background img
banner
banner

«Καμπάνα» για κατάστημα της περιοχής

ΈΡΙΞΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΝΙΤΗ ΑΛΛΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ…

Σε χρόνο «μηδέν» έδρασε η Υπηρεσία Καθαριότητας το απόγευμα της Πέμπτης 19 Μαΐου στην παραποτάμια περιοχή του Μεγανίτη, εκεί όπου καταγγέλθηκε εναπόθεση απορριμμάτων, με συσκευασίες μάλιστα να «προδίδουν» την προέλευσή τους. Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη: Οι υπάλληλοι επισκέφθηκαν το κατάστημα απ’ όπου προέρχονταν και κάλεσαν τον ιδιοκτήτη να τα μαζέψει εντός 24 ωρών. Επίσης, θα του επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο.

Η καταγγελία, που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε: ΄΄Πεταμένα στο ποτάμι, από συγκεκριμένο κατάστημα. Περιμένω τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να πράξει τα νόμιμα΄΄.

Η αντίδραση ήταν άμεση. Μέσα σε λίγες ώρες και παρότι δεν αναγραφόταν το σημείο, η Υπηρεσία εντόπισε τα απορρίμματα που ήταν πεταμένα στο πλάι του ποταμού Μεγανίτη, πιο πάνω από το εργοστάσιο της πρώην ΕΒΟ. Ήταν συσκευασίες, κουτιά, σακούλες και αντικείμενα που πάνω τους έφεραν συγκεκριμένες επωνυμίες.

Άμεση ήταν και η επίσκεψη στο κατάστημα, όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: ΄΄Μας μεταφέρθηκε η ανάρτηση και κάναμε ό,τι ακριβώς προβλέπει ο Κανονισμός Καθαριότητας. Οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης καλούνται να μαζέψουν τα απορρίμματα που άφησαν εντός 24 ωρών, ενώ θα τους επιβληθεί και το προβλεπόμενο πρόστιμο. Σε περίπτωση δε που δεν συμμορφωθούν τότε θα υποστούν πιο βαριές κυρώσεις΄΄.

Οι καταγγελίες να φτάνουν άμεσα στην Υπηρεσία Καθαριότητας

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος ανέφερε το γεγονός ότι είναι πολύ θετικό, πολίτες να γνωστοποιούν τέτοιες καταστάσεις. Σημείωσε ωστόσο ότι καλό θα είναι να υπάρχει πληροφόρηση για το σημείο που παρατηρούνται και βέβαια όχι μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γιατί μπορεί να μην φτάσει η καταγγελία ως την Υπηρεσία Καθαριότητας. Τέτοιου είδους περιστατικά θα πρέπει να καταγγέλλονται στην ίδια την Υπηρεσία έτσι ώστε να λειτουργήσει πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά.

Ο κ. Καραΐσκος ανέφερε ακόμη πως ΄΄δυστυχώς, η συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν η μόνη. Είναι συχνό φαινόμενο να γίνεται εναπόθεση και δεν είναι λίγες οι φορές που εντοπίζονται οι δράστες. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην κοινότητα της Τράπεζας πριν από πέντε ημέρες με μπάζα που είχαν εναποτεθεί, όπου ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr