background img
banner
banner

Δρομολογούνται σημαντικές παρεμβάσεις στον Σ.Μ.Α.

ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Η ΠΡΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Το έργο εγκατάστασης πρέσας και διαμόρφωσης χώρων στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο «Νησί» Τέμενης, δρομολογεί ο δήμος Αιγιαλείας. Η ανάγκη να τεθεί σε λειτουργία η πρέσα που έχει αγοραστεί εδώ και μία δεκαετία, είναι επιτακτική και άμεση λόγω του οξυμένου προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου, δεδομένου ότι η χρήση της θα συμβάλλει στην μείωση του όγκου τους.

Ήδη έχει δημοσιευθεί η πρόσκληση για την ανάδειξη αναδόχου, ενώ προσφορές κατατίθενται ως την Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου και ηλεκτρονικά ως την Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου. Ο προϋπολογισμός του έργου, βάσει της μελέτης, ανέρχεται σε 200.000 ευρώ και θα πρέπει να παραδοθεί σε ενάμιση μήνα από την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση πρέσας συμπίεσης απορριμμάτων εντός του ΣΜΑ, με σκοπό την μείωση του όγκου των μεταφερόμενων απορριμμάτων του δήμου, κάτι που ισχυροποιείται με την απόφαση των αρμοδίων υπηρεσιών να θέσουν τον δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξ’ αυτού του προβλήματος. Στην μελέτη προβλέπεται η κατασκευή βάσης έδρασης και διαδρόμων κύλισης των φορείων εναλλαγής των κλειστών κοντέινερ συμπίεσης, τα οποία θα τοποθετηθούν πάνω σε βάσεις κατασκευασμένες από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Μέριμνα για τα απόβλητα και πλάστιγγα για την ζύγιση των απορριμμάτων

Σημειώνεται ότι κατά την διαδικασία της μεταφόρτωσης των σκουπιδιών από τα απορριμματοφόρα, δεν παράγονται υγρά απόβλητα. Αντιθέτως, υγρά απόβλητα δύναται να προκύπτουν κυρίως από τις τακτικές πλύσεις των δαπέδων όπου θα σταθμεύουν τα οχήματα ώστε να λαμβάνει χώρα η διαδικασία μεταφόρτωσης. Για την συλλογή των υγρών αυτών αλλά και των ομβρίων υδάτων θα κατασκευαστούν δύο αυτόνομες ανοιχτές τάφροι με σχάρες. Η τάφρος συλλογής των αποβλήτων πλύσεων ανάντι της πρέσας θα καταλήγει με φυσική ροή, σε υπόγεια στεγανή δεξαμενή, η οποία περιοδικά θα εκκενώνεται από βυτιοφόρο όχημα, ενώ αυτή της συλλογής των ομβρίων υδάτων, στο δίκτυο αποστράγγισης ομβρίων του ΣΜΑ.

Για την τοποθέτηση της πρέσας, θα κατασκευαστεί βάση επισκέψιμη από οπλισμένο σκυρόδεμα, στην πλάκα του οποίου θα εκφορτώνουν τα απορριμματοφόρα στην χοάνη απόθεσης. Η χοάνη απόθεσης έχει ειδική διαμόρφωση ώστε να είναι δυνατή η εκκένωση απορριμμάτων σε αυτή απευθείας. Επίσης, προβλέπεται τοποθέτηση πλάστιγγας για την ζύγιση των εισερχομένων και εξερχομένων οχημάτων, ώστε να υπάρχει καταγραφή των διαχειριζόμενων απορριμμάτων.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr