background img
banner
banner

Σχεδιασμός για νέες παιδικές χαρές στον δήμο

ΣΥΝΕΧΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

«Πλώρη» να δημιουργεί έναν συγκεκριμένο αριθμό παιδικών χαρών κάθε χρόνο, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τις υπάρχουσες, έχει βάλει η δημοτική αρχή, με σκοπό να καλύψει ή και να ξεπεράσει τον αριθμό των χώρων που είχαν ξηλωθεί πριν κάποια χρόνια.

Με τη μόνη διαφορά ότι πλέον όλοι οι χώροι θα είναι σύγχρονοι, ελκυστικοί για τα παιδιά και ασφαλείς με τη… βούλα της πιστοποίησης.

Αλλαγή στο βότσαλο

Ήδη ο δήμος έχει αλλάξει τα πλαίσια της ετήσιας συντήρησης, καταφέρνοντας να πάρει πιστοποίηση και για άλλες παιδικές χαρές. Όπως εξηγεί στo Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄αυτές τις ημέρες η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας προβαίνει σε αλλαγή στο βότσαλο των παιδικών χαρών στα Ψηλά Αλώνια, τη Συλίβαινα, το Διακοπτό και τα Ζαχλωρίτικα. Επιπλέον, στις παιδικές χαρές υπάρχει μηνιαία παρακολούθηση και μικρής κλίμακας συντήρηση καθώς και έλεγχος. Συγκεκριμένα, γίνεται επιθεώρηση από ειδική εταιρεία πιστοποίησης για την ασφάλεια των παιδικών χαρών από διαπιστευμένο Φορέα την ΕΒΕΤΑΜ σύμφωνα με πρότυπο ΕΛΟΤ, διαδικασία που εγγυάται την ασφάλεια των οργάνων των παιδικών χαρών΄΄.

Πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για χρηματοδότηση

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου, υπάρχει η πρόθεση στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2024, να προβλεφθούν αρκετά χρήματα για παιδικές χαρές. ΄΄Βρισκόμαστε σε φάση σχεδιασμού νέων παιδικών χαρών, κάτι που είχαμε υποσχεθεί και προεκλογικά. Μετά τις νέες παιδικές χαρές σε Τέμενη και Άγιο Αθανάσιο, σχεδιάζουμε τις επόμενες σε σημεία που δεν υπάρχουν. Παράλληλα, ο δήμος σκοπεύει να εκμεταλλευτεί κάθε πηγή χρηματοδότησης για τη δημιουργία νέων χώρων που θα προσφέρονται για να παίξουν τα παιδιά. Επεξεργαζόμαστε πρόταση προς υποβολή για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, ούτως ώστε να υποβάλουμε για έναν ακόμη χώρο παιδικής χαράς. Ήδη έχουμε διερευνήσει χώρους στους οποίους θα μπορούσε να δημιουργηθεί΄΄, ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος.

Υψίστης σημασίας η ασφάλεια των παιδιών

Τέλος, ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις παιδικών χαρών, λέγοντας: ΄΄Έχουμε εντοπίσει κάποιες που είναι σε περιοχές που δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές. Αυτές δεν θα της ξηλώσουμε αλλά θα προσπαθήσουμε να τις τροποποιήσουμε και να τις συντηρούμε ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις. Το πιο βασικό είναι ότι εφόσον κατασκευάζονται με βάση τα όσα ο νόμος προβλέπει και ελέγχονται από την πιστοποιημένη εταιρεία με κόστος του δήμου, είμαστε βέβαιοι ότι τα παιδιά μας θα παίζουν ασφαλή. Είναι υψίστης σημασίας και οι μικροί φίλοι να έχουν όμορφους χώρους να παίζουν και να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η σωματική τους ακεραιότητα. Στόχος μας είναι ο δήμος μας να έχει επάρκεια ασφαλών παιχνιδότοπων για όλα τα παιδιά, ακριβώς επειδή όλα τα παιδιά αξίζουν να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους΄΄.

Πρόθεση της Περιφέρειας για δημιουργία χώρου άσκησης μέσα στο Αίγιο όπως στην Π.Ε.Ο.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εκφράσει ενδιαφέρον να δημιουργήσει έναν χώρο υπαίθριας άθλησης για τα παιδιά, αντίστοιχο αυτού που έχει δημιουργήσει επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού στο ύψος της Ροδοδάφνης. ΄΄Ο εν λόγω χώρος παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η Περιφέρεια ενδιαφέρεται να φτιάξει έναν ακόμη μέσα στο Αίγιο.
Ήδη έχουμε υποδείξει τον χώρο στον οποίο θα μπορούσε να δημιουργηθεί΄΄, σημείωσε ο κ. Χριστόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr