background img
banner
banner

Γιώργος Κουτρουμάνης: Η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη, ακόμη και σε μια επτακομματική Βουλή

Σίγουρος για τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Κυριακής, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, Γιώργος Κουτρουμάνης, έχοντας δεσμούς με την Αιγιάλεια, αφού από εδώ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως ορκωτός λογιστής, τόλμησε να μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση και ο κόσμος ανταποκρίθηκε, δείχνοντας την δυναμική που έχει αποκτήσει η υποψηφιότητά του. Σήμερα αποκαλύπτεται με τη συνέντευξή του στo “protionline.gr” για να τον γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα.

Κύριε Κουτρουμάνη, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι συμπεριλάβατε στον προεκλογικό σας αγώνα δεόντως το Αίγιο και κατ’ επέκταση την Αιγιάλεια, μιλώντας μάλιστα και στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης», σε μια εκδήλωση που δεν έκαναν στην πόλη μας άλλοι υποψήφιοι βουλευτές…

Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά, εφόσον με το Αίγιο με συνδέουν από παλιά ισχυροί προσωπικοί και επαγγελματικοί δεσμοί. Επομένως, ήταν για μένα αυτονόητο να απευθυνθώ προεκλογικά και στους συμπολίτες μου στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αχαϊας, ζητώντας τη στήριξη τους στην υποψηφιότητα μου.

Μπορείτε να μας πείτε ποιοι είναι αυτοί οι δεσμοί που σας συνδέουν με το Αίγιο;

Από το Αίγιο ξεκίνησα το μακρινό 1993 ως ορκωτός λογιστής την πολύχρονη επαγγελματική διαδρομή μου. Από εδώ ήταν οι αρχικοί μου συνεργάτες, άνθρωποι και επιχειρήσεις που με πίστεψαν και με στήριξαν στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα. Κι αυτό δεν το ξεχνώ, όπως δεν ξεχνώ και ότι προέρχομαι από μια αγροτική οικογένεια.
Εάν κατάφερα να προχωρήσω στη ζωή μου και να γίνω ένας αυτοδημιούργητος επαγγελματίας, είναι επειδή δεν ξέχασα και δεν ξεχνώ τις ρίζες μου αλλά και τους ανθρώπους που με στήριξαν στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας.
Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες, αν θες να πας μπροστά πρέπει προηγουμένως να κοιτάξεις πίσω.

Η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη στις εκλογές;

Ναι. Κι αυτό το προεξοφλούν όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη, ακόμη και σε μια επτακομματική Βουλή.
Ωστόσο, πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες με τις πολιτικές δυνάμεις που οι θέσεις τους συγκλίνουν με τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Αντιλαμβάνεστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία, διότι διέπεται από μια εντελώς διαφορετική, αναχρονιστική, πολιτική αντίληψη, που έχει στο επίκεντρο της τον κρατισμό.
Κρατισμό τον οποίον στήριξε μόνο μέσα από την εξοντωτική φορολογία των επιχειρήσεων και κυρίως της μεσαίας τάξης, οδηγώντας στη φτωχοποίηση το σύνολο των κοινωνικών στρωμάτων, τα οποία, ως ψευτοσωτήρας, στήριζε στη συνέχεια με επιδόματα-ψίχουλα, που ανακύκλωναν απλώς τη μιζέρια και τη φτώχεια.
Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε πως δε θα κοπεί κανένα επίδομα ούτε το χρηματικό ύψος αυτών, όμως ο πραγματικός και ουσιαστικός στόχος είναι η ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας και η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Κι εσείς, πώς θα αλλάξετε τα πράγματα;

Το τεκμηριωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι επί της ουσίας ένας οδικός χάρτης για την πραγματική έξοδο της χώρας από την κρίση και την είσοδο της σε μια αναπτυξιακή πορεία.
Η δραστική μείωση φορολογίας, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και τα φυσικά πρόσωπα, καθώς και η παροχή κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, είναι οι βασικές προτεραιότητες μας. Θέλουμε περισσότερες και καλύτερες δουλειές κι αυτές θα επιδιώξουμε να αποκτήσουμε.

Είστε αισιόδοξος ότι μπορείτε να τα καταφέρετε;

Φυσικά και είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ακράδαντα στις δημιουργικές ικανότητες του Έλληνα, που μπορεί να μεγαλουργήσει ακόμη και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες.
Στην Αιγιάλεια με την ιδιότητα του Ορκωτού Ελεγκτή συνεργάζομαι με τις μεγαλύτερες μεταποιητικές επιχειρήσεις.
Αντιλαμβάνεστε ότι εάν εν μέσω ενός εχθρικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, όπως και άλλες, δυστυχώς ελάχιστες, άντεξαν και κράτησαν σε πείσμα των δύσκολων καιρών γερά, τότε μια ώθηση στην πραγματική οικονομία, με την ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας, θα εδραίωνε την θέση αυτών των επιχειρήσεων στην Ελληνική και διεθνή αγορά ενώ παράλληλα θα επιχειρούσαν και πολλές άλλες νεοσύστατες επιχειρήσεις, με ό, τι αυτό θα συνεπάγεται για την τόνωση της απασχόλησης και του σκληρά δοκιμαζόμενου ασφαλιστικού μας συστήματος.

Είναι, όμως, το διεθνές κλίμα ευνοϊκό για να αποδώσει απτά αποτελέσματα η πολιτική που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία;

Ασφαλώς και είναι. Ήδη, την επερχόμενη πολιτική μεταβολή στην Ελλάδα την αντιμετωπίζουν θετικά οι αγορές, εφόσον θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική αξιόπιστη πολιτική δύναμη που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το σημερινό τέλμα.  Σας υπενθυμίζω ότι την επομένη της θριαμβευτικής νίκης μας στις ευρωεκλογές, το Χρηματιστήριο πήρε τα πάνω του και έκτοτε εξακολουθεί να διαγράφει ανοδική τροχιά, ενώ μειώθηκαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων. Με σύμμαχο αυτό το θετικό κλίμα, προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας για τη μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, έναντι των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμεύσει τη χώρα.

Έχετε εικόνα για τα προβλήματα της Αιγιάλειας;

Ασφαλώς κι έχω μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη άποψη για τα προβλήματα της Αιγιάλειας. Ξέρω από πρώτο χέρι τι έχουν τραβήξει οι Αιγιώτες με τα σκουπίδια, αντιλαμβάνομαι πόσο σημαντικό θέμα είναι η διάβρωση των ακτών της ευρύτερης περιοχής. Όμως, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αιγιάλειας εντάσσεται πρωτίστως σε ένα εθνικό και δευτερευόντως σε ένα περιφερειακό πλαίσιο. Για εκείνο που μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι θα βρίσκομαι στο πλευρό των κατοίκων της Αιγιάλειας, αρωγός και συμπαραστάτης τους σε κάθε τους πρόβλημα, σε κάθε τους βήμα. Μπορεί να μην κατάγομαι από εδώ, ωστόσο οι ισχυροί δεσμοί που με συνδέουν, όπως σας προανέφερα με το Αίγιο, με κάνουν να αισθάνομαι ως Αιγιώτης ότι είμαι ένας από εσάς.

Κι ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε εν όψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής;

Καλώ τους Αιγιαλείς να δώσουν κι αυτοί στις εκλογές της 7ης Ιουλίου μια ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να αλλάξουμε όλες και όλοι μαζί την Ελλάδα και να την κάνουμε αυτή που πραγματικά θέλουμε και αξίζουμε να έχουμε.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr