background img
banner
banner

Αλλάζει η “Γεωγραφία” του Δημοτικού Συμβουλίου

ΝΕΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ο Ιανουάριος έφυγε χωρίς να υπάρξει τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας, αφού οι εξελίξεις στην προεκλογική αρένα δεν αφήνουν να δημιουργηθεί ξεκάθαρος ορίζοντας για αποφάσεις στη δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, έχοντας δώσει τα χέρια με τον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Γούτο, κατάφερε μέχρι τις εκλογές τουλάχιστον, να βρει πλειοψηφία 17 στους 33, για να πάρει αποφάσεις. Με την υποστήριξη του Θεοδωρακόπουλου και της ομάδας του, ο δήμαρχος μετρά αυτή τη στιγμή 17 συμβούλους που αναμένεται να στηρίζουν τις προτάσεις, που θα φέρει προς ψήφιση το επόμενο διάστημα.

Η νέα πλειοψηφία του δημάρχου

Αυτοί είναι οι: Δημήτρης Μπούνιας, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, Δημήτρης Φιλιππάτος, Μιχάλης Κυριακόπουλος, Γιώργος Γιοβάς, Μαρία Παπαχριστοπούλου, Βασίλης Θ. Χριστόπουλος, Νίκος Θανασούλιας, Στάθης Θεοδωρακόπουλος, Χρήστος Γούτος, Μιχάλης Κωνσταντίνου, Φάνης Σπηλιόπουλος, Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος, Βασίλης Φιλιππόπουλος, Βασίλης Ανδρουτσόπουλος, Βασίλης Τομαράς και Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

Οι υπόλοιποι 16 του συμβουλίου, φαίνεται να μοιράζονται ως εξής: Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, Γιώργος Ντίνος, Φάνης Σταυρόπουλος, Δημήτρης Καλαμίδας, Διαμάντω Βασιλακοπούλου, Βασίλης Γ. Χριστόπουλος και Θανάσης Μεντζελόπουλος είναι με τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο, ενώ αναμένεται να τον ακολουθήσουν η Μαρία Τσουκαλά και ο Γιώργος Μεντζελόπουλος, σύνολο 9 σύμβουλοι
Με την Βάσω Ψυχράμη, έχουν ταχθεί οι δημοτικοί σύμβουλοι Στράτος Βαρδάκης, Παναγιώτης Μαρινόπουλος και Δημήτρης Μπούρδος, με την ίδια σύνολο 4 σύμβουλοι.

Το παζλ συμπληρώνουν τρεις επικεφαλής παρατάξεων, ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και ο Χρήστος Λαϊνάς.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό ότι η αποχώρηση Παναγόπουλου από τη δημοτική πολιτική σκηνή, και η συμμαχία του με τον Θεοδωρακόπουλο που οδήγησε στον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Γούτο, κάνει πιο εύκολα τα πράγματα στο δημοτικό συμβούλιο για το δήμαρχο το επόμενο διάστημα.

Το θέμα “10” και οι Επιτροπές

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ημερήσια διάταξη του συμβουλίου της Τετάρτης παρουσιάζει το θέμα “10”, ανάμεσα στα 118 συνολικά, που έρχονται προς συζήτηση. Τροποποίηση της υπ’ αριθ.118/2017 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, όπως αυτή έχει τροποποιηθεί, με αντικατάσταση Μελών του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας».
Ο δήμαρχος είχε ζητήσει από τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ να παραιτηθεί επειδή τάχθηκε με την υποψήφια δήμαρχο Βάσω Ψυχράμη, ο Βαρδάκης δεν παραιτήθηκε και έτσι ξεκίνησε ένας “ψυχρός πόλεμος” με άκαρπες συνεδριάσεις του ΔΣ, με τις δύο πλευρές να λύνουν τις διαφορές τους την Τετάρτη το βράδυ στο Πολιτιστικό, όπου ο Παναγόπουλος θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο την αντικατάσταση του προέδρου, αντιπροέδρου και των μελών.

Βεβαίως, η κόντρα που έχει αναπτυχθεί πλέον ανάμεσα σε Παναγόπουλο και Ψυχράμη, δεν σταματά εδώ, αφού ο δήμαρχος θα προτείνει την αντικατάσταση της πρώην αναπληρώτριάς του και υποψήφιας δημάρχου Αιγιαλείας, απ’ όλες τις επιτροπές που συμμετέχει στο δήμο.
Ψυχράμη και Βαρδάκης βεβαίως, ποτέ δεν κατανόησαν τη στάση του δημάρχου, τον οποίο στήριξαν στα δύσκολα της πενταετίας, με την υποψήφια δήμαρχο να κάνει λόγο για “βραχυπρόθεσμες συμμαχίες που στόχο έχουν τον έλεγχο του δήμου”.

Όπως και να έχει το δημοτικό σκηνικό έχει αλλάξει οριστικά και οι κόντρες του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης, όπως αυτές αναμένεται να αναπτυχθούν, θα είναι μία πρώτη γεύση για το τί πρόκειται να ακολουθήσει μέχρι την Κυριακή 19 Μαΐου, που είναι ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr