background img
banner
banner

Την προσφυγή για την πλατεία

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΆΡΘΡΟΥ 152 ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ… ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΚΡΟΥΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΧΡ. ΓΟΥΤΟΥ

Συζητήσεις επί συζητήσεων εγείρει η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να κάνει δεκτή την προσφυγή των πέντε δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για την υποκατάσταση του αναδόχου του έργου ανάπλασης των πλατείας Αγ. Λαύρας αλλά και η πρόθεση της δημοτικής αρχής να προσφύγει στην Επιτροπή του Άρθρου 152 προσβάλλοντας την απόφαση της Αποκεντρωμένης.

Θεωρείται ο μόνος τρόπος ώστε να μειωθεί ο χρόνος

Μολονότι ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος ανέφερε στo protionline.gr πριν λίγες ημέρες πως ΄΄δεν έχουμε κάνει προσφυγή, έχουμε ακόμη περιθώριο 15 ημερών, είναι κάτι που εξετάζουμε΄΄, οι πληροφορίες θέλουν τη δημοτική αρχή να στρέφεται προς αυτή τη «λύση», ευελπιστώντας πως θα εισακουστεί. Άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Καλογερόπουλος έχει εξηγήσει ότι είναι ο μόνος τρόπος ώστε, εφόσον δικαιωθεί η δημοτική αρχή, το έργο να ξεκινήσει ξανά το πολύ σε διάστημα δύο μηνών. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Για «επικίνδυνους πειραματισμούς» κατηγορεί τη δημοτική αρχή η μείζονα αντιπολίτευση

Πάντως, η παράταξη του Χρήστου Γούτου, στο ενδεχόμενο της προσφυγής της δημοτικής αρχής, σημειώνει ξεκάθαρα πως μία τέτοια τακτική «δηλώνει εμμονή στην παράνομη διαχείριση του έργου». Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, «Αιγιάλεια Αύριο» τονίζονται τα εξής: «Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, σχετικά με το έργο ανάπλασης της πλατείας Αγίας Λαύρας Αιγίου, με λύπη βλέπουμε ότι η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος, τίποτα δεν διδάχθηκαν από τη μέχρι σήμερα αδιέξοδη πολιτική τους τακτική. Η διαφαινόμενη επιλογή τους, να προσφύγουν κατά της ακύρωσης της “υποκατάστασης” του εργολάβου – απόφαση που έλαβε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση – προσφεύγοντας σε Επιτροπή της ίδιας Υπηρεσίας, καταδεικνύει αν μη τι άλλο την εμμονική της στάση στην “παράνομη” διαχείριση του έργου. Από εγωκεντρική νοοτροπία, ρισκάρουν με το χάσιμο περαιτέρω χρόνου, αντί άλλων νόμιμων επιλογών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη συνέχιση της Ανάπλασης. Εκτός κι αν ο κ. Καλογερόπουλος ποντάρει στην επιρροή του εκεί, ως Μέλος αυτής της Επιτροπής. Και ο νοών νοείτω!».
Και προστίθενται τα εξής: «Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις περιπέτειες που θα οδηγήσει αυτή η επιλογή, την πόλη, τους επαγγελματίες και τους δημότες, που ντρέπονται για την εικόνα του ιστορικού κέντρου. Αντί σύνεσης και επιστροφής στη λογική και τη νομιμότητα, η Δημοτική Αρχή και ο κ. Καλογερόπουλος επιμένουν να διοικούν με επικίνδυνους πειραματισμούς! Ας έχουν υπόψη τους το ρητό: Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού!».

Το ερώτημα που προκύπτει ωστόσο έχει να κάνει με το τι θα πράξουν οι πέντε προσφεύγοντες δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, στην περίπτωση που η δημοτική αρχή προχωρήσει σε προσφυγή. Επιμένοντας στους ισχυρισμούς τους ότι η υποκατάσταση είναι μη σύννομη διαδικασία άρα θα υπάρξουν συνέπειες και κωλύματα στην εκτέλεση του έργου, αναμένεται να ενημερώσουν την Επιτροπή του Άρθρου 152 για τους λόγους που πιστεύουν πως δεν έπρεπε να γίνει η υποκατάσταση, ζητώντας να μην αρθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr