background img
banner
banner

Αντιδράσεις για την καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΖΑΡ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ – ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩΝ

Έντονες αντιδράσεις από πλευράς φιλόζωων, μελών του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιάλειας και μη, έχει προκαλέσει η κίνηση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας να προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία, κατόπιν αναφοράς μέλους του, για το μπαζάρ που πραγματοποίησε ο Σύλλογος στην πλατεία Αγ. Λαύρας. Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Τα Φιλαράκια» ξεκαθαρίζει ότι δεν κάνει παρεμπόριο, αντιθέτως δραστηριοποιείται με καταστατικό και ΑΦΜ, πράττοντας εντός του πλαισίου του δικαιώματος που του παρέχει ο νόμος.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα των φιλόζωων, είναι η δεύτερη καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου για μπαζάρ ενίσχυσης του Φιλοζωικού, παρότι αυτός είναι ένας από τους λίγους τρόπους να βρεθούν κάποιοι πόροι που θα βοηθήσουν τα μέλη του Συλλόγου να συνεχίσουν, ζητώντας από τους διοικούντες του Εμπορικού Συλλόγου να κατονομάσουν τον καταγγέλλοντα έμπορο.
Η καταγγελία αφορούσε το διήμερο μπαζάρ (27 έως 28 Απριλίου) που διοργάνωσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος στην πλατεία, σε μία προσπάθεια να διατεθούν τα αντικείμενα που προσέφεραν τα μέλη του για την ενίσχυση του πολύ σημαντικού κοινωνικού έργου που επιτελεί. Την ημέρα που ενεργά μέλη του Συλλόγου… έτρεχαν να σώσουν σκυλιά που είχαν χτυπηθεί σε τροχαία (ένα στα Σταφιδάλωνα και ένα στον Συνοικισμό), επισκέφθηκε τον πάγκο του Συλλόγου στην πλατεία η Αστυνομία, μετά την καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου για παράνομο εμπόριο, ΄΄επειδή μαζεύαμε τροφές και φάρμακα για να συντηρήσουμε τα ζώα υγιή, να μην τα έχουν έξω από τα μαγαζιά τους άρρωστα και πεινασμένα΄΄, όπως αναφέρεται από το Δ.Σ. του Συλλόγου τα «Φιλαράκια».

Υποχρεωμένη να ενημερώσει τις αρχές, δηλώνει η πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Α.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μαίρη Χρονοπούλου, ξεκαθαρίζει ότι ο Σύλλογος στο σύνολό του δεν συμφωνεί με τέτοιες πράξεις, ωστόσο αναφέρει πως ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει τις αρχές και ότι δεν μπορεί να γνωστοποιήσει το όνομα του εμπόρου που προέβη στην καταγγελία. Συγκεκριμένα, απευθυνόμενη στους ανθρώπους του Φιλοζωικού, επισημαίνει: ΄΄Δεν μπορώ να κατονομάσω, είναι ένας έμπορος που προέβη σε καταγγελία,, διαφορετικός έμπορος από την προηγούμενη φορά και ήμουν υποχρεωμένη να ενημερώσω τις αρχές, όπως για οποιαδήποτε άλλη καταγγελία μας ειδοποιούν. Εσείς συνεχίστε το αδιάκοπο έργο σας!΄΄.
΄΄Καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση της προέδρου να τους κατονομάσει, αν και την καλούμε να το κάνει, γιατί δε μπορεί να το χρεώνονται αυτό στο σύνολό τους όλοι οι καταστηματάρχες. Εμείς γνωρίζουμε ποιοι τα υποκινούν όλα αυτά, (όπως το γνωρίζουν κι όλοι οι Αιγιώτες), άλλωστε είναι γνωστές οι ενδοαντιπαλότητες, οι κόντρες κι οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των παρατάξεων του Εμπορικού Συλλόγου, τα διαβάζουμε κάθε τόσο στις εφημερίδες… Αλλά είναι λυπηρό για την πόλη μας κάποιοι φτασμένοι έμποροι να απειλούνται από έναν πάγκο με ευτελή χειροποίητα πραγματάκια ενός συλλόγου που παλεύει και κάνει έργο, ενώ πληθώρα άλλων καταστηματαρχών βοηθούν έμπρακτα κι οικονομικά στο έργο μας, κάθε φορά που θα τους το ζητήσουμε κι ειλικρινά τους ευχαριστούμε γι’ αυτό! Έχουν συνειδητοποιήσει πως αυτό είναι και προς το δικό τους συμφέρον, όχι μόνο των ζώων!΄΄, αναφέρει το Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου, προσθέτοντας: ΄΄Αλίμονο, αν κάποιοι έμποροι της Αιγιάλειας θίγονται οικονομικά από τα μπαζάρ του Φιλοζωικού, του ΕΚΑΜΕ, του Χαμόγελου του Παιδιού, που γίνονται 2-3 φορές το χρόνο, για να βοηθήσουν με αυτό το τρόπο τις παραλείψεις και την ανυπαρξία της Πολιτείας σε όλα αυτά τα ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα! Καλούμε δημόσια τον Εμπορικό Σύλλογο να πάρει θέση επί του θέματος και να προστατέψει τα υπόλοιπα μέλη του, κοινοποιώντας τα στοιχεία όσων έχουν αντίρρηση και καταγγέλλουν τέτοιου είδους φιλανθρωπικές και φιλοζωικές δράσεις΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr