background img
banner
banner

Με νέο εξοπλισμό και υποδομές

Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η υλοποίηση της δράσης, για τις νέες δραστηριότητες και αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών της Αιγιάλειας, έχει ήδη δρομολογηθεί. Στην τελευταία συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την αποδοχή του κονδυλίου και τα έξι Κ.Ε.Π. των αντίστοιχων Δημοτικών Ενοτήτων της Αιγιάλειας, πρόκειται να εκσυγχρονιστούν και να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους προς τον δημότη.

Πρόκειται για το “πακέτο” χρηματοδότησης – επιχορήγησης που αφορά την υλοποίηση των δράσεων του δήμου, στα πλαίσια του προγράμματος “Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ”. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, έπρεπε να παρθεί εντός δέκα ημερών από τη λήψη της σχετικής απόφασης επιχορήγησης και επιδότησης και γι’ αυτό τον λόγο υπήρξε ένας “αγώνας δρόμου” εναντίον του χρόνου προκειμένου να συγκεντρωθούν τα στοιχεία του φακέλου, να διαμορφωθεί και να κατατεθεί έγκαιρα (μέχρι σήμερα ήταν η τελευταία προθεσμία) στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι, το συγκεκριμένο οικονομικό πρόγραμμα υλοποιείται σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπου εντάσσονται και οι περισσότεροι δήμοι σε όλη την χώρα.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Το οικονομικό πλαίσιο που αφορά τα ΚΕΠ στην Αιγιάλεια, προβλέπει την ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών των Κέντρων (ανακατασκευή δαπέδων, αλλαγή φωτιστικών σωμάτων, εγκατάσταση επιγραφών ή πινακίδων), ενώ επικυρώνει και την ανάγκη δράσης εκσυγχρονισμού των πληροφοριακών υποδομών των ΚΕΠ που περιλαμβάνουν προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού και την Υλοποίηση Συστήματος Διαχείρισης Επισκεπτών.

Το σύστημα αυτό θα υλοποιηθεί μέσω web based εφαρμογής, η οποία θα είναι hosted στο G-cloud και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα επιλεγμένα ΚΕΠ και να παίρνουν αριθμό προτεραιότητας για την εξυπηρέτηση τους. Η ίδια λειτουργικότητα, θα διατίθεται και για όσους επισκέπτονται τα κατά τόπους ΚΕΠ δίχως ραντεβού.

Οι προμήθειες σε… νούμερα

Ο δήμος Αιγιάλειας πρόκειται να δεχτεί την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτών και tablets εξελιγμένης τεχνολογίας, συνολικού ύψους 49.350 ευρώ με τον ΦΠΑ, ενώ για την δράση της Υλοποίησης Συστήματος Διαχείρισης Επισκεπτών και την προμήθεια tablets μέσω των οποίων θα διατίθεται η εφαρμογή για την υπογραφή εγγράφων από εξυπηρετούμενους δημότες, ανέρχεται με τον φόρο προστιθέμενης αξίας στο ποσό των 10.780 ευρώ. Το συγκεντρωτικό πόσο για την όλη δράση και για τις εργασίες ανακαίνισης των ΚΕΠ είναι 279.000 ευρώ.

“Αγώνας δρόμου” λόγω του περιορισμένου χρόνου

Για να συμμετάσχει ο Δήμος Αιγιαλείας και να μπει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σύμφωνα με τη πρόσκληση που είχε σταλεί, ο συνολικός χρόνος όριζε οι απαιτούμενες ενέργειες να γίνουν εντός δέκα ημερών, με τελική ημερομηνία λήξης την σημερινή.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής προέβλεπε την αποδοχή και την ανάληψη της υλοποίησης της δράσης όπως αυτή αποτυπώνεται στο πλαίσιο “Παράρτημα Ι – Επιλέξιμοι Δήμοι και Δράσεις του Έργου”, ενώ με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, προβλέπεται η επιχορήγηση κάθε δήμου σε ποσοστό 30% επί του συνόλου του προϋπολογισμού που του αναλογεί.

13 εργαζόμενοι στα 6 Κέντρα της Αιγιάλειας

Το πρότζεκτ ανέλαβε να “τρέξει” ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ανάπτυξης Βασίλης Χριστόπουλος. Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αιγιαλείας, συνήλθε την προηγούμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου και το αντικείμενο ήταν η αποδοχή χρηματοδότησης (επιχορήγησης) και ανάληψη της υλοποίησης των δράσεων του δήμου Αιγιαλείας στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Στα έξι παραρτήματα που λειτουργούν στα όρια του δήμου, εργάζονται συνολικά 13 άτομα και βρίσκονται στο κέντρο του Αιγίου, στην Αιγείρα, στην Ακράτα, στο Δ.Δ. Συμπολιτείας, στο Διακοπτό και στο Δ.Δ. Ερινεού. Με εξαίρεση το κεντρικό Κ.Ε.Π. της οδού Παναγιωτοπούλων στο κέντρο της πόλης το οποίο εξυπηρετεί πρωί και απόγευμα (διπλή βάρδια) όλα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr