background img
banner
banner

Συλλογή τροφίμων για την ενίσχυση των ευάλωτων πολιτών

ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΑΣΧΑ – ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ…

Μετά την άκρως επιτυχημένη επιχείρηση συγκέντρωσης ανθρωπιστικού υλικού για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, η συνεργασία Αντιδημαρχίας Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., υπό την «ομπρέλα» του δήμου Αιγιαλείας, συνεχίζεται, αυτή τη φορά για την ενίσχυση των αδύναμων οικονομικά οικογενειών της Αιγιάλειας. Κι απ’ ό,τι φαίνεται, αυτές είναι πολλές…

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ΄΄η Αντιδημαρχία Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., εν όψει των Αγίων ημερών του Πάσχα, ενημερώνει τους δημότες ότι θα πραγματοποιηθεί συλλογή τροφίμων για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας, με σκοπό να μη στερηθεί κανένας συνάνθρωπός μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, αγαθά που εμείς θεωρούμε αυτονόητα. Πρόκειται για συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας. Η συλλογή των παραπάνω ειδών θα γίνει το Σάββατο 09/04/2022 και ώρες 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. στα σούπερ μάρκετ της πόλης μας΄΄.

Όλο και περισσότεροι καθημερινά ζητούν βοήθεια από την Κοινωνική Προστασία του δήμου

Μιλώντας στο protionline.gr για τη νέα αυτή δράση, η αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη, είπε πως ΄΄είναι μία πρωτοβουλία που λαμβάνεται τέτοιες ημέρες προκειμένου να στηριχθούν οι συνδημότες μας που έχουν ανάγκη. Πέρυσι, λόγω των μέτρων του covid δεν κατέστη εφικτό να υλοποιηθεί, ωστόσο φέτος έχουμε ξεκινήσει δυναμικά σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ούτως ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας να προσφέρουν στον συνάνθρωπο. Δυστυχώς, οι ρυθμοί που αυξάνεται ο αριθμός των εχόντων ανάγκη, είναι τρομακτικοί.

Καθημερινά, απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου όλο και νέα άτομα κι αυτό είναι κάτι που δεν περιμέναμε. Συμπολίτες που βρίσκονται σε απόγνωση και διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Πολυμελείς οικογένειες, άνεργοι, αποζητούν βοήθεια στον δήμο μας, με το αρμόδιο Τμήμα να παράγει σπουδαίο έργο, έτσι ώστε να βοηθιούνται όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Το έργο του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του δήμου μας είναι αθόρυβο, όμως πάρα πολύ ουσιαστικό και είμαι πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, παρότι διανύουμε μία ιδιαιτέρως δύσκολη εποχή΄΄.

Το Σάββατο η συγκέντρωση έξω από τα καταστήματα σούπερ μάρκετ

Ως προς τη διαδικασία για την βοήθεια των αδύναμων οικονομικά πολιτών εν όψει Πάσχα, η κ. Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη, είπε πως συντονισμένα έχουν απευθυνθεί σε όλα τα σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στην Αιγιάλεια, έτσι ώστε να πάρουν την απαιτούμενη έγκριση, την ημέρα που έχει οριστεί, δηλαδή αυτό το Σάββατο 9 Απριλίου, να γίνει έξω από τα καταστήματα, η συγκέντρωση των ειδών τα οποία θα διανεμηθούν στους εγγεγραμμένους της Πρόνοιας, εξασφαλίζοντάς τους έτσι τρόφιμα εν όψει του Πάσχα.

Όπως ανέφερε, ΄΄την ημέρα αυτή θα οργανώσουμε μεγάλη επιχείρηση, καθώς θα υπάρχουν δύο άτομα, είτε υπάλληλοι του δήμου, είτε εθελοντές, αλλά και αιρετοί, έξω από κάθε κατάστημα σούπερ μάρκετ που θα δεχτεί να συμμετέχει. Θα γίνεται η συγκέντρωση των τροφίμων μακράς διάρκειας που θα διανεμηθούν στους έχοντες ανάγκη. Καλούμε τους πολίτες της Αιγιάλειας να ανταποκριθούν στη δράση, προσφέροντας κάτι από αυτά που θα ψωνίσουν, ώστε να ενισχύσουν κάπως τους ανθρώπους αυτούς που στερούνται ακόμη και τα άκρως απαραίτητα΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr