background img
banner
banner

Σημείο αναφοράς πρωτοπορίας και τεχνογνωσίας η ΔΕΥΑΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ – ΕΦΥΓΑΝ «ΠΛΟΥΣΙΟΙ» ΣΕ ΓΝΩΣΕΙΣ

Τη δυνατότητα να δουν από κοντά το πώς λειτουργεί ο πιο σύγχρονος βιολογικός καθαρισμός, να ενημερωθούν για τον πρωτοποριακό τρόπο λειτουργίας της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, λαμβάνοντας χρήσιμες πληροφορίες που θα εμπλουτίσουν το γνωστικό τους αντικείμενο, είχαν ενενήντα φοιτητές του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι επισκέφθηκαν της εγκαταστάσεις της στη Μυρτιά, το Σάββατο 11 Μαρτίου και ξεναγήθηκαν από υπηρεσιακά στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης.

Να σημειωθεί ότι μετά από τόσες επισκέψεις Πανεπιστημίων ή φορέων από Ελλάδα και εξωτερικό, ήταν η πρώτη φορά που μία τόσο πολυμελής αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη ΔΕΥΑΑ. Έτσι, χρειάστηκε να χωριστούν οι φοιτητές σε γκρουπ ώστε να είναι πιο ευέλικτα τα σχήματα για να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν από κοντά πως λειτουργεί η υπηρεσία.

Με τεράστιο ενδιαφέρον και «βροχή» ερωτήσεων

Όπως εξήγησε στο protionline.gr ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ Παναγιώτης Νικολόπουλος, ΄΄το Τμήμα Χημικών Μηχανικών που μας επισκέφθηκε, έχει ειδικότητα στους βιολογικούς καθαρισμούς και η πρόθεση των καθηγητών είναι οι φοιτητές να κατανοήσουν την σωστή λειτουργία ενός βιολογικού καθαρισμού. Ακόμη να πραγματοποιούν εργασίες ώστε να σχεδιάσουν έναν βιολογικό καθαρισμό. Είναι σαφές ότι ο δικός μας βιολογικός καθαρισμός διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και πληροί όλες τις προδιαγραφές, ενώ προσφέρεται για να δει στην πράξη ένας φοιτητής τη λειτουργία του και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών μας, οι φοιτητές υπέβαλαν πολλές ερωτήσεις και έγινε μία πολύ εποικοδομητική κουβέντα μεταξύ μας πάνω σε επιστημονική βάση. Αρκετοί από αυτούς κράτησαν το email της υπηρεσίας προκειμένου να μας αποστείλουν περαιτέρω απορίες για μελλοντικές εργασίες τους. Εμείς τους δείξαμε σχεδόν τα πάντα, μέχρι και το πώς ακριβώς λειτουργούν τα τηλεμετρικά συστήματα. Η επίσκεψη διήρκεσε περίπου πέντε ώρες΄΄.

Η αναγνώριση δίνει δύναμη και δυναμική

Αναφορικά με τη σπουδαιότητα αυτών των επισκέψεων, ο κ. Νικολόπουλος επισήμανε: ΄΄Η εξωστρέφεια είναι ένα θετικό στοιχείο, καθώς είναι καλό να γνωρίζει ο κόσμος πώς λειτουργεί ένας πρότυπος βιολογικός καθαρισμός. Δυστυχώς πολλές φορές ο κόσμος δεν γνωρίζει και ίσως δεν εκτιμά την προσπάθεια. Στη ΔΕΥΑ Αιγιαλείας γίνεται μία πολύ σοβαρή και επιστημονική δουλειά την οποία αναγνωρίζουν πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα΄΄.

Και κατέληξε ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ: ΄΄Με άξονα τον βιολογικό, ο οποίος έχει φέρει τόσο κόσμο και έχει προσελκύσει πολλά βλέμματα, λόγω της ιδιαιτερότητας του αλλά και για τον λόγο ότι εξελίσσεται ραγδαία και επί μονίμου βάσεως, με νέα συστήματα που προστίθενται κατά καιρούς, αλλά και με καινούριο εξειδικευμένο προσωπικό, η ΔΕΥΑΑ “προσελκύει” κάθε επιστημονικό ή όχι ενδιαφέρον. Πολλά Πανεπιστήμια ή Διαχειριστικές Αρχές, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να μάθουν για τη δουλειά που τελείται εδώ, ενώ πολλές φορές έχουμε δεχτεί και ξένες αντιπροσωπείες κρατών, στα πλαίσια των προγραμμάτων της Ε.Ε. αλλά και άλλων κρατών εκτός Ευρώπης. Αυτό μας δίνει μεγάλη δύναμη στο να συνεχίσουμε την σοβαρή δουλειά που κάνουμε και μας δίνει κίνητρο για να εξελιχθούμε΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr