background img
banner
banner

Στην τελική ευθεία ο Ιερός Ναός των Εισοδίων

ΥΠΟΛΕΙΠΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ

Την ανυπομονησία τους για την ολοκλήρωση και λειτουργία ξανά μετά από 28 ολόκληρα χρόνια, του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου, εξέφρασαν ενορίτες στo protionline.gr, διαπιστώνοντας πιο αργούς ρυθμούς στις εργασίες που εκτελούνται το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του ναού. Στην πραγματικότητα ωστόσο τα έργα προχωρούν πολύ γρήγορα, εντός χρονοδιαγράμματος και μέσα στο καλοκαίρι φαίνεται πως… το σήμαντρο του ναού θα ηχήσει και πάλι για να καλέσει τους πιστούς!

Ήδη το εξωτερικό του λαβωμένου από τον σεισμό του 1995 ιερού ναού, έχει ολοκληρωθεί και δείχνει πιο εντυπωσιακό από ποτέ, με τις εργασίες να επικεντρώνονται μέσα το τελευταίο διάστημα, με τα συνεργεία να έχουν αποκαταστήσει πλήρως πάντως τις ζημιές που είχε προκαλέσει ο Εγκέλαδος αλλά και ο χρόνος.

Λογίζεται ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Την εκτίμηση ότι οι εργασίες προχωρούν όπως πρέπει, έκανε στo protionline.gr και η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας Αναστασία Κουμούση, καθώς η υπηρεσία της έχει την εποπτεία. ΄΄Σημειώνουμε πως η αρμοδιότητα της εποπτείας δεν περιλαμβάνει την επίβλεψη του έργου ή τις όποιες παρεμβάσεις που γίνονται βάσει μελέτης. Παρ’ όλα αυτά, εμείς έχουμε συχνή επικοινωνία με τους μελετητές και τους μηχανικούς της εταιρείας ΑΙΓΕΑΣ – ΑΜΚΕ που έχουν και την πλήρη επίβλεψη. Παρακολουθούμε τις εργασίες καθώς ο Ιερός Ναός λογίζεται ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μας ενδιαφέρει άμεσα ως Υπηρεσία΄΄, επισήμανε η κ. Κουμούση προσθέτοντας: ΄΄Δεν μπορώ να γνωρίζω πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα, θεωρώ όμως ότι ο ναός θα έχει παραδοθεί στη μεγάλη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, αφού οι εργασίες που απομένουν δεν είναι πολλές΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr