background img
banner
banner

Από το Διακοπτό στη Ρόδο με αγάπη!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» ΚΑΙ «ΗΡΑΚΛΗΣ»

Αν υπάρχει κάθε θετικό που ξεπήδησε από τις καταστροφές των τελευταίων ημερών, αυτό είναι η ανθρώπινη αλληλεγγύη. Όταν οι κάτοικοι της Δ.Ε. Διακοπτού έβλεπαν τις φωτιές να κατακαίουν τη Ρόδο, δεν πίστευαν ότι θα ερχόταν η σειρά και του δικού τους τόπου που εξακολουθεί να δοκιμάζεται στα ημιορεινά και ορεινά, από τη φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Κυριακή. Η τεράστια καταστροφή της Ρόδου, ευαισθητοποίησε τοπικούς συλλόγους δύο περιοχών που γνώρισαν από κοντά την απειλή και την απώλεια από τη φωτιά, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού προκειμένου να σταλεί στο νησί του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Από το πρωί ως το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Ιουλίου, ένας πάγκος είχε στηθεί στον σταθμό του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου, στο Διακοπτό. Εκεί οι εκπρόσωποι των συλλόγων «Νέα Πνοή» Διακοπτού Γιώτα Κομνηνού και «Ηρακλή» Ζαχλωριτίκων Γιώργος Κακκαβάς, συγκέντρωναν φάρμακα σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα Humanity Greece, προκειμένου να σταλεί στους ανθρώπους που δοκιμάζονται από τη φωτιά στη Ρόδο. Όπως έκαναν γνωστό, υπάρχει ανάγκη σε οφθαλμικά σκευάσματα Tobrex Tears Natural, συσκευές ορού, σετ πλύσης τραύματος, ηλεκτρολύτες, γάζες και βαζελινούχες κρέμες για εγκαύματα, αντιβιοτικές, αμπούλες Water for injection, μάσκες ασκού οξυγόνου, γάντια νιτριλίου, αντισταμινικές αλοιφές και είδη προσωπικής υγιεινής για μωρά.

Η ανταπόκριση του κόσμου, ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, αφού παρότι πρόκειται για ακριβά υλικά, οι κούτες γέμισαν και σήμερα Παρασκευή αναχωρούν για τη Ρόδο. “Ήταν καθαρά μία ιδέα, μία πρωτοβουλία του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου μας. Για εμάς, ο εθελοντισμός είναι πολύ σημαντικός, όχι μόνο γιατί πιστοποιεί το κοινωνικό ενδιαφέρον ως απτή πραγματικότητα, αλλά κυρίως γιατί ο εθελοντισμός πάντα χαρακτηρίζεται από την απόλυτη αμεσότητα, την προσφορά με πράξεις. Όπως ακριβώς συμβαίνει και τώρα, εδώ. Υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται άμεση βοήθεια”, επισήμανε στο Protionline.gr η κ. Κομνηνού.

Η συνεργασία με τη Humanity Greece

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εθελοντική ομάδα Humanity Greece είναι μια οργάνωση που δίνει “φωνή” σε όσους δεν μπορούν να ακουστούν. Από την πρώτη στιγμή, που οι φωτιές άρχισαν να καίνε τη χώρα ανεξέλεγκτα και κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, ενώ πολίτες όλων των ηλικιών ανέλαβαν την πρωτοβουλία να γίνουν μέρος της αλυσίδας του Humanity Greece ώστε να συλλεχθούν οργανωμένα είδη έκτακτης ανάγκης και να σταλούν απευθείας στα σημεία με εθελοντές. Για πρώτη φορά στη χώρα, δημιουργήθηκε 24ωρη Γραμμή Επικοινωνίας από τους εθελοντές του Humanity Greece ώστε να εξυπηρετήσει και να ενημερώσει όλους τους πολίτες που επιθυμούν να συνδράμουν τόσο με ανθρωπιστική βοήθεια όσο για παροχή εθελοντικής δράσης: 210 5226 379.

Οι εξειδικευμένοι εθελοντές του Humanity Greece ανεφοδιάζουν με είδη έκτακτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικά είδη τους πυροσβέστες, τους εθελοντές πυροσβέστες, τους πολίτες και τα Κέντρα Υγείας των περιοχών που καταγράφεται πως έχουν σοβαρές ελλείψεις σε είδη για να εξυπηρετήσουν αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκονται για ώρες στα πεδία.
Ξεκίνησε ως ένα οργανωμένο εθελοντικό εγχείρημα τον Αύγουστο του ‘21, με στόχο την άμεση στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές φωτιές στην Ελλάδα. Στόχος των εθελοντών είναι η διεύρυνση και ανάπτυξη των αξιών του εθελοντισμού με τη συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας για τον άμεσο εντοπισμό και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων της.

Θα σταλούν σήμερα αεροπορικώς στη Ρόδο

Έτσι, οι ποσότητες που συγκεντρώθηκαν στο Διακοπτό, ήδη έχουν οδηγηθεί στις αποθήκες της εταιρείας διανομής του υλικού που εδρεύει στην Αθήνα και από εκεί θα σταλούν με αεροπορική πτήση για Ρόδο όπου πρόκειται να το παραλάβουν εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης που δρουν και επιχειρούν στις πύρινες εστίες, που μαίνονται ακόμα στο νησί.

“Αυτή τη στιγμή το φαρμακευτικό αυτό το υλικό χρειάζεται στο νησί της Ρόδου. Αύριο μπορεί να χρειαστεί να πάει στην διπλανή Κορινθία, μεθαύριο στη Μαγνησία και την επόμενη ημέρα να χρειαζόμαστε αυτό το υλικό στην… Αιγιάλεια. Ο εθελοντισμός δεν μπορεί να σταματήσει ποτέ και είναι ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος, να πιστοποιήσει κάποιος το πόσο σημαντική είναι η αλληλεγγύη στη σύγχρονη κοινωνία που ζούμε”, επισήμαναν οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων.

Στοίχισαν περίπου 15 ευρώ σε κάθε άνθρωπο που προσέφερε

Τα υλικά που μαζεύτηκαν, έχουν λόγω της ιδιότητάς τους ως φαρμακευτικά είδη, ένα αρκετά μεγάλο κόστος. Παρ’ όλα αυτά, η ποσότητα που συγκεντρώθηκε στον εξωτερικό χώρο του σταθμού του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου, ήταν αρκετά μεγάλη και σύμφωνα με επιτόπιους υπολογισμούς, κάθε εθελοντής “άφησε” φαρμακευτικό υλικό αξίας περίπου 15 ευρώ, από την τσέπη του. Μάλιστα το ευχάριστο ήταν ότι υπήρξαν και ξένοι τουρίστες που ανταποκρίθηκαν στη δράση, με ορισμένους Γερμανούς και Ολλανδούς να προσφέρουν, αγοράζοντας φαρμακευτικά είδη εκείνη την ώρα από κοντινό φαρμακείο!

Συλλέχθηκαν αντιβιοτικές αλοιφές, φυσιολογικοί οροί, συσκευές οξυγόνου, χειρουργικά γάντια, αμπούλες για τα μάτια, ταλκ και μπενταντίν, ηλεκτρολύτες και κρέμες για εγκαύματα. Επίσης υπήρξαν είδη για την εν γένει προστασία των μωρών και για την επούλωση τραυμάτων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr