background img
banner
banner

Συγκέντρωση στις αγωνιστικές υποχρεώσεις στον Παναιγιάλειο

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΚΟ

Ανεξάρτητα τι θα προκύψει από την σημερινή απόφαση στην ένσταση που έχει καταθέσει ο Παναιγιάλειος για το κύρος του αγώνα με την Μαρκό, ο εορταζόμενος χθες προπονητής Νίκος Μανούρας υπογράμμισε στους ποδοσφαιριστές του να αφοσιωθούν στην εβδομαδιαία προετοιμασία, πριν από το κρίσιμο παιχνίδι στο Αργος με τον Παναργειακό.
Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή προπόνηση στο γήπεδο της Αβύθου, στην οποία συμμετείχε φυσικά και ο Βασίλης Μαυρόπουλος. Ιδιαίτερα στεναχωρημένος παρουσιάστηκε ο αμυντικός μέσος του Παναιγιάλειου, αφού συμπλήρωσε κάρτες και δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον αγώνα της Κυριακής στο Αργος.

Για το αήττητο και γιατί όχι για τη νίκη ο Παναιγιάλειος

Δεν φοβίζει ο Παναργειακός τον Παναιγιάλειο, που έχει περάσει με επιτυχία από την Ρόδο και την Βάρη. Βαθμολογικά είναι υποδεέστερος από τους προαναφερόμενους αντιπάλους του Παναιγιάλειου, στα γήπεδα των οποίων προηγήθηκε και δέχτηκε την ισοφάριση 1-1 λίγο πριν το φινάλε.
Ο Νίκος Μανούρας έχει από τώρα κάνει τα σχέδιά του για το κενό που αφήνει ο τιμωρημένος Βασίλης Μαυρόπουλος, μόνο που τα κρατά για λογαριασμό του.

Σήμερα εκτός απρόοπτου η απόφαση

Υπάρχει διάχυτη η αίσθηση στον κόσμο, ότι οι δικηγόροι ειδικεύονται στο να κάνουν το άσπρο-μαύρο και άλλα να υποστηρίζουν τη μια μέρα, άλλα την άλλη. Πριν από λίγες μέρες, ο Παναιγιάλειος προχώρησε σε μια ένσταση σε βάρος της Μαρκό, εξαιτίας της μη ύπαρξης άδειας τέλεσης αγώνα.

Μια υπόθεση η οποία συζητήθηκε σε πρώτο βαθμό την περασμένη Παρασκευή και μοιάζει κατά το 100% ως προς την πραγματική διάσταση των γεγονότων, με μια άλλη υπόθεση, όπως εκείνη ανάμεσα σε Πανηλειακό και Πανθουριακό πριν δυο χρόνια, όταν ο Πανθουριακός δεν είχε προσκομίσει άδεια τέλεσης αγώνα. Η υπόθεση κρίθηκε τότε υπέρ του Πανηλειακού, τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο βαθμό. Τότε όπως και τώρα, πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ ήταν η Πρόεδρος Πρωτοδικών Σοφία Καβαρινού.

Αντίδικοι στην υπόθεση, ήταν οι δικηγόροι Χάρης Γρηγορίου (Πανηλειακός) και Αργύρης Λίβας (Πανθουριακός). Οι δυο νομικοί, σήμερα είναι ομόδικοι, δηλαδή και οι δυο μαζί, εκπροσωπούν νομικά την ομάδα της Μαρκό. Επειδή πρόκειται για μια περίπτωση η οποία έχει μεγάλες προεκτάσεις στον βαθμολογικό πίνακα (αν ο Παναιγιάλειος κερδίσει ανεβαίνει πρώτος και η Μαρκό πέφτει στους 17 βαθμούς, ισόβαθμη με την ομάδα της Βάρδας), το patrisnews.com, επικοινώνησε με τους δυο νομικούς, απευθύνοντάς τους την ίδια ερώτηση:
-Είναι οι δυο περιπτώσεις, τότε και τώρα ίδιες;

Ο Αργύρης Λίβας, απάντησε: «Είναι δυο υποθέσεις που μοιάζουν, αλλά δεν έχουν τα ίδια απόλυτα τα ίδια χαρακτηριστικά. Και ναι και όχι, θα έλεγα. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση ανήκει στους δικαστές, την οποία και περιμένουμε, ίσως αυτή την εβδομάδα».
Ο Χάρης Γρηγορίου, ο οποίος τότε είχε υπερασπιστεί τον ενάγοντα σε μια τέτοια υπόθεση, ενώ τώρα τον εναγόμενο, απάντησε αναλυτικά: «Είναι δυο ίδιες περιπτώσεις ως προς τα πραγματικά γεγονότα. Ωστόσο υπάρχουν πολύ σημαντικές διαφορές. Τότε ο Πανθουριακός δεν είχε προσκομίσει άδεια και γι’ αυτό δεν ξεκινούσε για μια ώρα το παιχνίδι.
Ο Πανηλειακός άσκησε ένσταση. Τώρα η άδεια τέλεσης δεν ζητήθηκε και ο Παναγιάλειος δεν άσκησε κανένα νόμιμο δικαίωμα».

Σε ερώτησή αν η ένσταση την οποία κατέθεσε αποτελεί νόμιμο δικαίωμα, απάντησε: «Είναι από τις ενστάσεις οι οποίες καταχωρούνται στο Φύλλο Αγώνα. Η ένσταση στα ερασιτεχνικά είναι υποχρεωτικό να καταχωρείται στο Φύλλο Αγώνα. Δεν πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις να ξεκινά το παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος του νομοθέτη. Όχι να διεξάγεται και μετά να γίνεται ένσταση. Τότε με τον Πανηλειακό, το παιχνίδι δεν ξεκινούσε για μια ώρα, επειδή ο Πανηλειακός επέμενε να προσκομίσει ο Πανθουριακός άδεια. Και ξεκίνησε, επειδή προσκόμισε άδεια, την οποία αμφισβητήσαμε ως προς την εγκυρότητά της».

Πιάνει κορυφή με θετική την απόφαση ο Παναιγιάλειος

Αν η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ακολουθήσει το γράμμα του νόμου, τότε η ένσταση του Παναιγιάλειου θα έχει θετική έκβαση, θα του δοθούν οι τρεις βαθμοί της νίκης με σκορ 3-0 σε βάρος της Μαρκό και θα τον φέρουν στην κορυφή της βαθμολογίας παρέα με τον Αστέρα Βάρης.

Τρίο» από Ανατολική Αττική στο Αργος

Από τον ίδιο Σύνδεσμο θα είναι το διαιτητικό «τρίο» στο παιχνίδι Παναργειακός – Παναιγιάλειος. Διαιτητής ορίστηκε ο Αθανάσιος Ζαχαρόπουλος με βοηθούς τους Ανδρέα Κωστάκη και Χρήστο Γκούβα όλοι από Ανατολική Αττική.
14η αγωνιστική -Οι διαιτητές
Παναργειακός – Παναιγιάλειος: Ζαχαρόπουλος (Αν. Αττικής)
Εράνη – Μύκονος: Κεφιλής (Κορίνθου)
ΑΕΡ Αφάντου – Αστέρας Βάρης: Παναγιωτάρας (Αθήνας)
Κόρινθος – Μεσολόγγι: Κωνσταντινίδης (Δ.Αττικής)
Πανελευσινιακός – Ιάλυσος: Γεωργόπουλος (Πειραιά)
Θύελλα Ραφήνας – Ερμιονίδα: Αρβανίτης (Αθήνας)
ΠΑΟ Βάρδας – Μαρκό: Αντωνιάδης (Κεφ./Ιθάκης)
Ρόδος – Βύζας Μεγάρων: Κελεκίδης (Αθήνας)
ΑΟ Πυλίου – Ελλάς Σύρου: Θώμογλου (Αθήνας)


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr