background img
banner
banner

Πώς το Νοσοκομείο Αιγίου εκσυγχρονίζεται και που διαπρέπει

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤO PROTIONLINE.GR

Το Νοσοκομείο Αιγίου βρέθηκε για άλλη μια φορά στη δίνη των καταγγελιών από ιατρούς που βλέπουν αποδυνάμωση και απαξίωση του τοπικού Ιδρύματος.

Σήμερα, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και διευθυντής του Οφθαλμολογικού ιατρείου, Γιώργος Παπαδόπουλος, παρουσιάζει μία άλλη εικόνα συνυφασμένη με την προσπάθεια που γίνεται από τη διοίκηση, προκειμένου το ΓΝΑΑ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, τόσο με σύγχρονα μηχανήματα αλλά κυρίως με επάρκεια ιατρικού και διοικητικού προσωπικού.

Θα θέλαμε την άποψη σας για την πορεία του Νοσοκομείου τα τελευταία χρόνια

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τις αλλαγές που είναι προγραμματισμένες για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και έχουν σχέση με τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και την κτιριακή υποδομή.
Έχει ήδη εγκατασταθεί ο εργολάβος και είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων που θα αποφέρει εξαιρετικά μεγάλη εξοικονόμηση πόρων από το κόστος που απαιτείται για ψύξη και θέρμανση και οι οποίοι προφανώς θα κατευθυνθούν στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Έχει εγκριθεί και έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τη χωροταξική μεταφορά του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Ισόγειο του κτιρίου στη θέση που βρίσκονται σήμερα οι Διοικητικές υπηρεσίες, διορθώνοντας έστω και καθυστερημένα ένα λάθος σχεδιασμό από την αρχή λειτουργίας του Νοσοκομείου. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένας σύγχρονος λειτουργικός χώρος ο οποίος είναι απόλυτα εναρμονισμένος με τις προδιαγραφές που έχει θέσει το Υπουργείο και βρίσκεται δίπλα σε όλα τα διαγνωστικά τμήματα που απαιτούνται για την εκτίμηση της κατάστασης των ασθενών.
Προφανώς Νοσοκομείο δεν είναι μόνο τα κτίρια. Με τη προμήθεια υπερσύγχρονων μηχανημάτων που έγιναν πολύτιμα εργαλεία στα χέρια του υψηλού επιπέδου και άριστα καταρτισμένου ιατρικού προσωπικού πραγματοποιούνται εξαιρετικά εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις. Ενδεικτικά αναφέρω πρωτοποριακές ορθοπεδικές επεμβάσεις , διενέργεια διοισοφάγειων υπερήχων για εκτίμηση καρδιοπαθειών από τη Καρδιολογική κλινική ,άμεση διάγνωση σε ζωτικές παραμέτρους των ασθενών και ανίχνευση εξειδικευμένων μικροβίων στη Παθολογική κλινική, ενώ ο πρόσφατα αποκτηθείς σύγχρονος λαπαροσκοπικός πύργος διευκολύνει περαιτέρω το έργο των χειρουργών στην πραγματοποίηση ενδοσκοπικών επεμβάσεων.
Επίσης διενεργούνται χειρουργεία αποκατάστασης πλαστικής χειρουργικής και αφαίρεσης όγκων δέρματος και μαλακών μορίων. Επιπλέον το Νοσοκομείο έχει εμπλουτιστεί με τις ειδικότητες γαστρεντερολόγου και ψυχιάτρου.
Τέλος ξεκινάει στα τέλη του επόμενου μήνα ο προσυμπτωματικός απεικονιστικός (μαστογραφία) έλεγχος μαστού.

Υπάρχουν καταγγελίες για ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Ποια είναι η πραγματικότητα και τι τελικά ισχύει;

Είναι αλήθεια ότι από το 2010 και μετά παρουσιάζεται πανελλαδικά μια δυστοκία στη κάλυψη κενών θέσεων λόγω έλλειψης Ιατρών και μάλιστα σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Οι λόγοι είναι προφανείς και δεν είναι της παρούσης να τους αναλύσω.
Τα τελευταία χρόνια στο Νοσοκομείο έχουν πραγματοποιηθεί δεκαέξι προσλήψεις μόνιμων Ιατρών ΕΣΥ και έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων που προβλέπει ο υφιστάμενος Οργανισμός. Ένας λόγος που παρουσιάζεται το φαινόμενο των κενών θέσεων είναι η δυνατότητα κατάθεσης σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα υποψηφιότητας για πλήρωση θέσης σε διάφορα Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Μόλις εγκριθεί η πρόσληψη τους σε οργανική θέση και ενώ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε συγκεκριμένο Νοσοκομείο έχουν την δυνατότητα , χωρίς χρονική δέσμευση, να παραιτηθούν και να επιλέξουν την αποδοχή της πρόσληψής τους σε άλλο Νοσοκομείο από άλλο προγενέστερο διαγωνισμό που συμμετείχαν και ολοκληρώθηκε η διαδικασία κρίσεων του.
Για να σας δώσω ένα πρόσφατο παράδειγμα Ιατρός ,με ειδικότητα αιχμής, παραιτήθηκε από την οργανική θέση που κατείχε επιλέγοντας άλλο Νοσοκομείο αξιοποιώντας έγκριση παλαιότερης αίτησής του η οποία έγινε ενώ προσέφερε ήδη υπηρεσίες στη Νοσηλευτική μας μονάδα.
Με αυτή τη διαδικασία έχουν αποχωρήσει πέντε Ιατροί. Επίσης ένας άλλος σημαντικός λόγος κενών θέσεων είναι η μη εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις θέσεις οι οποίες προκηρύσσονται με αποτέλεσμα αυτές να χαρακτηρίζονται άγονες
Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα το οποίο κατ΄ επανάληψη το έχουμε θέσει στη Διοίκηση και ελπίζουμε να βρεθεί τρόπος επίλυσής του .

Πέρα από τα καθήκοντά σας σαν Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας είστε και Δ/ντής του οφθαλμολογικού ιατρείου. Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στον τομέα ευθύνης σας και ποια τα μελλοντικά σας σχέδια;

Το οφθαλμολογικό ιατρείο λειτουργεί καθημερινά με εξωτερικό ιατρείο, τμήμα βυθού και τμήμα γλαυκώματος ενώ καλύπτονται με οφθαλμίατρο το ΠΕΔΥ Αιγίου αλλά και το Νοσοκομείο Καλαβρύτων.
Αντιμετωπίζονται στο Νοσοκομείο μας πολλές οφθαλμολογικές παθήσεις είτε χειρουργικά, είτε με τα δύο καινούρια μηχανήματα laser που έχουμε εδώ και λίγο καιρό στη διάθεσή μας. Ενδεικτικά αναφέρω το δευτερογενή καταρράκτη και την διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια ενώ σχεδιάζουμε να γίνονται και κάποια άλλα πιο εξειδικευμένα χειρουργεία για οφθαλμολογικά νοσήματα.
Εδώ να σας αναφέρω, ότι αυτή την εβδομάδα θα έχουμε και ένα καινούριο μηχάνημα , το OCT-AngiOCT, τελευταίας τεχνολογίας, που θα μας βοηθήσει πολύ στη διάγνωση παθήσεων της ωχράς κηλίδας και του οπτικού νεύρου, όπως εκφύλιση ωχράς κηλίδας, διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια , γλαύκωμα ενώ είναι απαραίτητη εξέταση για την έγκριση φαρμάκων υψηλού κόστους για παθήσεις της ωχράς κηλίδας. Η πρόμηθειά του , που ήταν ένα αίτημα πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν σε αυτό.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας τονίσω ότι αμέσως μετά την προσαρμογή του πληροφοριακού συστήματος του Νοσοκομείου θα ξεκινήσει η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύνολο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για τις προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά προκειμένου να προσφέρονται στους πολίτες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr