background img
banner
banner

Να αποκτήσουν ξανά δύναμη τα Υπηρεσιακά Συμβούλια…

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ «ΝΑΙ» ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 5ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Αχαΐας, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία είχε υπάρξει αποχή σε ένδειξη διαμαρτυρίας, πλην όμως τόσο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος όσο και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας κατά πλειοψηφία, προτρέπουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στις «ηλεκτρονικές» εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνά Σκανδάμη, ΄΄το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας, κατά πλειοψηφία συντάσσεται με την απόφαση της ΔΟΕ για ηλεκτρονικές εκλογές, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022. Πρόκειται για απόφαση ευθύνης, ισχυρό πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση για την υπεράσπιση του θεσμού του Αιρετού, απέναντι στην επιδίωξη της εξαφάνισής του. Δεν υπηρετούμε τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης για ελεγχόμενα υπηρεσιακά συμβούλια. Επιλέγουμε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στις υπηρεσιακές μεταβολές΄΄.

Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο χρόνια η Δ.Ο.Ε. είχε καταγγείλει το υπουργείο Παιδείας καθώς είχε αρνηθεί να συζητήσει την πρότασή της για διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των αιρετών δια ζώσης όταν θα υπήρχαν οι ευμενείς υγειονομικά συνθήκες, με παράταση των αιρετών που είχαν εκλεγεί το 2018. Μετά την αποχή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, το υπουργείο όρισε δοτούς στη θέση των αιρετών. Τότε η ΔΟΕ κατήγγειλε αδιαφάνεια, κρίνοντας πως όλοι πρέπει τώρα να συμμετάσχουν στη διαδικασία έστω και ηλεκτρονικά ώστε να ενεργοποιηθούν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του κλάδου, όπως σημειώνει, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν.

Οι υποψήφιοι από την Αιγιάλεια

Υποψήφιοι για το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αχαΐας είναι τρεις συνδυασμοί οι οποίοι κατατέθηκαν εμπρόθεσμα στη Δ/νση Π.Ε. Αχαΐας: Αυτοί είναι: 1. Δημοκρατική Συνεργασία – Ανεξάρτητες Κινήσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Αχαΐας, 2. Πρόσθεση, Αυτόνομο Δίκτυο – Δημοκρατική Συμπαράταξη Π.Ε. Αχαΐας, 3. Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από την Αιγιάλεια, υποψήφιοι είναι: Κώστας Αλέφαντος (ΔΗ.ΣΥ.), Λίλη Αναγνωστοπούλου, Θανάσης Μιχαλόπουλος, Αθηνά Σκανδάμη (ΠΡΟΣΘΕΣΗ) και Ελένη Κολοκυθά (Δ.Α.Κ.Ε.).


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr