background img
banner
banner

Κλίμα πανικού για ασθένειες και επιδημικά φαινόμενα

«ΠΝΙΓΟΥΝ» ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΗΤΑΝ… ΕΚΛΕΙΣΤΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ

Μετά το κρούσμα σαλμονέλας (τύπου που σχετίζεται με απορρίμματα) σε βρέφος 13 μηνών, ένα ακόμη περιστατικό, αυτή τη φορά θανατηφόρο, μπορεί και να ταυτίζεται με τα… βουνά απορριμμάτων που απειλούν τη ζωή όλων όσων διαμένουν στην περιοχή. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ηλικιωμένοι, παιδιά, ευπαθείς ομάδες αλλά και όλοι οι πολίτες είναι εκτεθειμένοι σε έναν πρωτοφανή κίνδυνο και αργά ή γρήγορα οι ευθύνες θα βαρύνουν τους υπεύθυνους…

Το δεύτερο περιστατικό που μπορεί να σχετίζεται με την ύπαρξη των απορριμμάτων έγινε γνωστό επίσης από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργο Μπέσκο. Πρόκειται για γυναίκα 65 ετών από την περιοχή της Ράχης Αιγίου, με αναπνευστικά προβλήματα, η οποία ήταν… όμηρος μέσα στο σπίτι της, δεν έβγαινε έξω για να μην εισπνέει τη δυσοσμία των σκουπιδιών και λόγω της ζέστης καθημερινά είχε κλιματισμό στο σπίτι της. Η γυναίκα αυτή έφυγε από τη ζωή χθες και κατά… τραγική σύμπτωση η περίπτωσή της είχε αναφερθεί σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ για τα απορρίμματα στο Αίγιο, στις 5 Ιουλίου. Μάλιστα, στο ρεπορτάζ αναφερόταν ότι στην περιοχή Ράχης Αιγίου υπάρχουν τόνοι απορριμμάτων ακριβώς δίπλα σε οικίες, πως υπάρχει κίνδυνος για ευπαθείς ομάδες οι οποίες είναι όμηροι στα σπίτια τους, ενώ έδειχνε την εν λόγω γυναίκα, τονίζοντας ότι δεν μπορούσε να βγει στην αυλή της λόγω της έντονης δυσοσμίας και πως ήταν εσώκλειστη συνεχώς με κλιματισμό. ΄΄Κανείς φυσικά δε μπορεί να πει με βεβαιότητα αν ο θάνατος της είχε σχέση με τα απορρίμματα. Το γεγονός όμως ότι δεν είχε τη δυνατότητα να βγαίνει από το σπίτι της και να βιώνει συνθήκες κλιματισμού είναι σαφέστατο. Και μόνο το σημείο που αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει σχέση είναι απαράδεκτο .Ντροπή για το κράτος. Ντροπή για το Δήμο και την Περιφέρεια. Σημειωτέον ότι είχε ζητηθεί να απομακρυνθούν τα απορρίμματα με δεκάδες κλήσεις από κατοίκους της περιοχής΄΄, σχολιάζει ο κ. Μπέσκος, προσθέτοντας: ΄΄Άμεσα διώξτε τα απορρίμματα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Οι βουλευτές του νομού και οι συναρμόδιοι υπουργοί να προβούν σε απαραίτητες αποφάσεις να φύγουν. Κινδυνεύει η ζωή όλων μας΄΄.

Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό με τη σαλμονέλα

Σε ό,τι αφορά το κρούσμα σαλμονέλας στο μόλις 13 μηνών κοριτσάκι, της καταγγελίας του Δικηγορικού Συλλόγου ακολούθησε η παρέμβαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Νίκου Κοτρωνιά που ήρθε σε επικοινωνία με την Εισαγγελέα Αιγίου, ενώ παράλληλα με έγγραφό του προς το δήμο Αιγιαλείας ζήτησε να μαζέψει άμεσα στα απορρίμματα αφού υπάρχει κίνδυνος προσβολής της δημόσιας υγείας. Σχετικά με το περιστατικό, η Εισαγγελέας Αιγίου έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί πλήρως το συμβάν, στην κατεύθυνση του κατά πόσο δηλαδή υπάρχουν ευθύνες για τα σκουπίδια, αν αυτές αποδίδονται σε συγκεριμένα πρόσωπα, θέτοντας σε κινδύνους ανθρώπινες ζωές.

Σήμερα η συνάντηση φορέων στο Ε.Κ.Α.

Εν των μεταξύ για σήμερα Τετάρτη έχει προγραμματιστεί η ευρεία σύσκεψη συλλόγων και φορέων της Αιγιάλειας, στις 8.00 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο, με θέμα: «Απορρίμματα Δήμου Αιγιαλείας – Δράση για άμεση αποκομιδή και μόνιμη λύση». Η πρόσκληση απευθύνεται από: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου, Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου, Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου, Εμπορικό & Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιάλεια, Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», Ανεξάρτητο Αγροτικό Σύλλογο Αιγιαλεία, Σύλλογο Μηχανικών Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, Φαρμακευτικό Σύλλογο Αιγιαλείας, ΕΛΜΕ B’ Αχαΐας, Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Αιγιαλείας, Περιβαλλοντικό Σύλλογο ΙΡΙΔΑ, Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας.

Νέες «γωνιές ανακύκλωσης» από την «Π.Α.Ρ.Ε.Α.»

Την ίδια στιγμή, η ΚΟΙΝΣΕΠ «Π.Α.Ρ.Ε.Α.» συνεχίζει το πολύ σπουδαίο κοινωνικό της έργο, αυξάνοντας τις «γωνιές ανακύκλωσης» δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους πολίτες να υιοθετήσουν νέα συνήθεια ενάντια στο μείζον πρόβλημα των απορριμμάτων.

Το Σάββατο δημιουργήθηκε «νέα γωνιά» ανακύκλωσης έξω από το πρώην εργοστάσιο Κανελλή στην παλαιά εθνική οδό στα Σελιανίτικα, με ξεχωριστό σάκο για κάθε υλικό. Η «γωνιά» μπορεί να εξυπηρετήσει όλη την Δυτική Αιγιάλεια, Ροδοδάφνη – Άβυθο – Σελιανίτικα – Λόγγο – Νέο Ερινεό και Καμάρες, (όλοι από εκεί περνούν για να μπουν στο Αίγιο). Επίσης, ακόμη μία γωνιά δημιουργήθηκε στο κέντρο του Αιγίου, επί της οδού Ανδρέου Λόντου, σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε στην ΚΟΙΝΣΕΠ από την διοίκηση του Νοσοκομείου Αιγίου καθώς ο χώρος είναι ιδιοκτησίας του. Τέλος, άλλες δύο γωνιές ανακύκλωσης άρχισαν να λειτουργούν από χθες, η μία στην οδό Ταξιαρχών και Σολιώτη και η άλλη στο πίσω μέρος του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου. Σε κάθε μέγα σάκο υπάρχει ένδειξη σχετικά με το τι ανακυκλώνουν οι πολίτες. Η ανάγκη εφαρμογής της ανακύκλωσης πρέπει να γίνει συνείδηση κι αυτό είναι κάτι που χάρη στην ΚΟΙΝΣΕΠ αρχίζουν να συνειδητοποιούν οι πολίτες. Να σημειωθεί ότι η Π.Α.Ρ.Ε.Α. μοίρασε κάδους για μικροσυσκευές στα ΚΕΠ και σε επιλεκτικά καταστήματα. Και συνεχίζει!

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr