background img
banner
banner

Ο δήμαρχος ζήτησε την παραίτηση της Μαρίας Τσουκαλά

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος στην τελευταία συνεδρίαση της δημοτικής του ομάδας είχε μιλήσει για ευρύ ανασχηματισμό και ότι φαίνεται ήρθε η ώρα να ανακοινώσει τις επιλογές του.

Σε εκείνη τη συνεδρίαση είχε έρθει σε αντιπαράθεση με την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α Μαρία Τσουκαλά, η οποία ζήτησε εξηγήσεις για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πόλη με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Παναγόπουλος της είχε απαντήσει τότε ότι τον άφησε μόνο του, έτσι σήμερα το μεσημέρι γράφτηκε ο επίλογος ενός προαναγγελθέντος “διαζυγίου”.

Ο Δήμαρχος κάλεσε την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο Δημαρχείο από το πρωί και η συνάντηση έγινε στις 12 το μεσημέρι την Τρίτη 29 Μαΐου και σύμφωνα με πληροφορίες την ρώτησε, αν θα στηρίξει από εδώ και στο εξής τις επιλογές του.  Η κ. Τσουκαλά του απάντησε πως θα τις στηρίξει, εφόσον παραμένει μέλος της δημοτικής του ομάδας,  αλλά αν  κρίνει πως είναι σε λάθος κατεύθυνση  θα του το λέει.  Ο Δήμαρχος ξαναρώτησε εάν στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα είναι μαζί του και εισέπραξε αρνητική απάντηση, μάλιστα έγινε λόγος για τον τέως Γεν. Γραμματέα του δήμου, Δημήτρη Καλογερόπουλο, με το Θανάση Παναγόπουλο να συμβουλεύει τη Μαρία Τσουκαλά  να μην συμπορευτεί μαζί του στις επόμενες εκλογές.  Η ίδια απάντησε πως δεν ξέρει αν θα είναι καν υποψήφια ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δε θα είναι με το δήμαρχο αφού του καταλόγισε λάθη επί λαθών στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Τσουκαλά: “Μου ζητήθηκε η παραίτηση γιατί δε δήλωσα υποταγή”

Η ώρα του “διαζυγίου” για ένα πολιτικό “ζευγάρι” που απασχολεί τα κοινά από το 2012, όταν η Μαρία Τσουκαλά έγινε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, θέση που ήθελε διακαώς και ο Θανάσης Παναγόπουλος, είχε φτάσει.

Οι δύο τους τα ξαναβρήκαν στις δημοτικές εκλογές του 2014 αλλά ο Θανάσης Παναγόπουλος, δήμαρχος Αιγιαλείας πλέον αποφάσισε ότι με τη Μαρία Τσουκαλά δεν πάει άλλο. Το ίδιο είχε αποφασίσει εδώ και μερικές εβδομάδες και εκείνη,  που έβλεπε τα σκουπίδια να μη φεύγουν από την Αιγιάλεια,  παρά τις απανωτές υποσχέσεις του πολιτικού της προϊσταμένου.

“Με ελευθέρωσες, σε ευχαριστώ” είπε στον Παναγόπουλο η Τσουκαλά που θα δώσει την παραίτησή της εφόσον ο δήμαρχος τη ζήτησε, κάτι που δε θα έκανε από μόνη της, γιατί όπως λέει αγαπά τη δουλειά της στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α και θα ήθελε να τη συνεχίσει, επίσης δε θα ήθελε να φανεί ότι εγκαταλείπει στα δύσκολα. ” Είμαι παρούσα και θα αγωνιστώ μέχρι τελικής πτώσης για τα ζητήματα της Αιγιάλειας και θα δώσω την παραίτησή μου από τη θέση της προέδρου της ΔΗΚΕΠΑ εφόσον μου ζητήθηκε γιατί δε δήλωσα υποταγή στο δήμαρχο” δήλωσε στο Protionline.gr .

Λίγο νωρίτερα είχε δώσει  την παραίτηση του στον Παναγόπουλο και ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος, σύμβουλος του Δημάρχου επί των Οικονομικών και σύζυγος της Μαρίας Τσουκαλά.  Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α είχε στοχοποιηθεί από την αντιπολίτευση για τη θέση που κατείχε ο σύζυγός της και προφανώς ο κ. Σωτηρόπουλος,  ήθελε πριν το ραντεβού με το Δήμαρχο να έχει ξεκαθαρίσει τη στάση του αφού είχε ενοχληθεί για τις επιθέσεις στο πρόσωπο της συζύγου του.

Παναγόπουλος: “Δεν απαιτώ υποταγή από κανέναν”

Ωστόσο διαφορετική άποψη για το θέμα της παραίτησης έχει ο δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος ο οποίος με δήλωσή του στo “Protionline.gr” ξεκαθαρίζει τα εξής : ” Ούτε απαιτώ, ούτε θέλω από κανέναν υποταγή, όλοι είναι αιρετά μέλη στη δημοτική μου ομάδα και μπορούν να αποφασίζουν για την τύχη τους. Ως δήμαρχος έχω το δικαίωμα να εκφράζω την πολιτική του δήμου έστω και αν κάποιες φορές δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη. Ακούω όλους, είμαι πολυσυλλεκτικός και δημοκρατικός,  αλλά στην περίπτωση της κ. Τσουκαλά δεν έτυχα της στήριξης που έπρεπε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ακούγοντας τοποθετήσεις σε πράγματα που η ίδια δε γνώριζε καλά.”  Η περίπτωση της παραίτησης της  κ. Τσουκαλά μοιάζει με αυτή του Δημήτρη Καλογερόπουλου, με το δήμαρχο να αιφνιδιάζει, έχοντας πάρει και μηνύματα από την αντιπολίτευση, στελέχη της οποίας είχαν  διαμηνύσει ότι όσο υπάρχει Τσουκαλά στο σχήμα δεν πρόκειται να στηρίξουν αποφάσεις που έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση.

Η περίπτωση της κ. Τσουκαλά που της ζητήθηκε η παραίτηση από το Δήμαρχο έρχεται να προστεθεί στις παραιτήσεις των Δημήτρη Φιλιππάτου, Βασίλη Γ.  Χριστόπουλου και Χρήστου Σπηλιωτόπουλου.  Η τέταρτη παραίτηση ανοίγει πλέον το δρόμο της ανακοίνωσης των νέων συμβούλων που θα καταλάβουν τις θέσεις των παραιτηθέντων με τους Στράτο Βαρδάκη, Βασίλη Θ. Χριστόπουλο, Παναγιώτη Μαρινόπουλο, Δημήτρη Καλαμίδα και Νίκο Θανασούλια να βρίσκονται στις επιλογές του Δημάρχου για τις θέσεις που θα αναλάβουν,  σε  Νομικό Πρόσωπο, ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.  και αντιδημαρχίες Διοίκησης και Ανάπτυξης .

Εντωμεταξύ το απόγευμα της Τετάρτης 30 Μαΐου συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας για να ορίσει νέο διοικητικό Συμβούλιο στο Νομικό Πρόσωπο ” Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας”.

 


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr