background img
banner
banner

Επιχορηγήσεις από τον δήμο Αιγιαλείας

ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Επιχορηγήσεις για τέσσερις συλλόγους της περιοχής ενέκρινε σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Η απόφαση λαμβάνεται εφόσον έχει εγγραφεί σχετική πίστωση στον οικείο προϋπολογισμό για το σκοπό αυτόν, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το (1,5 %) των τακτικών εσόδων του.

Ως γνωστόν, είναι δυνατή η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, περιλαμβανομένων και των εκκλησιαστικών, σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που έχουν την έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, σε τοπικά παραρτήματα οργανώσεων πανελλήνιας δράσης, που αναπτύσσουν κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα καθώς και σε πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων στους οικείους Δήμους για την πραγματοποίηση κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ακόμη, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου του Δήμου, περιλαμβανομένων και των σχολικών επιτροπών, επιπροσθέτως της τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνουν.

Κατόπιν σχετικών αιτημάτων που είχαν υποβληθεί, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε επιχορηγήσεις προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ίωνες» για τις εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα που διοργανώνει, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Αγία Βαρβάρα», επίσης για εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, όπως και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σελιανιτίκων «Ήλιος».

Θα διατεθούν 13.500 ευρώ

Συγκεκριμένα, ενεκρίθη ομόφωνα η εισήγηση του αντιδημάρχου Βασίλη Χριστόπουλου και ψηφίστηκαν πιστώσεις α)6.000 ευρώ σε βάρος του Κ.Α.00-6736 «Επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους και σε σωματεία» σύμφωνα με την Π.Α.Υ. των εξόδων του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018, για να δοθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ίωνες, β)4.000 σε βάρος του Κ.Α.00-6736 «Επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους και σε σωματεία» σύμφωνα με την Π.Α.Υ. των εξόδων του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018, για να δοθεί στον σύλλογο «Αγία Βαρβάρα» και γ)500 € σε βάρος του Κ.Α.00-6736 «Επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους και σε σωματεία» σύμφωνα με την Π.Α.Υ. των εξόδων του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018, για να δοθεί στον πολιτιστικό σύλλογο Σελιανιτίκων «Ήλιος».

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την επιχορήγηση του Αθλητικού Σκακιστικού Ομίλου, ο οποίος είχε υποβάλει σχετική αίτηση για την διοργάνωση εκδηλώσεων αθλητικού χαρακτήρα. Για τον Αθλητικό Σκακιστικό Όμιλο Αιγίου εγκρίθηκε ως επιχορήγηση το ποσό των 3.000 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr