background img
banner
banner

Έχουν… ανοιχτούς λογαριασμούς με τον δήμο

ΑΣΥΝΕΠΕΙΣ 21 ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ…

Με καθυστέρηση και χωρίς να είναι επίσημα, έλαβε τα στοιχεία που αφορούν τις θέσεις στην λαϊκή αγορά του Αιγίου, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας, σύμφωνα με τα λεγόμενα των διοικούντων του. Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος απαντά μέσω ανακοίνωσής του στον Εμπορικό Σύλλογο, τονίζοντας ότι το σχετικό έγγραφο για την λαϊκή, έχει αποσταλεί από τις 2 Ιουνίου, προτρέποντας ταυτόχρονα τους υπεύθυνους του Συλλόγου να είναι πιο «ακριβολόγοι» και πιο «ακριβοδίκαιοι» στις διατυπώσεις τους!

Η απάντηση του δημάρχου για το έγγραφο

Υπενθυμίζεται ότι από πλευράς προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου εκφράστηκε δυσαρέσκεια για την στάση της δημοτικής αρχής που δεν πραγματοποιεί ελέγχους για την νομιμότητα στον χώρο της λαϊκής αγοράς Αιγίου κάθε Σάββατο, ενώ, εξαιτίας των υπονοιών ότι κάποιοι ενδεχομένως να μην έχουν καν άδεια, εδώ και πολύ καιρό έχουν ζητηθεί τα στοιχεία των κατόχων αδειών από το αρμόδιο γραφείο του δήμου, τα οποία όμως δεν έχουν… καταφθάσει ακόμη μέσω ΕΛ.ΤΑ. στον Εμπορικό Σύλλογο. Απαντώντας στα λεγόμενα του προέδρου του Ε.Ε.Σ.Α., από το γραφείο του δημάρχου Θανάση Παναγόπουλου, εξεδόθη ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνονται τα εξής: ΄΄Ο Δήμος Αιγιαλείας υπενθυμίζει στον Εμπορικό Σύλλογο ότι σχετικά με τις άδειες Λαϊκής Αγοράς Αιγίου έχει απαντήσει αρμοδίως από 2/6/2017 και με το υπ. αριθμ. πρωτ. 13995 σχετικό έγγραφό του. Ως εκ τούτου τα σχετικά σχόλιά του είναι τουλάχιστον αβάσιμα και ανυποστήρικτα. Προτείνεται δε, την επόμενη φορά να είναι πιο ακριβολόγος και πιο ακριβοδίκαιος στις διατυπώσεις του΄΄.

Τα στοιχεία

Το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου ωστόσο, που παρέλαβε από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου ανεπίσημα τα στοιχεία, βλέπει τις… υποψίες να επιβεβαιώνονται, καθώς, με βάση αυτά, στην λαϊκή αγορά του Αιγίου δραστηριοποιούνται 43 παραγωγοί και 23 επαγγελματίες. Από αυτούς, οι τέσσερις δεν έχουν πληρώσει για τις θέσεις που καταλαμβάνουν, έχουν όμως το περιθώριο εξόφλησης μέσα στο τρέχον έτος. 17 άτομα όμως έχουν παλιές οφειλές και εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται ανενόχλητοι στον χώρο! Σημειώνεται ότι από τους 43 παραγωγούς, οι 37 είναι από την Αιγιάλεια και οι υπόλοιποι από γύρω περιοχές. Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι ο δήμος έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις…

Ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά ελέγχους από τον δήμο…

΄΄Το γεγονός και μόνο ότι 17 έχουν παλιές οφειλές, καθιστά υπεύθυνο τον δήμο, υπό την ανοχή του οποίου εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται παράνομα στην λαϊκή΄΄, ανέφερε στο “protionline.gr” ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος, τονίζοντας ακόμη ότι κάθε Σάββατο στην λαϊκή υπάρχουν πολύ περισσότερες θέσεις (ίσως και 80) πράγμα που σημαίνει ότι κάποιοι πωλούν χωρίς καν άδειες… Επανέλαβε πάντως το ενδιαφέρον κάποιων που απομακρύνθηκαν από την Αστυνομία, να εκδώσουν άδειες και να νομιμοποιηθούν.

΄Απορούμε γιατί από πλευράς δήμου δεν διενεργούνται έλεγχοι. Θεωρούμε πως στην παρούσα χρονική στιγμή, είναι μία ευκαιρία να εξυγιανθεί ο χώρος της λαϊκής, από τη στιγμή που υπάρχει έμπρακτο και συνεχόμενο ενδιαφέρον από την Αστυνομία΄΄, σχολίασε ακόμη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Καθημερινό «παρών» από την Αστυνομία!

Εν τω μεταξύ, εκτός από τα Σάββατα, καθημερινή πλέον τείνει να γίνει η παρουσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. συνεπικουρούμενης και από δυνάμεις από την Πάτρα, στις οδούς Κανελλοπούλου και Σολιώτη, εκεί όπου διενεργούνται έλεγχοι για την αποτροπή κάθε παραβατικής συμπεριφοράς… Κάτι τέτοιο έγινε και αυτή την εβδομάδα, δεδομένου ότι υπήρξαν σχετικές καταγγελίες για πολλές ύποπτες κινήσεις στο σημείο…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr