό Γυμναστήριο Αιγίου

Τρία σωματεία τις μεγαλύτερες συνέπειες

Όσο αφορά στην περιοχή μας, μπορεί οι οικονομικές συνέπειες ουσιαστικά να αγγίζουν κάποιους αθλητές τριών μόνο σωματείων, του Παναιγιαλείου, του Α.Ο. Αιγιαλέων και του Ήφαιστου/Αχιλλέα, αλλά αυτό δεν αλλάζει και πολύ την κατάσταση. Τα οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός στη σωματική και ψυχική υγεία δεν μετριούνται με τα χρήματα. Νεαροί αθλητές με όνειρα και φιλοδοξίες μένουν πίσω αγωνιστικά, οι μεγαλύτεροι βλέπουν τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν απελπιστικά, κάποιοι ίσως τα παρατήσουν, κάποιοι άλλοι δεν επανέλθουν ποτέ στη αρχική τους κατάσταση και όλοι αντιμετωπίζουν τεράστιους κινδύνους σοβαρών τραυματισμών. Φαύλος κύκλος δηλαδή. Είναι πια καθήκον της ελληνικής κυβέρνησης, εφόσον αποφάσισε να διατηρήσει το λουκέτο στον εγχώριο αθλητισμό, να μεριμνήσει για την αποζημίωση του, να βρει έναν τρόπο, ένα κονδύλι, ώστε -έστω και τώρα- να σώσει τον ελληνικό αθλητισμό από την καταστροφή, μέσω της άμεσης ενίσχυσης των ομοσπονδιών, που θα φροντίσουν εν συνεχεία να περισώσουν ό,τι σώζεται πια.

Όπως φρόντισε για όλους τους κλάδους να απορροφήσουν κονδύλια για την αποζημίωση όσων πλήττονται βάναυσα από το lock down, οφείλει εδώ και τώρα να αποζημιώσει ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό, θέτοντας σωστά κριτήρια. Τα 2.500 ευρώ που έλαβαν πριν λίγο καιρό οι αθλητικοί σύλλογοι αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό»….

Κλειστό Γυμναστήριο Καμαρών

Γιώργος Φραγκονικολόπουλος: «Το άνοιγμα των εγκαταστάσεων δυστυχώς θα καθυστερήσει»

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Αιγιάλειας παραμένουν… ερμητικά κλειστές λοιπόν και όπως φαίνεται θα αργήσουν πολύ ακόμη μέχρι να ανοίξουν. Αυτή είναι η εκτίμηση και του αντιδημάρχου και αντιπρόεδρου του ΝΠΔΔ Γιώργου Φραγκονικολόπουλου ο οποίος μιλώντας στο protionline.gr  τονίζει:
«Το σταδιακό άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων δυστυχώς, μετά τα νέα μέτρα, αναμένεται να καθυστερήσει. Συμπληρώθηκαν ήδη τρεις μήνες που τα τρία κλειστά γυμναστήρια του δήμου είναι κλειστά τόσο για αθλητές σωματείων όσο και για το κοινό και μόνο στο δημοτικό στάδιο Αιγίου παρατηρείται μία μικρή δραστηριότητα λόγω της παρουσίας αθλητών του στίβου. Με πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας, με νέους κανόνες και νέες συνήθειες. Με καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων, με περιορισμούς στη χωρητικότητα της εγκατάστασης για να τηρούνται οι αποστάσεις και με περιορισμούς στον χρόνο χρήσης. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εφαρμόζουμε τις οδηγίες του υπουργείου και να περιμένουμε όπως όλοι την σταδιακή άρση των μέτρων και την επάνοδο του αθλητισμού. Ελπίζουμε ότι θα συμβεί το συντομότερο δυνατό παρά την απαισιοδοξία που επικρατεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Όμως τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν. Και να ξαναρχίσουν σιγά-σιγά τόσο οι αθλητές όσο και οι πολίτες να αθλούνται και στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις με ασφάλεια και εμπιστοσύνη».

Κλειστό Γυμναστήριο Ακράτας

Χρήστος Σπηλιωτόπουλος: «Έγιναν εργασίες συντήρησης σε κολυμβητήριο και κλειστό γυμναστήριο Ακράτας»

Στο κλειστό γυμναστήριο Ακράτας «Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος» και στο ανοιχτό δημοτικό κολυμβητήριο Αιγίου εκμεταλλεύθηκαν την τρίμηνη (έως τώρα) καραντίνα και προχώρησαν σε σημαντικές εργασίες συντήρησης.

Όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος των δύο αθλητικών εγκαταστάσεων, Χρήστος Σπηλιωτόπουλος: “Πραγματοποιήθηκαν εργασίες στα υδραυλικά και τα ηλεκτρολογικά ενώ βάφτηκαν αρκετοί χώροι του κλειστού της Ακράτας. Εργασίες συντήρησης έγιναν επίσης στα ηλεκτρολογικά και υδραυλικά συστήματα του κολυμβητηρίου προκειμένου να είναι έτοιμο όταν δοθεί το πράσινο φως για λειτουργία. Η καλοκαιρινή περίοδος άλλωστε δεν είναι πολύ μακριά. Ελπίζουμε μέχρι τότε να έχει αντιστραφεί όλο αυτό το κλίμα και ο αθλητισμός γενικότερα να επαναρχίσει. Για τις μικρότερες κατηγορίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ θεωρώ ότι μπορούν να ολοκληρωθεί η σεζόν αν διεξαχθούν τα πρωταθλήματα σε ένα γύρο, όπως ακούγεται από κάποιους κύκλους. Γενικά πάντως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα αλλά προσπαθούμε να παραμένουμε, έστω και συγκρατημένα, αισιόδοξοι».

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr