background img
banner
banner

Σε αναζήτηση οικοπέδων για πάρκινγκ ο δήμος Αιγιαλείας

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Οι υφιστάμενες ανάγκες αλλά και όσες θα προκύψουν εφόσον προχωρήσει και υλοποιηθεί το σχέδιο της ανάπλασης, οδηγούν την δημοτική αρχή στην αναζήτηση πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης. Ταυτόχρονα, ο δήμος προχωρά στην μίσθωση οικοπέδων και σε παραλίες για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος και την εξυπηρέτηση επισκεπτών και λουομένων.

Σε ό,τι αφορά το κέντρο της πόλης, ο δήμος βρίσκεται σε αναζήτηση οικοπέδου το οποίο θα χρησιμεύσει ως χώρος στάθμευσης οχημάτων για την εξυπηρέτηση των δημοτών και η διαδικασία θα προχωρήσει μέσω δημοπρασίας. Το προσφερόμενο ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης του Αιγίου, μεταξύ των οικοδομικών τετραγώνων που περικλείονται από τις οδούς Κλεομένους Οικονόμου – Βασιλέως Κωνσταντίνου – Ελίκης – Αιγιαλέως – Ρήγα Φεραίου της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας. Να έχει εμβαδό από 400 έως 500τ.μ., να είναι προσβάσιμο, να εξυπηρετεί τις κυκλοφοριακές ανάγκες και να συντελεί στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, θα πρέπει να παραδοθεί με ενέργειες και έξοδα του ιδιοκτήτη, καθαρό και ελεύθερο προς χρήση από τον δήμο.

Τα οικόπεδα των οποίων οι ιδιοκτήτες θα δηλώσουν ενδιαφέρον, θα τα αξιολογήσει η Εκτιμητική Επιτροπή του Δήμου και στην δημοπρασία θα λάβουν μέρος εκείνοι των οποίων τα ακίνητά τους κρίθηκαν κατάλληλα από την Επιτροπή. Η μίσθωση του ακινήτου θα είναι διάρκειας 5 ετών, με δικαίωμα παράτασης 2 επιπλέον ετών συναινούντων και των δύο μερών, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πάρκινγκ και σε παραλίες

Εν τω μεταξύ, την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου για την αναγκαιότητα µίσθωσης οικοπέδου στην παραλιακή οδό της Τ.Κ. Συλιβαινωτίκων, ∆.Ε. Ακράτας αλλά και στην Τ.Κ. Σελιανιτίκων της ∆.Ε. Συµπολιτείας για την δημιουργία χώρου στάθμευσης οχημάτων, επικύρωσε στην τελευταία συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Σε ό,τι αφορά την πρώτη περίπτωση, πρόκειται για οικόπεδο επί της οδού Αιγαίου και Μυκόνου στην παραλία Συλιβαινιωτίκων, προκειµένου να αποφευχθεί το κυκλοφοριακό πρόβληµα που δηµιουργείται κατά τους καλοκαιρινούς µήνες στην εν λόγω περιοχή, λόγω της µεγάλης προσέλευσης των επισκεπτών και κατοίκων της περιοχής.

Η περίπτωση των Σελιανιτίκων, αφορά την δημιουργία χώρου στάθµευσης οχηµάτων, προκειµένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι και ο µεγάλος αριθµός επισκεπτών κατά τους καλοκαιρινούς µήνες.

Τέλος, ο δήμος βρίσκεται σε συζητήσεις για την μίσθωση οικοπέδου για την δημιουργία πάρκινγκ και στην παραλία της Αλυκής. Η εξεύρεση πάρκινγκ για την συγκεκριμένη παραλία είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη, ιδίως μετά την τοποθέτηση σιδερένιων κιγκλιδωμάτων κατά μήκος αυτής, για την προστασία των λουομένων και την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Πρόκειται για το οικόπεδο που είχε μισθωθεί και πέρυσι, το οποίο βρίσκεται μετά το κατάστημα «Porto Bello».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr