background img
banner
banner

Δώδεκα φιάλες αίμα με… αγάπη για τον πάσχοντα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ

Με… φόντο το Πάρκο των Χριστουγέννων και με έμπρακτη διάθεση στήριξης του πάσχοντα συνανθρώπου, πραγματοποιήθηκε χθες (Πέμπτη) το πρωί, μία δράση… πράξη αγάπης. Η Αιμοδοσία που διοργάνωσαν η αντιδημαρχία Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αιγιαλείας, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και τον Αχαϊκό Σύλλογο Μεσογειακής Αναιμίας – ΑΣΠΠΑΜΑ, υποσχέθηκαν πως θα συνεχίσουν την προσπάθεια μέσα από ανάλογες δράσεις.

Προσφορά και συνείδηση

Μιλώντας στο protionline.gr, η αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής, Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη για την χθεσινή, πολύ σημαντική δράση που πραγματοποιήθηκε στα Ψηλά Αλώνια, τόνισε μεταξύ άλλων: ΄΄Είναι η πρώτη φορά που ο δήμος Αιγιαλείας, πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία μέσω της δομής της Κοινωνικής Πρόνοιας, δεν είχε ξαναγίνει ποτέ άλλοτε τέτοια ανάλογη δράση. Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση της αιμοδοσίας και είμαστε πολύ υπερήφανοι, για αυτό. Ευχαριστούμε τους Αιγιαλείς που έδειξαν την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο και είχαν μία ευαισθητοποίηση που αποδεικνύει την ποιότητά τους και το ενδιαφέρον τους. Για εμάς, η «ανταμοιβή» ήταν διπλή, καθώς εκτός από το γεγονός του ότι μαζεύτηκε αίμα που θα «πιάσει τόπο», ο κόσμος έδειξε τρομερό ενδιαφέρον να ενημερωθεί, να μάθει, να δώσει αίμα και να συμμετάσχει εις το έπακρον΄΄.

Να σημειωθεί ότι, ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που έδωσαν αίμα ήταν περίπου 40 ετών και σε ποσοστό 50% οι άνδρες και 50% οι γυναίκες.

Η συγκεκριμένη αιμοδοσία είχε πολλούς… υποστηρικτές, φορείς που έβαλαν ο καθένας το δικό του «λιθαράκι» ώστε να θεωρηθεί άκρως αποτελεσματική και επιτυχημένη η συγκεκριμένη δράση.

Για την εκδήλωση συνεργάστηκαν, το Γραφείο Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας του δήμου, η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας της Π.Δ.Ε., το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝΑΑ Αιγίου και τα μέλη του συλλόγου Α.Σ.Π.Α.Μ.Μ.Α. ενώ καίρια συμμετοχή, είχε η αντιδημαρχία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, με τον αντιδήμαρχο Νίκο Καραΐσκο να είναι παρών.

Στόχος να καθιερωθούν τέσσερις αιμοδοσίες τον χρόνο

΄΄Κάθε μέρα που περνάει τα αποθέματα αίματος μειώνονται. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε κάποιες από τις ανάγκες που υπάρχουν. Το αίμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν δύναται να αντικατασταθεί με φάρμακα ή φαρμακευτικές αγωγές. Ήταν μια πολύ καλή δράση και ευχαριστούμε όλους τους φορείς που βοήθησαν΄΄ ανέφερε στo protionline.gr η αντιδήμαρχος, η οποία δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για τις 12 συνολικά φιάλες αίμα που τελικά συλλέχθηκαν, ενώ πρόθεσή της είναι, ανάλογες τέτοιες δράσεις, να θεωρούνται θεσμός και να «μπουν» στη συνείδηση του κόσμου ως απαραίτητη προϋπόθεση της κοινωνικής τους προσφοράς και αλληλεγγύης, διοργανώνοντας τέσσερις ανάλογες δράσεις κάθε χρόνο στο εξής.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr