background img
banner
banner

ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Ούτε τώρα η αρχή στο πρωτάθλημα

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΕΛΕΩ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ

Δεν απέδωσε καρπούς ο αγώνας δρόμου που είχαν ξεκινήσει ΕΠΣ Αχαΐας, Δήμοι και σωματεία, για να προλάβουν την πρεμιέρα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η πίστωση χρόνου που ζήτησε η Περιφέρεια για να τακτοποιήσει όλες τις αιτήσεις ξεχωριστά σε κάθε ομάδα για την άδεια τέλεσης αγώνων, επικράτησε σε βάρος της θέλησης των εμπλεκόμενων στην διεξαγωγή των ερασιτεχνικών αγώνων.

Για μια ακόμα φορά το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα συναντά ανυπέρβλητο εμπόδιο για να φορέσει τα καλά του στα επίσημα παιχνίδια και δεν απομένει τίποτα άλλο στον ποδοσφαιρικό κόσμο, από αυτό που έκανε τόσον καιρό. Υπομονή. Ποτέ μέχρι τώρα σε καμιά Ένωση της χώρας μας δεν είχαμε φτάσει στο Νοέμβριο για να γίνει πρεμιέρα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Άλλαξε την αρχική της απόφαση η ΕΠΣ Αχαΐας

Σε μια προσπάθειά της η ΕΠΣΑ να βάλει στην γραμμή εκκίνησης των πρωταθλημάτων τουλάχιστον τα σωματεία που είχαν άδεια για να δώσουν αγώνα, είχε πάρει χθες πρωί απόφαση να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα στο νομό μας, κάτι που αποδείχθηκε προσωρινό.
Όλα άλλαξαν χθες το μεσημέρι, όταν από την Επιτροπή Διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων διαπιστώθηκε το μπέρδεμα που θα γινόταν με τις αναβολές, όταν μάλιστα θα πρέπει να ξεκινήσουν ημέρα Τετάρτη και τα παιχνίδια κυπέλλου.

Τροχοπέδη η γραφειοκρατία

Ωραία θα ήταν να είχαμε μια άδεια για όλα τα γήπεδα, όπως γινόταν και στο παρελθόν, η οποία για την περιοχή μας υπάρχει στα αρχεία από το 2013 και ισχύει για 10 χρόνια. Θα μπορούσαν δηλαδή να παίξουν χωρίς πρόβλημα και γι’ αυτή τη σεζόν τα σωματεία της περιοχής μας, αν δεν υπήρχε η επιστολή του υφυπουργείου Αθλητισμού, να υπάρχει άδεια τέλεσης αγώνων για κάθε γήπεδο ξεχωριστά. Όπως πληροφορήθηκε η ΕΕ της ΕΠΣΑ από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας, ήταν αδύνατο να προλάβει σε δυο μέρες (την Παρασκευή αργία) να ετοιμάσει ξεχωριστά όλες τις άδειες στα σωματεία που δεν πληρούν τους όρους που τέθηκαν από τον κ. Αυγενάκη.

Μήπως στην πορεία συναντήσουμε άλλα προβλήματα με τις άδειες;

Στην περιοχή μας Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, γήπεδο Ακράτας και Στάδιο Καλαβρύτων, έχουν τακτοποιήσει το θέμα με την άδεια διεξαγωγής αγώνων.
Τι θα γίνει όμως με τα υπόλοιπα γήπεδα; Θα έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και στοιχεία ώστε να τακτοποιηθούν από την Περιφέρεια την ερχόμενη εβδομάδα; Ποιος εγγυάται ότι δεν θα συναντηθούν κάποια προβλήματα με ελλείψεις που μπορεί να είναι χρονοβόρες για την τακτοποίησή τους;

Περιμένει τα αποτελέσματα η ΕΠΣ Αχαΐας

Τα προγράμματα της πρεμιέρας έχουν δοθεί δυο φορές με κάποιες αλλαγές, με υπευθυνότητα του …Μητρώου και της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης.
Το σίγουρο είναι ότι η ποδοσφαιρική αρχή της περιοχής μας θα υποχρεωθεί για μια ακόμα φορά να …αναψηλαφήσει τα προγράμματα αγώνων, φοβούμενη παράλληλα τυχόν προβλήματα με τις άδειες και πως θα καλύψει τυχόν γήπεδα που μπορεί να πάρουν απαγορευτικό.

Αποφάσισε την αναβολή της πρεμιέρας η ΕΠΣ Αχαΐας

Το σίγουρο είναι ότι πάμε μια ακόμα εβδομάδα πίσω την πρεμιέρα, με την ευχή και πάλι να σταματήσει το κακό κάπου εδώ. Από την πλευρά της η ΕΠΣ Αχαΐας έκανε γνωστή στα σωματεία την αναβολή των αγώνων μέχρι νεωτέρας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr