background img
banner
banner

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Αναζητεί ένα “θαύμα” για να παραμείνει στη Γ΄ Εθνική

ΦΕΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ ΣΤΗΝ 95ΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ – ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΦΟΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤO PROTIONLINE.GR

Μετά τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα του καλοκαιριού και τα όσα ακολούθησαν, ο Παναιγιάλειος ξεκίνησε την ύστατη ώρα προετοιμασία και μπήκε έστω και ανέτοιμος στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με στόχο την παραμονή την κατηγορία.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες το “διπλό” στην Άρτα στην πρεμιέρα εξέπληξε πολλούς και έδωσε μια νότα αισιοδοξίας στον φίλαθλο κόσμο της Αιγιάλειας για τη συνέχεια. Δυστυχώς όμως, αποδείχθηκε ότι αυτή η νίκη ήταν “πυροτέχνημα”, αφού από τότε και ενώ έχουν συμπληρωθεί 14 αγωνιστικές στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής η ομάδα δεν γεύτηκε ξανά τη χαρά της νίκης και με 9 μόλις βαθμούς στο ενεργητικό της βρίσκεται με το ένα… πόδι στο τοπικό πρωτάθλημα. Πλέον, αναζητεί ένα θαύμα για να παραμείνει στην κατηγορία και δεν είναι μόνο η διαφορά των 9 βαθμών που τον χωρίζει από τη γραμμή της σωτηρίας, αλλά και η μέτρια έως κακή εικόνα του που δεν επιτρέπει αισιόδοξες προβλέψεις.

Τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα είναι γνωστά. Όπως και η διαμάχη την νυν (προσωρινής) διοίκησης με την πρώην, του Γιώργου Γκάμαρη τις εξελίξεις της οποίας παρακολουθούμε μέσα από τα καθημερινά ρεπορτάζ και δεν χρειάζεται να επανέλθουμε. Θα εστιάσουμε στο αγωνιστικό κομμάτι, κάνοντας μία μικρή αναδρομή στα όσα έχουν γίνει σε αυτές τις 14 αγωνιστικές που με τη γλώσσα των αριθμών (εκτός από την εικόνα που δείχνει η ομάδα στο γήπεδο) αποδεικνύεται ότι η ιστορική “Μαύρη Θύελλα” είναι μέσα στις χειρότερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος σε όλους τους ομίλους.

Χωρίς νίκη μετά την πρεμιέρα

Εκτός έδρας, μετά τη νίκη στην πρεμιέρα επί της Αναγέννησης Άρτας με σκορ 2-1, ακολούθησαν έξι ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια χωρίς να πετύχει ούτε ένα γκολ μέχρι το προχθεσινό ματς στο Αγρίνιο στο οποίο έχασε με 3-1. Στα προηγούμενα πέντε έχασε με 1-0 στα τέσσερα εξ αυτών (Βάρδα, Γαστούνη, Ναύπακτο, Σκουλικάδο) και 2-0 στην Πάτρα από την Παναχαϊκή. Μέσα στο Αίγιο δεν έχει ακόμη νίκη, παρά μόνο το τρίποντο” στα χαρτιά με τον Αμβρακικό που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Ισοπαλία 1-1 με Αχέρωντα Καναλακίου, βαριά ήττα με 0-3 από το Διαβολίτσι, 2-2 με τον Διαγόρα Βραχνεϊκων και ήττα με 1-2 από τον πρωτοπόρο Τηλυκράτη Λευκάδας. Απομένουν 12 ματς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και αν θέλει να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες του, θα πρέπει να φύγει με το διπλό την ερχόμενη Κυριακή από το Καναλάκι. Μπορεί η εικόνα του να μην επιτρέπει αισιόδοξες προβλέψεις, αλλά όλα μπορούν να συμβούν σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Αν τα καταφέρει και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι θα φιλοξενήσει στο Αίγιο τις περισσότερες από τις ομάδες που στοχεύουν στην παραμονή (ΠΑΟ Βάρδας, Αίαντα Γαστούνης, Ναυπακτιακό Αστέρα, Εθνικό Σκουλικάδου) επιτρέπει μια μικρή νότα αισιοδοξίας. Αρκεί φυσικά να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα. Μόνο έτσι θα εξακολουθήσει να ελπίζει στο “θαύμα”.

Τι λένε δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της “Μαύρης Θύελλας”

Μιλήσαμε με δύο – μη Αιγιώτες – παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που τίμησαν στο παρελθόν τη μελλανόλευκη φανέλα και τους ζητήσαμε να μας πουν τη δική τους άποψη για την ομάδα. Παρότι δεν ζουν στο Αίγιο, πάντα παρακολουθούν την πορεία της, έχουν ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συχνή επικοινωνία με πρώην συμπαίκτες τους. Ο Κορίνθιος Κώστας Ασημακόπουλος αγωνίστηκε μάλιστα στον Παναιγιάλειο για μία ολόκληρη δεκαετία και είναι από τους μακροβιότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του συλλόγου. Ο Νίκος Κουφοπαντελής που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, έπαιξε για δύο χρόνια αφήνοντας και αυτός το δικό του στίγμα στην ομάδα του Αιγίου. Οι δυο τους υπήρξαν και συμπαίκτες στον Παναιγιάλειο για δυο σεζόν στη δεκαετία του ΄80 (φωτό).

Ασημακόπουλος: ‘’Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί”

Ο Κώστας Ασημακόπουλος γεννήθηκε το 1962 στην Κόρινθο. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στους ερασιτέχνες της Κορίνθου και αφού μεταπήδησε για λίγο στον Παγκορινθιακό, ήρθε στο Αίγιο το 1982 και έπαιξε για 10 ολόκληρα χρόνια στον Παναιγιάλειο. Επέστρεψε στον Παγκορινθιακό για ένα χρόνο κλείνοντας την καριέρα του. Αγωνιζόταν ως αμυντικός μέσος και κεντρικός αμυντικός αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που χρησιμοποιήθηκε και στη θέση του σέντερ φορ.

“ Στεναχωριέμαι με την πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια και ειδικά τη φετινή χρονιά. Είναι πολύ δύσκολη η θέση του, αυτό είναι αλήθεια αλλά οφείλει να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες που έχει και να παραμείνει τουλάχιστον στη Γ΄ Εθνική. Δεν τον έχω δει καθόλου φέτος αλλά παρακολουθώ και ενημερώνομαι. Έχω ισχυρούς δεσμούς με την ομάδα και την πόλη και έρχομαι συχνά στο Αίγιο να δω τον κουμπάρο μου Κώστα Τηλιγάδη, τον Πέτρο Δαδιώτη και παλιούς φίλους και συμπαίκτες. Η δική μου άποψη είναι ότι, όσο μαθηματικά δεν έχει πέσει όλα μπορούν να συμβούν, όσο δύσκολο κι αν είναι. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί”, τονίζει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

Κουφοπαντελής: ‘‘Ίσως είναι προτιμότερο να κάνει ένα νέο υγιές ξεκίνημα από το τοπικό’’

Ο Νίκος Κουφοπαντελής γεννήθηκε το 1961 και τον έφερε στο Αίγιο ο Αστέριος Μπέλλας το 1982. Είχε ξεχωρίσει από νεαρή ηλικία στην Α΄ Αθήνας και μάλιστα εκείνη τη χρονιά βγήκε πρώτος σκόρερ με την Καλογρέζα.

Έμεινε στον Παναιγιάλειο δύο σεζόν και μετά την επιστροφή του στην Αθήνα έπαιξε στη Μάχη Μαραθώνα και στο Μαρούσι με το οποίο βγήκε ξανά πρώτος σκόρερ στην Α΄ ΕΠΣΑ με 32 γκολ. Τον είχε βραβεύσει τότε ο Αντώνης Αντωνιάδης που ήταν πρόεδρος στον ΠΣΑΠ.

“Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να σωθεί πλέον. Ίσως είναι προτιμότερο να κάνει ένα νέο υγιές ξεκίνημα από το τοπικό με ομάδα που θα έχει ως βάση νέα παιδιά από την περιοχή και 2-3 έμπειρους που θα τους καθοδηγούν. Και να μπουν στο συμβούλιο παλιοί ποδοσφαιριστές που φόρεσαν και τίμησαν την ιστορική φανέλα του Παναιγιαλείου, Φυσικά θα πρέπει να βρεθούν και κάποιοι άνθρωποι που θα βοηθήσουν οικονομικά και θα μπορέσουν να συσπειρώσουν τον κόσμο. Εγώ φόρεσα μόνο δύο χρόνια τη φανέλα αλλά την τίμησα και αγάπησα την ομάδα. Είναι κρίμα ο Παναιγιάλειος να βρίσκεται σε αυτή τη θέση και θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι για να μπορέσει να επιστρέψει στη θέση που του αξίζει”, συμπληρώνει ο Νίκος Κουφοπαντελής.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr