background img
banner
banner

Επιχορήγηση στον δήμο Αιγιαλείας 1,6 εκατ. ευρώ!

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, η επιχορήγηση συνολικού ποσού 54.005.992,10 ευρώ σε δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους.

Από την Αχαΐα, όπως φαίνεται στη «λίστα» του υπουργείου Εσωτερικών, η… μερίδα του λέοντος αναλογεί στον δήμο Αιγιαλείας με 1.608.499,03 ευρώ, ο δήμος Καλαβρύτων θα λάβει 110.302,44 ευρώ και ο δήμος Πατρών που του αναλογούν 201.744,71 ευρώ.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε: «Σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, βρίσκουμε πόρους, ώστε οι δήμοι να αποπληρώνουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους και έτσι να ενισχύεται η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία».

Μέγα ζητούμενο βέβαια παραμένει η ψήφιση και έγκριση προϋπολογισμού του δήμου για το έτος 2021, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα χρήματα δεν μπορούν να παραληφθούν από τον δήμο Αιγιαλείας.

Έτοιμοι για την αποδοχή στο δήμο εάν…

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Οικονομικών Δημήτρη Καλαμίδα στο protionline.gr, ο δήμος αν δεν έχει προϋπολογισμό την Πέμπτη, δεν μπορεί να μπει ούτε σε Επιτροπεία, αφού σε αυτή τη διαδικασία εντάσσονται όσοι δήμοι έχουν ελλειμματικό προϋπολογισμό, κάτι που δε συμβαίνει με τον δήμο Αιγιαλείας. «Ο προϋπολογισμός στερείται νομιμότητας μέχρι σήμερα και εάν την Πέμπτη έχουμε σύννομο προϋπολογισμό, η οικονομική υπηρεσία είναι έτοιμη για να προχωρήσουμε σε αποδοχή της επιχορήγησης στην Οικονομική Επιτροπή, αφού έχει ενταλματοποιηθεί ήδη το 85% των τιμολογίων των προμηθευτών, που θα αποσταλούν στο υπουργείο για την απορρόφηση του 1,6εκ. ευρώ.»


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr