background img
banner
banner

Η Αιγιάλεια ερωτεύεται και… το δείχνει

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ – ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΛΟΓΩ… ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Τα νέα απαγορευτικά μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού, φαίνεται πως δεν πτόησαν και ιδιαίτερα τους Αιγιαλείς, που τήρησαν και φέτος τη ¨συνήθεια¨ να εκδηλώνουν τα αισθήματά τους με ένα μπουκέτο λουλούδια ή με μία όμορφη σύνθεση από άνθη. Ο Άγιος Βαλεντίνος έδωσε ¨ώθηση¨ στα ανθοπωλεία, που το προηγούμενο διάστημα ζούσαν μια στασιμότητα. Η κίνηση που καταγράφηκε χθες ήταν ανάλογη της περσινής χρονιάς, με τους κατοίκους της περιοχής να αποδεικνύουν πως… ο έρωτας ναι, μπορεί να νικήσει ακόμη και την πανδημία!

Μείωση τζίρου στους παραγωγούς 50% και 70% στους εμπόρους

Από τον περασμένο Μάρτιο υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον κλάδο και των εμπόρων και των παραγωγών στα άνθη και τα φυτώρια. Φέτος, σημειώνεται μεγάλη πτώση σε σχέση με άλλες χρονιές. Πάρα πολλά λουλούδια που υπό κανονικές συνθήκες προορίζονται για γάμους και βαφτίσια ή εξειδικευμένες παραγγελίες, λόγω της κατάστασης του κορωνοϊού, έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος των φυτών και των λουλουδιών που αναγκαστικά… πετιούνται. Σε αυτό το είδος δεν υπάρχει “στοκ” εμπόρευμα, καθώς το άνθος δεν είναι κάτι που έχει διάρκεια ζωής και αντοχή, μάλιστα πολλά από αυτά τα φυτά αν δεν φροντιστούν και αν δεν διατεθούν, το ίδιο το φυτό δεν “γεννάει” εύκολα ξανά από την ίδια διαλογή. «Με μια πρώτη εκτίμηση θα έλεγα ότι υπάρχει μια μείωση τζίρου στους παραγωγούς της τάξης του 50% και ένα 70% στους εμπόρους. Μεγάλη ζημία υπάρχει και από το γεγονός ότι δεν δουλεύει η εστίαση και η αναψυχή, καθώς και οι ξενοδοχειακές μονάδες και έχουν μειωθεί αρκετά οι παραγγελίες» τονίζει ο τοπικός παραγωγός και ιδιοκτήτης φυτώριου Βασίλης Ζαφειρόπουλος.

Ζαφειρόπουλος: «Μονάχα το 20% του τζίρου τους κατάφεραν να πλησιάσουν οι επιχειρήσεις»

Ερωτώμενος ο κ. Ζαφειρόπουλος για την βοήθεια που έχουν λάβει οι παραγωγοί και οι έμποροι ανθών στην Αιγιάλεια από το κράτος, επισημαίνει: «Στους ανθοπαραγωγούς, έχει δοθεί κρατική βοήθεια σε στυλ επιχορήγησης αλλά όχι γενναία πράγματα. Το εμπορικό κομμάτι του κλάδου πλήττεται σε μεγάλο βαθμό και τα υγειονομικά μέτρα και το ισχύον lock down αποτρέπει τον αγοραστή να ψωνίσει και να προτιμήσει την αγορά λουλουδιών, κάνοντας τον να στρέφεται σε άλλες εναλλακτικές αγοραστικές λύσεις. Το “Click Away” δεν βοηθάει και κατ’ εκτίμησή μου. Μόνο το 20% του τζίρου τους, κατάφεραν να πλησιάσουν οι επιχειρήσεις, από ότι θα έκαναν υπό νορμάλ συνθήκες. Στον κλάδο των ανθοπαραγωγών υπάρχει ήδη μεγάλη ανασφάλεια και το θέμα του κορωνοϊού δεν είναι τίποτα άλλο, από το “κερασάκι στην τούρτα” της οικονομικής κρίσης των μνημονίων της τελευταίας δεκαετίας».

To protionline.gr βρέθηκε στο κέντρο της πόλης του Αιγίου χθες και κατάγραψε την ¨εορταστική¨ ατμόσφαιρα και την διάθεση του κόσμου για λουλούδια, που παρόλο το κρύο και την συνεχή βροχή, βγήκε και ψώνισε τα άνθη του, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την… αγάπη και τον έρωτα, με τα πιο τρυφερά και πρωτότυπα δώρα.

Ανδρεόπουλος: «Ο ¨ερωτευμένος¨ κόσμος αψήφησε βροχή και lock down»

Ο επιχειρηματίας και εκπρόσωπος της εταιρείας ¨Ανδρεόπουλος Alpharoses Flowers¨ Παναγιώτης Ανδρεόπουλος, μιλώντας στο protionline.gr για την κίνηση και την πρόσθεση του κόσμου, ένεκα της εορταστικής ¨αγαπημένης¨ χθεσινής ημέρας, τόνισε: «Σήμερα η κίνηση είναι πολύ καλή, ο κόσμος παρά την βροχή και το κρύο… ψώνισε και τα λουλούδια και τα εορταστικά “δωράκια” του, λόγω της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. Με μια μικρή σύγκριση της σημερινής ημέρας με την περσινή, θα έλεγα ότι η ζήτηση κινήθηκε στα ίδια σχεδόν επίπεδα. Οι Αιγιαλείς είναι “ερωτευμένοι” και το αποδεικνύουν και έμπρακτα! Το lock down και οι… δύσκολες συγκυρίες του κορωνοϊού δεν πτόησαν τους Αιγιαλείς. Αυτά που είχαν την πιο μεγάλη ζήτηση ήταν οι ανθοδέσμες, οι μικρές συνθέσεις από διάφορα φυτά και λουλούδια, καθώς και τα “ερωτικά” αρκουδάκια. Τα τριαντάφυλλα βεβαίως… είχαν την τιμητική τους και φέτος!» καταλήγει να πει ο φιλικός καταστηματάρχης της οδού Σολωμού.

Μαστροκωστόπουλος: «Τα τριαντάφυλλα ήταν πάλι τα πρώτα στις προτιμήσεις»

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ανθών «Ορχιδέα» στην οδό Μητροπόλεως Γιώργος Μαστροκωστόπουλος, επισήμανε για την αγοραστική ¨διάθεση¨ του καταναλωτικού κοινού, χθες Κυριακή: «Ο κόσμος σήμερα ψώνισε και… τίμησε την αγοραστική του διάθεση, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα που έχει η ημέρα της γιορτής των ερωτευμένων. Η κίνηση βέβαια, είχε ¨δείξει¨ από την Παρασκευή το απόγευμα πως θα είναι αυξημένη, καθώς είχαμε πολλές προπαραγγελίες και κρατήσεις. Το δύσκολο της πρακτικής μας διαδικασίας ήταν η ¨αναμονή¨ του κόσμου έξω από το μαγαζί, καθώς… θέλαμε δεν θέλαμε, δημιουργήθηκε συνωστισμός κατά την αναμονή στην είσοδο. Οι περισσότεροι καταναλωτές επέλεξαν απλές συνθέσεις διαφόρων λουλουδιών σε συνδυασμό με… ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς, μια συσκευασία δώρου ή κάτι ανάλογο. Τα τριαντάφυλλα ήταν τα πρώτα στις προτιμήσεις. Κάποιες φορές, πέρασε περιπολικό της αστυνομίας απ’ έξω δίχως να σταματήσει, ¨ανησυχώντας¨ τον κόσμο για πιθανό συγχρωτισμό του… άθελά του».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr