background img
banner
banner

Αδειάζουν τα ταμεία των Ενώσεων

ΚΑΝΕΙΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Με τη διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, κάθε επένδυση που είχε πραγματοποιηθεί από τα σωματεία, πήγε στο …βρόντο. Χωρίς επιστροφή όλα τα έξοδα μεταγραφών, ένδυσης, προκαταβολών, γυμναστών και προπονητών σε μια καλοκαιρινή προετοιμασία, που τελικά αποδείχθηκε ότι αποσκοπούσε για το νομό μας σε 6 αγώνες για Α΄ και Β΄ κατηγορία, ενώ για μόλις δυο αγώνες στην Γ΄ κατηγορία.

Με τον καιρό οι διοικήσεις άρχισαν να αντιλαμβάνονται και να αποδέχονται ότι δεν υπάρχει επιστροφή για να ολοκληρωθεί η αγωνιστική σεζόν, έχουν έτσι ξεκινήσει να σκέφτονται τα σχέδια και το νέο πλάνο που θα ακολουθήσουν από τον Σεπτέμβρη, αυτή τη φορά με ιδιαίτερη επιφύλαξη μην πάθουν μια από τα ίδια.

Σε απόγνωση και οι Ενώσεις

Χωρίς να υπολογίζουν το τι μπορεί να ακολουθήσει μετά το ξεκίνημα των πρωταθλημάτων, οι Ενώσεις παίρνοντας το οκέυ από την ΕΠΟ, ξεκίνησαν τις προκηρύξεις, τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων, εισπράττοντας τα χρήματα για τις δηλώσεις συμμετοχής, καθώς και τις ετήσιες συνδρομές των σωματείων.

Σε δίλλημα η ΕΠΣ Αχαΐας

Η επόμενη σεζόν 2021-22, φέρνει τις αθλητικές αρχές των νομών, σε ένα σταυροδρόμι αποφάσεων, στο οποίο καλούνται να υπερασπιστούν τα οικονομικά τους συμφέροντα, αλλά και αυτά των σωματείων. Από την περιοχή μας η ΕΠΣ Αχαΐας θα πρέπει να αποφασίσει τι θα πράξει, σε ότι αφορά τις δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων, τα οποία είχαν προπληρώσει για μια σεζόν (την περασμένη), που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε.

Έχουμε και τις εκλογές

Η ΕΠΟ έχει θέσει σαν τελευταίο μήνα τον Ιούνιο, για την πραγματοποίηση των εκλογών στις Ενώσεις. Οπότε το νέο πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει, θα βρει σε αρκετές περιοχές ένα νέο Δ.Σ., το οποίο κανείς δεν εγγυάται ότι θα καθίσει να αναλογιστεί τα χρήματα που πληρώθηκαν από τα σωματεία για την συμμετοχή τους και δεν είχαν κανένα αντίκρισμα. Με το σκεπτικό ενδεχόμενης αλλαγής στο ΔΣ της ΕΠΣ Αχαΐας, η Ένωση του νομού μας προτιμά να ανοίξει πάνω σ’ αυτό το θέμα τα χαρτιά της, αφού ολοκληρωθούν οι αρχαιρεσίες του Ιουνίου.

Ξεπέρασαν τα 10.000 ευρώ οι εισπράξεις της ΕΠΣΑ από συμμετοχές και συνδρομές των σωματείων

Στο ξεκίνημα των πρωταθλημάτων 2020-21, η Ένωση Αχαΐας διατήρησε το ίδιο κόστος που υπήρχε στις συμμετοχές των ομάδων, από το 2019-2020. Συγκεκριμένα 170 ευρώ για την Α΄ κατηγορία, 120 για την Β΄ κατηγορία και 80 για την Γ΄ κατηγορία.

Προσθέτοντας και τις συνδρομές (10 ευρώ) των 77 ομάδων που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα, σε σύνολο εισπράχθηκε: Από την Α΄ κατηγορία των 28 ομάδων 4.760 ευρώ, απ΄πο την Β΄ κατηγορία των 32 ομάδων 3.840, από την Γ΄ κατηγορία των 17 ομάδων 1.360 και από τις ετήσιες συνδρομές 770 ευρώ.

Τα ποσά αυτά αθροίζονται στα 10.730 ευρώ, ένα νούμερο που θα αισθανθεί πολύ δύσκολα η ΕΠΣΑ για να τα εισπράξει πάλι από τα σωματεία.

Οκτώ ομάδες της Γ΄ Εθνικής δεν δήλωσαν συμμετοχή

Από το σύνολο των 137 ομάδων της Γ΄ Εθνικής, οι 8 δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να δηλώσουν συμμετοχή όπως είχε υποχρεώσει με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ. Από τον 9ο όμιλο που συμμετέχει και ο Παναιγιάλειος δήλωσαν κανονικά όλα τα σωματεία. Περισσότερες απώλειες είχαμε από τον 10 όμιλο της Κρήτης, όπου δεν δήλωσαν συμμετοχή οι: Άρης Ρεθύμνου (ΕΠΣ Ρεθύμνου, Γιούχτας και Δαμάστα (ΕΠΣ Ηρακλείου) και ΑΕ Νεάπολης (ΕΠΣ Λασιθίου).

Επίσης από τον 1ο όμιλο η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (ΕΠΣ Εβρου), από τον 3ο όμιλο ο Μακεδονικός Φούφα (ΕΠΣ Κοζάνης), από τον 4ο όμιλο ο Οπούντιος Μαρτίνου (ΕΠΣ Φθιώτιδας) και από τον 5ο όμιλο ΟΦ Αγίου Ματθαίου (ΕΠΣ Κέρκυρας).

Ο Παναιγιάλειος ευχαριστεί τον κ. Γεωργάκη

Μετά την πρωτοβουλία του διευθυντή κ. Γεωργάκη να πραγματοποιηθούν τα τεστ της ομάδας του Παναιγιάλειου στο Νοσοκομείου Αιγίου, ακολούθησε η ευχαριστήρια ανακοίνωση από το μελανόλευκο ΔΣ: «Ο Παναιγιάλειος Γ.Σ. ευχαριστεί θερμά τον διοικητή του Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) κ. Αθανάσιο Γεωργάκη καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στον Σύλλογο μας.»


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr