background img
banner
banner

«Αλαλούμ» με τα self tests στα σχολεία της Αιγιάλειας

Η «ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΜΠΕΡΔΕΜΑ…

Προ… εκπλήξεως βρέθηκαν αρκετοί γονείς καθώς, ενώ τα παιδιά τους είχαν υποβληθεί ήδη από το προηγούμενο βράδυ σε self test, όπως τους είχε υποδειχθεί από τις διευθύνσεις των σχολείων τους ώστε να το επιδείξουν την Πέμπτη το πρωί, το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση στο «και πέντε» διευκρινίζοντας πως το test έπρεπε να γίνει χθες Πέμπτη για να επιδειχθεί σήμερα Παρασκευή το πρωί στις εισόδους των σχολείων… Το γεγονός προκάλεσε ένα… αλαλούμ, με γονείς, δασκάλους και κυρίως παιδιά, να βρίσκονται εν μέσω ενός μπερδέματος που ουδεμία σχέση έχει με την εκπαιδευτική διαδικασία…

Στον αγιασμό της περασμένης Δευτέρας, στα σχολεία της Αιγιάλειας έγινε γνωστό από τους διευθυντές και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων για τον covid, και ύστερα από εντολή του υπουργείου, ότι γι’ αυτή την πρώτη εβδομάδα τα self tests που είναι απαραίτητο να είναι αρνητικά για την είσοδο στο σχολείο, θα δειχθούν μέσω των σχετικών εγγράφων Δευτέρα και Πέμπτη. Για τις υπόλοιπες εβδομάδες, αρχής γενομένης από την ερχόμενη, θα δείχνονται Τρίτη και Παρασκευή πρωί, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν ή το βράδυ της Δευτέρας ή το πρωί της Τρίτης και ή το βράδυ της Πέμπτης ή το πρωί της Παρασκευής.

Το υπουργείο ωστόσο στο μεσοδιάστημα… άλλαξε γνώμη και αποφάσισε αυτή την πρώτη εβδομάδα τα test ναι μεν καλώς δείχθηκαν τη Δευτέρα το πρωί αλλά θα δειχθούν εκ νέου την Παρασκευή και όχι χθες Πέμπτη. Κι αυτό ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης που τα περισσότερα παιδιά ήδη είχαν κάνει το τεστ… Όταν έφτασαν στις πύλες των σχολείων χθες το πρωί, οι εκπαιδευτικοί της εισόδου δεν τους ζήτησαν το έγγραφο προτρέποντάς τα να το επιδείξουν μία μέρα μετά… Η λήψη ωστόσο είχε γίνει 36 ώρες πριν και όχι εντός 24 ωρών…

Δημ. Ελευθεριώτης: «Εύλογη η δυσφορία γονέων και  εκπαιδευτικών»

Ερωτηθείς από το protionline.gr για το… μπέρδεμα που δημιουργήθηκε, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, ανέφερε πως ΄΄η δυσλειτουργία και η προβληματική κατάσταση δημιουργήθηκε μετά τη «διευκρινιστική» ως είθισται ανακοίνωση του υπουργείου, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, δηλαδή αργά το βράδυ της Τετάρτης. Ως διευθυντής είχα εκδώσει ανακοίνωση την πρώτη μέρα για την επίδειξη του αποτελέσματος του τεστ την Πέμπτη όπως έλεγε η αρχική εντολή. Όμως οι «σοφοί» του υπουργείου το ανέτρεψαν λέγοντας: «Θα το κάνετε την τρίτη μέρα και θα το επιδείξετε την Παρασκευή». Είναι εύλογη η δυσφορία των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών. Σαν διευθυντής στο δικό μου σχολείο, αυτό που είπα ήταν όσοι το προσκόμισαν χθες είναι καλυμμένοι κι όσοι δεν το έκαναν να το φέρουν αύριο (σήμερα)΄΄.

Να σημειωθεί πως το θέμα θίχθηκε από τους διευθυντές και στην τηλεδιάσκεψη που είχαν την Πέμπτη για άλλο θέμα, με την συντονίστρια Αιγιάλειας και Καλαβρύτων Βασιλική Φελούκα. ΄΄Επισήμανα το θέμα αυτό και στη συνάντηση και η δική μου προτροπή προς τους συναδέλφους ήταν να δείξουμε ανοχή, ειδικά τώρα που η ελληνική οικογένεια χειμάζεται και σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο΄΄, πρόσθεσε ο κ. Ελευθεριώτης, καταλήγοντας: ΄΄Δυστυχώς, το υπουργείο εν μέσω όλης αυτής της κατάστασης έχει βάλει και την αξιολόγηση αυτές τις μέρες, φορτώνοντας με άγχος τους συναδέλφους χωρίς λόγο. Πρόκειται για μία γραφειοκρατικού τύπου αξιολόγηση που και στο αγγλοσαξονικό μοντέλο που δοκιμάστηκε έχει αρχίσει και φυλλοροεί…΄΄.

4 – 5 μαθητές δεν έχουν προσέλθει στα σχολεία λόγω καραντίνας

Σε ό,τι αφορά τώρα ενδεχόμενα θετικά κρούσματα σε σχολεία της Αιγιάλειας, ο κ. Ελευθεριώτης είπε πως υπάρχουν τέσσερις με πέντε περιπτώσεις μαθητών που δεν εμφανίστηκαν ούτε και στον αγιασμό και έχουν ενημερώσει τα σχολεία τους αφού είτε έχουν νοσήσει είτε έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και άρα, στη δεύτερη περίπτωση, προληπτικά παραμένουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr