background img
banner
banner

Ελιά και ελαιόλαδο… πηγή έμπνευσης και δημιουργίας | ΦΩΤΟ

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ «ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙΟΥ 2018» ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ

Μια διήμερη γιορτή, θεσμός πλέον για την όμορφη Τοπική Κοινότητα Ελαιώνα, είναι η «Γιορτή Πολιτισμού, Ελιάς και Λαδιού 2018», που αναδεικνύει την υψηλή διατροφική αξία του ελαιολάδου και των προϊόντων του. Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιουλίου, η παραλιακή πλατεία του Ελαιώνα έγινε το… επίκεντρο των εκδηλώσεων, προσελκύοντας πλήθος κόσμου.

Πεδίο δημιουργίας και έκθεσης προϊόντων φτιαγμένων από την ελιά και το λάδι, εμπνευσμένων από τα σπουδαία αυτά υλικά, η πλατεία παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον σε κάθε γωνιά της, στολισμένη είτε με κλαδιά ελιάς είτε με τον καρπό. Παρούσα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, παρουσιάζοντας στο περίπτερό της το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Ελίκη» αλλά και το «αδελφό προϊόν» μαύρη κορινθιακή σταφίδα. Σπάνιες δημιουργίες εμπνευσμένες από το ελαιόλαδο, σαπούνια και άλλα ευφάνταστα αντικείμενα έκλεψαν τις εντυπώσεις, ενώ στην είσοδο δέσποζε η έκθεση φωτογραφιών του τόπου από τον Εξωραϊστικό και Ναυτικό Όμιλο Ελαιώνα.

Παιδικό εργαστήρι, θέατρο, χορός και τραγούδι!

Κάπου στο βάθος το παιδικό εργαστήρι προσέφερε ατελείωτες ώρες δημιουργίας, με τους μικρούς φίλους να φτάχνουν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, όσο οι δημιουργοί έκαναν παρουσίαση της παρασκευής παραδοσιακού σαπουνιού.

Η εκπαιδευτικός Μαρία Αργυροπούλου και φέτος παρουσίασε όμορφα την γιορτή, ενώ παρουσιάστηκε και θεατρικό δρώμενο σε σκηνοθεσία της ίδιας της κ. Αργυροπούλου, με τίτλο: «Και το όνομα αυτής, Αθήναι». Το «παρών» το πρώτο βράδυ της γιορτής, έδωσαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ιάσονας Φωτήλας, ο αντιδήμαρχος Διακοπτού Παναγιώτης Μαρινόπουλος, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Παπαχριστοπούλου, επίσης από την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. η Μαρία Παπαγεωργίου, από την Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών ο αντιπρόεδρος Νίκος Μιχαλόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων και άλλων φορέων και ο πρόεδρος Βασίλης Τζαβάρας και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Ελαιώνα. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με χορό και τραγούδι από το «Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου».

 

Για χθες Κυριακή, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, το πρόγραμμα περιελάμβανε χαρούμενα παιχνίδια με άρωμα ελιάς για τα παιδιά και ομιλία από στέλεχος της Π.Ε.Σ. Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο με θέμα «Προκλήσεις και προοπτικές εξαγωγών ελαιολάδου». Επίσης, επρόκειτο να γίνει παρουσίαση από την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Αναστασία Ευσταθίου με θέμα : «Ελαίας έργα δια χειρός Κώστα Νικολάου». Τέλος, αναμενόταν να πραγματοποιηθεί συναυλία με ελληνικές μελωδίες έντεχνης και λαϊκής μουσικής από το συγκρότημα «Πανδουρίς» του συνθέτη Νικήτα Βοστάνη.

Οι εκδηλώσεις αποτέλεσαν συνδιοργάνωση ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.-Αντιδημαρχίας Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού-Τοπικής Κοινότητας Ελαιώνα και Εξωραϊστικού και Ναυτικού Ομίλου Ελαιώνα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr