background img
banner
banner

Με μία… φωνή: «Η Φυσικοθεραπεία παραμένει στο Αίγιο»

Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ

Σαφές μήνυμα, ότι όπως συμμετείχαν μαζικά στην εκδήλωση της Παρασκευής (24/6) έτσι μπορούν να δώσουν παντού δυναμικό «παρών» για να διεκδικήσουν όσα η Αιγιάλεια δικαιούται, έστειλαν οι παριστάμενοι στη συγκέντρωση των Υψηλών Αλωνίων. Δήμος, τοπική εκκλησία, φορείς, πολίτες αλλά και φοιτητές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στις προθέσεις του υπουργείου, ευελπιστώντας ότι δεν θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες το απεχθές πλέον για την τοπική κοινωνία, Προεδρικό Διάταγμα που θα βάλει «ταφόπλακα» στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας Αιγίου…

 

Πιστοί στην υπόσχεσή τους, οι άνθρωποι οργανωτικής και συντονιστικής επιτροπής, προτίμησαν να μην μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον οι ομιλίες, δεδομένου ότι ο στόχος είναι ένας, γνωστός και καταλυτικός για την Αιγιάλεια. Όλοι επιθυμούν να παραμείνει ζωντανή η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Αιγιάλεια και μάλιστα με τις προοπτικές που πρωτολειτούργησε, πριν μία εικοσαετία.

 

Παρόντες φοιτητές και πλήθος κόσμου

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, πολυμελής αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με τον Πρωτοσύγκελο π. Ιωακείμ Βενιανάκη να εκπροσωπεί τον Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, οι πολιτευτές του ΚΙΝΑΛ Μαρίνος Σκανδάμης και Κατερίνα Σολωμού, ο πρώην βουλευτής Κώστας Σπηλιόπουλος, ο πρώην περιφερειάρχης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο πρώην βουλευτής και νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος, εκπρόσωποι της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αιγιαλείας, ως εκπρόσωπος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Αχαΐας η Σταυρούλα Νικολάου και μέλη της ΝΕ Αχαΐας, εκπρόσωποι της ΤΟ ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Αιγιαλείας, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων Χρήστος Γούτος, Βάσω Ψυχράμη, Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη κομματικών οργανώσεων, εκπρόσωποι συλλόγων, ενώσεων, κινήσεων, σωματείων, παραγωγικοί φορείς της Αιγιάλειας, ενώ ιδιαιτέρως θετική ήταν η παρουσία, για πρώτη φορά, μεγάλου αριθμού φοιτητών.

 

 

Με… δύναμη από την ομοθυμία

΄΄Υπάρχουν κάποιοι που αγωνίζονται μαζί μας αλλά δυστυχώς δεν τους βλέπω σήμερα εδώ΄΄, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος της τριμελούς οργανωτικής επιτροπής Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος που μίλησε για το έργο της επιτροπής που είναι εξουσιοδοτημένη από τον δήμο και τους 25 φορείς της πόλης. ΄΄Με τον δήμο μπροστάρη, τους φορείς και την αμέριστη συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπόλεως συνεχίζουμε την αγώνα μας για την παραμονή της Φυσικοθεραπείας. 17 Μαΐου 2022 αναρτήθηκε στο υπουργείο Παιδείας το μηχανογραφικό για τις σχολές που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι εισακτέοι για την επόμενη χρονιά. Πανηγυρικά, αναφέρεται «Φυσικοθεραπεία (Αίγιο)», κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, «απαντώντας» σε όλους όσοι πίστευαν ότι η μάχη αυτή είναι χαμένη. Με τη δύναμη που μας έδωσε το συλλαλητήριο, τη συμμετοχή των φορέων και την ανάγκη που υπάρχει σε επίπεδο κοινωνίας για να διατηρήσουμε τη σχολή στην πόλη μας, έχουμε κάνει το πρώτο και ουσιαστικό βήμα την κρίσιμη αυτή στιγμή. Αυτό δεν σημαίνει ότι κερδήθηκε ο πόλεμος. Περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα την ανακοίνωση των βαθμολογίων για τους εισακτέους και ακολούθως τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Στόχος της σημερινής εκδήλωσης είναι να στείλουμε το μήνυμα ότι όπως είμαστε σήμερα εδώ, στα Ψηλαλώνια του Αιγίου, αυτοί που πρέπει, μπορούμε να είμαστε ανά πάσα ώρα και στιγμή, σε οποιοδήποτε σημείο και αυτό είναι υπόσχεσή μας΄΄, σημείωσε ακόμη.

«Όχι άλλη υποβάθμιση» απαιτούν οι φορείς

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, μέλος της τριμελούς, Παναγιώτης Γεωργόπουλος, σημείωσε: ΄΄Τους δύο τελευταίους μήνες έχουμε δώσει έναν μεγάλο αγώνα για να μπορέσουμε να αλλάξουμε κάποιες καταστάσεις που φαίνονταν ότι ήταν μη αναστρέψιμες. Κάναμε γνωστό το θέμα και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κερδίσουμε. Βλέποντας όλους εσάς στο πλευρό μας, είμαστε βέβαιοι πως με την κοινωνία σε πλήρη ταύτιση, θα επιτύχουμε τον στόχο της παραμονής του Τμήματος στο Αίγιο. Όχι άλλη υποβάθμιση στην περιοχή μας, το ΑΕΙ πρέπει να μείνει στο Αίγιο και να δυναμώσει.΄΄

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, μέλος της τριμελούς Λάμπης Παπαδόπουλος, υπογράμμισε τα εξής: ΄΄Φτάνει πια στην υποβάθμιση του δήμου μας. Αυτό το μήνυμα πρέπει να φτάσει ως την κεντρική εξουσία, δεν μπορεί άλλο η περιοχή μας να φτωχαίνει τα τελευταία 20 – 25 χρόνια και να έχει κάθε χρόνο αρνητικό ισολογισμό. Σαν Εμπορικός Σύλλογος, τα τελευταία δυόμιση χρόνια που είμαστε στο προεδρείο, έχουμε κάνει άπειρες κινήσεις ώστε να εμποδίσουμε αυτή την υποβάθμιση. Τους τελευταίους δύο μήνες με την τριμελή επιτροπή και τους 25 φορείς έχουμε ασκήσει μεγάλες πιέσεις. Πρέπει αυτό το στοίχημα να κερδηθεί για την πόλη μας. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι οι πολιτικοί φορείς το πόσο σημαντικό είναι το θέμα για την Αιγιάλεια. Κάποια προβλήματα δεν έχουν χρώματα όλοι να δώσουμε τα χέρια και να κρατήσουμε τη σχολή στην περιοχή μας. Έπρεπε να έχουμε τέσσερις σχολές, μας πήραν τη μία, θέλουν να πάρουν και την τελευταία. Όμως εμείς θα δώσουμε μάχη μέχρι το τέλος΄΄.

Δημ. Καλογερόπουλος: ΄΄Η πόλη δικαιούται αυτά που έχει τιμήσει η πολιτεία με την υπογραφή της΄΄

΄΄Η αξιοπιστία ενός κράτους και μιας κοινωνίας κρίνεται από το εάν τιμώνται οι υπογραφές, έστω κι αν αλλάζουν τα πρόσωπα. Το κράτος πριν από 20 χρόνια έκανε μία συμφωνία με τον δήμο, η πολιτεία δεν τίμησε αυτή τη συμφωνία, παρά μόνο κατά 50% πριν από μερικά χρόνια έφυγε το Τμήμα της Οπτομετρίας κι έτσι έχουμε μόνο το 25% των δεσμεύσεων τους κράτους και βλέπουμε την οφθαλμοφανή πρόθεση να φύγει και το τελευταίο τμήμα σε έναν ανόητο διαχρονικό κατήφορο. Η πόλη δικαιούται αυτά που έχει τιμήσει η πολιτεία με την υπογραφή της. Και βέβαια μπορεί να λειτουργούμε πολιτικά αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε να αποκατασταθεί η αδικία΄΄, επισήμανε ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, τονίζοντας και τα εξής: ΄΄Η υπηρεσία, δηλαδή το Πανεπιστήμιο, αποφάσισε να προτείνει κάτι. Την εξαφάνιση από το Αίγιο, της σχολής. Η πολιτεία. όπως εκφράζεται μέσα από την κυβέρνηση. υιοθετεί ανεπιφύλακτα και προκλητικά την πρόταση της υπηρεσίας. Και μπαίνει ένα ερώτημα. Γιατί άραγε γίνονται εκλογές αν είναι να αποφασίζουν οι υπηρεσιακοί; Γι’ αυτό κι εμείς, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, προεξαρχούσης της δικής μου υποχρέωσης, έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε τον αγώνα για τα συμφέροντα της πόλης΄΄.

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος ανέφερε: ΄΄Θα διεκδικήσουμε με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο ό,τι μας ανήκει. Έχουμε ομονόηση από το Δημοτικό Συμβούλιο από τους φορείς, είμαστε όλοι μαζί και πρέπει η πολιτεία και η κυβέρνηση να λάβουν υπόψη την ομόθυμη απαίτηση της Αιγιάλειας να παραμείνει το αξιόπιστο Τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο και να συνεχιστεί η ύπαρξη της σχολής που μπορεί να μας κάνει όλους υπερήφανους. Εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό των φοιτητών, θα πηγαίνουμε χέρι –χέρι και θα αποτρέψουμε την πρόθεση κλεισίματος της σχολής. Ελπίζω πως δεν θα υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα που προωθείται από την υπουργό Παιδείας η οποία δεν μας δέχεται καν σε διάλογο και δεν αποκρίνεται στο κάλεσμα του αιγιώτικου λαού. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί΄΄.

Βραβεύσεις, βίντεο και μουσική!

Ακολούθησε η βράβευση της φοιτητικής ομάδας μπάσκετ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Αιγίου που πήρε το πρωτάθλημα ανάμεσα σε δώδεκα ομάδες αλλά και η απονομή των μεταλλίων με παρουσίαση από εκπρόσωπο των φοιτητών.

Στη συνέχεια, προβλήθηκε το βίντεο που έχει δημιουργήσει ο δήμος για την ενίσχυση του αιτήματος διατήρησης του Τμήματος και ακολούθως η λαϊκή συναυλία με τίτλο «Το Αίγιο τραγουδά για τη Φυσικοθεραπεία». Το κοινό διασκέδασε η σπουδαία Αιγιώτισσα λαϊκή ερμηνεύτρια Μαίρη Μαράντη και μαζί της ήταν ο Γιώργος Αιγιώτης και η Μαρία Θεοδώρου.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr