background img
banner
banner

Επιστρέφει το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 18 ΕΩΣ ΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» επιστρέφει με τη δεύτερη εκδοχή του στον κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η παραλιακή ζώνη του Αιγίου, ένας από τους χώρους δημιουργίας του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη θα φωτιστεί και φέτος από δημιουργίες νέων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο, ενώ θα δημιουργηθούν οι χρήσιμες χρονικές ασυνέχειες με σκοπό την επικοινωνία του κοινού με το έργο ενός από τους πλέον πολυδιάστατους κινηματογραφικούς δημιουργούς.

Στο κάδρο, μαζί με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, μπαίνει και ο Γαλλοελβετός Ζαν-Λικ Γκοντάρ, που έφυγε από τη ζωή στις 13 Σεπτεμβρίου 2022. Ο επιδραστικότερος σκηνοθέτης, ο ηγέτης της Nouvelle Vague, που με το έργο του επαναπροσδιόρισε τη γλώσσα του κινηματογράφου, αλλά και τη σχέση του θεατή με το κινηματογραφικό κείμενο, θα είναι παρών στο φεστιβάλ, μέσα από μια ειδική προβολή και ημερίδα.

Τέσσερα διαγωνιστικά προγράμματα

Το Φεστιβάλ αποτελείται από τέσσερα διαγωνιστικά προγράμματα: Διεθνές Μυθοπλασίας, Διεθνές Ντοκιμαντέρ, Διεθνές Animation και Εθνικό Σπουδαστικό. Η προθεσμία για την υποβολή ταινιών έληξε στις 5 Μαΐου με δημιουργούς από 37 χώρες συνθέτουν την εικόνα μιας διεθνούς διοργάνωσης που φέρνει στη βόρεια Πελοπόννησο τη μαγεία των ταινιών μικρού μήκους από όλο τον πλανήτη. Επελέγησαν συνολικά 66 ταινίες – 27 στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Μυθοπλασίας, 14 στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ντοκιμαντέρ, 13 στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Animation και 12 στο Εθνικό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα. Οι τριμελείς κριτικές επιτροπές που θα αξιολογήσουν τις ταινίες αποτελούνται από έμπειρους ανθρώπους του χώρου, ενώ τα βραβεία των καλύτερων ταινιών κάθε τμήματος θα συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα 1000 ευρώ για τα τμήματα Μυθοπλασίας, Ντοκιμαντέρ και Animation και 500 ευρώ για το Εθνικό Σπουδαστικό.

Οι κριτικές επιτροπές

Οι κριτικές επιτροπές απαρτίζονται από τους: Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Μυθοπλασίας: Ελένη Αγγελοπούλου, Δημήτρης Αναγνώστου, Σταύρος Ράπτης. Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ντοκιμαντέρ: Μαρία Γιαννούλη, Μάκης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Καλαντίδης. Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Animation: Βασίλης Καραμητσάνης, Γιώργος Γούσης, Βασίλης Ψαρράς. Εθνικό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα: Μαρία Ανδρονίκου, Παναγιώτης Δενδραμής, Άκης Καπράνος.

Εκτός από το κυρίως πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις, όπως διαλέξεις, θεματικές ημερίδες, masterclasses, ειδικές προβολές, παιδικά κινηματογραφικά εργαστήρια, έκθεση φωτογραφίας με ανέκδοτο υλικό με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και συναυλίες. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου με τη Nalyssa Green και η τελετής λήξης το Σάββατο 24 Ιουνίου με τους MIKRO να κάνουν reunion ύστερα από 8 χρόνια!

Η συνδιοργάνωση

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους με διοργανώτρια την ΔΗ.Κ.ΕΠ. Αιγιαλείας επανέρχεται με ένα διευρυμένο δίκτυο συνεργασιών με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών, υποστηρικτές το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, το WIFT GR, την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr