background img
banner
banner

Αισιόδοξοι αλλά με μία κρυφή αγωνία για τον covid

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η «ΘΩΡΑΚΙΣΗ» ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΦΕΤΟΣ

Ικανοποιημένοι αλλά με μία μόνιμη αγωνία για την εξέλιξη του covid-19, δεδομένης της απελευθέρωσης των μέτρων προστασίας, εμφανίζονται οι γονείς της περιοχής, μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Από την άλλη, η κάλυψη θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού, η καθαριότητα αλλά και κάποιες εργασίες από τις σχολικές επιτροπές του δήμου, δημιουργούν σε Συλλόγους Γονέων και την Ένωση Γονέων την αισιοδοξία ότι η φετινή χρονιά θα κυλήσει καλύτερα από την προηγούμενη και κυρίως πολύ καλύτερα από δύο έτη πριν που ο κορωνοϊός κρατούσε τα παιδιά στο σπίτι.

Περίπου 2.500 περισσότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ήταν τα κρούσματα που καταγράφηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Αυτό, σε συνδυασμό με την αύξηση της μεταδοτικότητας προκαλεί ανησυχία, ειδικά για τα σχολεία.

Η εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού αποκάλυψε, πέρα από την αύξηση κρουσμάτων και αυξητική τάση των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους, 6 έως 18 ετών. Οι ειδικοί παρακολουθούν τις εξελίξεις με προβληματισμό, δεν αποκλείουν να βρισκόμαστε στην απαρχή μιας νέας έξαρσης και συστήνουν στους μαθητές να φορούν μάσκα στις τάξεις.

Ελάχιστοι κάνουν χρήση μάσκας στο σχολείο

Πόσοι όμως από τους μαθητές της περιοχής έχουν λάβει υπόψη τους τις συστάσεις; Ερωτηθείς από το protionline.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας Μένιος Κουτρόπουλος, αναφορικά με το πώς βλέπουν οι οικογένειες των μαθητών την κατάσταση, σημειώνει: ΄΄Μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλώς. Δεν έχουμε ενημέρωση για κρούσματα covid-19 σε σχολεία της περιοχής μας. Αυτό σημαίνει πως αν υπάρχουν θα είναι κάποια μεμονωμένα και σίγουρα δεν υπάρχει διασπορά όπως είχε συμβεί πέρυσι σε διάφορες σχολικές μονάδες. Έτσι, μέχρι στιγμής, οι γονείς προσπαθούμε να αποβάλουμε αυτό το άγχος που μας ταλαιπώρησε τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Ως τώρα τα πράγματα είναι πιο ήρεμα και το κλίμα στα σχολεία είναι αισιόδοξο. Βεβαίως, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα γίνει στη συνέχεια, γι’ αυτό και είμαστε επιφυλακτικοί΄΄. Αναφορικά με το εάν οι μαθητές φορούν μάσκα, είπε πως από τη στιγμή που είναι προαιρετική η χρήση της, επόμενο ήταν να τη φορούν πολύ λίγα παιδιά. Κι αυτό γιατί, κακά τα ψέματα, η μάσκα σε κανέναν δεν ήταν ευχάριστη.

Ωστόσο υπάρχουν και λίγοι μαθητές που τη φορούν όμως αυτοί είναι μία πολύ μικρή μερίδα του μαθητικού συνόλου της περιοχής.

Οι γονείς παρακολουθούν τις εξελίξεις, ναι μεν προβληματίζονται από κάποιες ενδείξεις των προηγούμενων ημερών που παρουσίαζαν αύξηση δεικτών και μεταδοτικότητας, ευχόμενοι ότι αυτό δεν θα είναι η απαρχή μιας αλλαγής του επιδημιολογικού περιβάλλοντος. Πάντως, και οι εκπαιδευτικοί, με βάση την εμπειρία των δύο προηγούμενων χρόνων, επισημαίνουν ότι το επόμενο δεκαήμερο θα μπορεί κανείς να εξάγει συμπεράσματα για τη συνέχεια.

Σε πανελλαδικό επίπεδο ωστόσο παρουσιάστηκε μία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στα σχολεία, της τάξεως του 7%,μ όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, ωστόσο, εικάζεται ότι μπορεί αυτό να είναι μία πλασματική εικόνα, αφού μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα παιδιά έχουν μπει σε μία λειτουργία πιο κανονική, πιο φορμαρισμένη και οι γονείς δεν αποκλείεται να κάνουν και πιο πολλούς ελέγχους και να δηλώνουν τα κρούσματα που νωρίτερα δεν τα δήλωναν.

Ενισχυμένη η καθαριότητα

Σε τοπικό επίπεδο πάντως, οι γονείς μπορούν να… κοιμούνται πιο ήσυχοι λόγω των αυξημένων ωρών καθαριότητας φέτος στα σχολεία, που προέκυψε από τις διαφορετικές συμβάσεις με τις καθαρίστριες ΙΔΟΧ που πραγματοποίησε ο δήμος. Κατά συνέπεια, φέτος τα σχολεία θα καθαρίζονται με καλύτερη επάρκεια και θα απολυμαίνονται.

Κάλυψη θέσεων αλλά και εκκρεμότητες

Επιπλέον, ικανοποίηση επικρατεί και για την κάλυψη των θέσεων δασκάλων και καθηγητών. ΄΄Είναι βασικό το γεγονός ότι δεν έχουμε ελλείψεις σε αυτό τον τομέα, πέρα από τους εκπαιδευτικούς ενισχυτικής διδασκαλίας, ειδικής αγωγής και κάποιων ειδικοτήτων που μας έχουν ενημερώσει ότι απουσιάζουν, ωστόσο υπάρχει διαβεβαίωση ότι οι θέσεις θα καλυφθούν άμεσα΄΄, επισήμανε ο κ. Κουτρόπουλος.

Να σημειωθεί ότι η κατάσταση στα σχολεία της περιοχής εκτιμήθηκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. ΄΄Εκτιμήσαμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο, ωστόσο εμείς παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση και παρεμβαίνουμε΄΄, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης. Ερωτηθείς τέλος για ενδεχόμενα κτιριακά προβλήματα, είπε: ΄΄Το καλοκαίρι εκτελέστηκαν κάποιες εργασίες που είχαν ζητηθεί και βελτιώθηκαν οι συνθήκες σε σχολεία του δήμου μας. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες σε κτίρια, όπως π.χ. η ανέγερση νέου κτιρίου για το 2ο ΓΕΛ ή το αίτημά μας για ανέγερση νέας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για το 1ο Γυμνάσιο. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τη δημοτική αρχή για την προώθηση κι άλλων αιτημάτων μας΄΄


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr