background img
banner
banner

Έγιναν τρία τα εκλογικά τμήματα στην Αιγιάλεια

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – ΣΤΕΛΕΧΗ ΞΟΡΚΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥΣ, ΕΝΟΨΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥ Β’ ΓΥΡΟΥ…

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν αυτή την Κυριακή, μετά από ολιγοήμερη αναβολή λόγω της μεγάλης καταστροφής στη Θεσσαλία, οι εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από τη βάση. Μάλιστα, λόγω του ενδιαφέροντος που υπάρχει, καθώς το κλίμα έχει ήδη ζεσταθεί για τα καλά, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε να προσθέσει μια ακόμη κάλπη στην Αιγιάλεια, στο Πνευματικό Κέντρο του Διακοπτού.

Όπως είναι ήδη γνωστό από την περασμένη εβδομάδα, στην Αιγιάλεια θα λειτουργήσουν δύο εκλογικά τμήματα, στο Αίγιο, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» για τις Δημοτικές Ενότητες Αιγίου, Συμπολιτείας και Ερινεού και στην Ακράτα, στο Πολιτιστικό Κέντρο πρώην “Αναγέννησης”, για τις Δημοτικές Ενότητες Ακράτας και Αιγείρας.

Μετά την απόφαση να προστεθεί και ο Ερινεός, αυτή την Κυριακή σε όλη την Αχαΐα θα στηθούν συνολικά 18 κάλπες. Εκλογικά κέντρα θα έχουμε από δύο στα Καλάβρυτα (στα Καλάβρυτα στο Δημοτικό Κτίριο «Πέτρινο» και στην Κλειτορία στο κτίριο του ΚΕΠ) και τον Ερύμανθο (στη Χαλανδρίτσα στο Δημαρχείο και στο Πρώην Δημαρχείο Τριταίας στο Σταυροδρόμι). Στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας θα υπάρξει ένα εκλογικό κέντρο στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Κάτω Αχαΐα.

Στην Πάτρα στηθούν 10 κάλπες σε επτά εκλογικά κέντρα, ένα για κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα, στο ΤΕΕ – Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, στο 1ο και 6ο Γυμνάσιο Πάτρας και στο 12ο Γυμνάσιο Πάτρας, στο Πρώην Δημαρχείο του Ρίου για τη Δ.Ε. Ρίου, στο Γυμνάσιο Δεμένικων για τη Δ.Ε. Μεσσάτιδος και, τέλος, στο Γενικό Λύκειο Παραλίας για τη Δ.Ε. Παραλίας.

Το άνοιγμά της κάλπης προσδιορίζεται για τις 8.00 πμ. και το κλείσιμο στις 8.00 μμ. Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι, από την ηλικία μάλιστα των 15ετών και άνω, είτε έχουν γραφτεί μέλη, είτε εγγραφούν μέλη ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, επιτόπου στα εκλογικά τμήματα. Όλοι μπορεί να ψηφίσουν με Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa, σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Ζητούμενο η ενότητα

Στελέχη της Ν.Ε. Αχαΐας του κόμματος αναμένουν ότι στην κάλπη θα προσέλθουν περί τους 2.500 μέλη και φίλους του κόμματος στην Αχαΐα. Υπενθυμίζεται ότι 4.000 μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ψήφισαν για πρώτη φορά το 2022 για την εκλογή (επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα) νέου προέδρου από τη βάση. Μέχρι και πρόσφατα το κλίμα ήταν υποτονικό με αποτέλεσμα να γίνονται προβλέψεις για συμμετοχή στο 50% σε σχέση με το 2022, στα 2.000 άτομα στην Αχαΐα.

Η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται πάντως ότι τάραξε τα νερά καθώς πολλά στελέχη που ήταν σε αδράνεια, μετά από διαδοχικές εκλογικές ήττες, έχουν κινητοποιηθεί με την μία ή την άλλη πλευρά (κατά Κασσελάκη).

Μάλιστα, μετά από την επιτόπια επίσκεψη Κασσελάκη – Αποστολάκη στη Μακρόνησο, η πλευρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου ‘αφαίρεσε’ το προσωπείο του… καθωσπρεπισμού και βάλει, κυρίως μέσα από τα social media, κατά του ‘νεόκοπου’ και ‘αιρετικού’ υποψηφίου για την προεδρία. Στο συγκεκριμένο… μονοπάτι μπήκε πρώτος ο υποψήφιος πρόεδρος Στέφανος Τζουμάκας και, πλέον, φαίνεται ότι ακολουθούν και άλλοι.

Στελέχη πάντως της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ αλλά και της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αιγίου επιμένουν ότι, αυτή την ώρα, ο λόγος ανήκει μόνο στους υποψηφίους οι οποίοι μάλιστα έκαναν την επίσκεψή τους και στην Πάτρα. Τονίζουν επίσης ότι το επίπεδο της συζήτησης παραμένει σε θετικό έδαφος, παραμονές του α΄ γύρου της αναμέτρησης ενώ, θεωρούν ακόμη ότι, την επομένη κιόλας των εκλογών για το νέο αρχηγό, όλοι έχουν συμφωνήσει να κινηθούν πλέον συντεταγμένα.

«Από το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, μετά την έναρξη του Διαρκούς Συνεδρίου που έγινε στην Αθήνα με τις τοποθετήσεις όλων των υποψήφιων για την προεδρία, έχει γίνει το πρώτο βήμα για την επόμενη μέρα και την ενότητα και σύμπνοια του χώρου. Η αντιπαράθεση διεξάγεται μέσα στο ιδεολογικό πεδίο και κινήσεις όπως η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) παρουσία των κ.κ. Κασσελάκη και Αποστολάκη στη Μακρόνησο θα κριθούν από τους συντρόφους οι οποίοι έχουν νου, γνώση και κρίση. Η Μακρόνησος είναι τόπος μαρτυρίου, ανήκει σε όλα τα δημοκρατικά και ελεύθερα πνεύματα και όσοι βρίσκονται εκεί καλά κάνουν και πάνε.

Άλλωστε, αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ιανουάριο του 2015, ο αρχηγός της κυβέρνησης τότε Αλέξης Τσίπρας πήγε στο σκοπευτήριο της Καισαριανής για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες από την γερμανική κατοχή κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο» σχολιάζει ο πρώην Συντονιστής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αιγιαλείας και μέλος της Ν.Ε. Αχαΐας του κόμματος Άκης Μουρίκης.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr